🎄 D V A N Á C T Ý

500 90 22
                                    

,,Remusi!" vykřikla, když spatřila jeho roztrhané a krvavé oblečení a unavenou tvář s novými jizvičkami. Poznala, že se sotva drží na nohou, tak mu pomohla z kabátu a podepřela ho.

,,Pro-promiň," zachraptěl, když se o ni opřel trochu víc, až se jí skoro podlomila kolena.

•••

/rok 1982

Millie zaslechla klapnutí hlavních dveří a zvedla hlavu od snídaně. Její Remus se vrátil po namáhavé noci, kterou musel přetrpět ve své vlkodlačí podobě. Doufala, že to nebylo tak hrozné. Proč je úplněk vždycky kolem Vánoc?

Rychle odložila toust zpět na talíř a otřela si ruce do utěrky. Vstala od stolu a rozeběhla se do předsíně, kde už stál vyčerpaný Remus a svlékal si kabát.

,,Remusi!" vykřikla, když spatřila jeho roztrhané a krvavé oblečení a unavenou tvář s novými jizvičkami. Poznala, že se sotva drží na nohou, tak mu pomohla z kabátu a podepřela ho.

,,Pro-promiň," zachraptěl, když se o ni opřel trochu víc, až se jí skoro podlomila kolena.

,,To nic," ujistila ho a opatrně s ním přešla k pohovce, na kterou si vyčerpaně lehnul a zavřel oči. Klekla si před pohovku a posmutněle se dívala na jeho zjizvenou tvář. Už nevypadal jako ten kluk z Bradavic. Z Remuse Lupina se stal muž, a díky Millie byl šťastný. Bylo mu sice jen dvacet dva, on sám už si ale díky svému prokletí připadal starší.

Millie k jeho tváři natáhla ruku a jemně ho pohladila. Viděla, jak se jemně usmál, a zajela mu rukou do hebkých vlasů. ,,Bude to dobré, Remi, neboj se," zašeptala a znovu ho pohladila po tváři. Pak ho jemně políbila na čelo a vstala, ale jen proto, aby se posadila vedle něho.

Opatrně mu rozepla košili a s jeho pomocí mu ji sundala. Byla ráda, že spolupracoval a ještě zůstával při vědomí, jí samotné by to šlo asi těžko a Remus se jí snažil co nejvíce pomoct a vyhovět.

,,Pro Merlina," zašeptala Millie lehce vyděšeně, ,,co jsi dělal? Jak se ti to stalo?" Remus měl hruď od krve, z nějakých ranek mu krev ještě maličko vytékala a také mu přibyly nové šrámy a jizvy.

,,Potkal jsem se s Fenrirem Šedohřbetem," zachraptěl Remus a rozkašlal se. Pak ulehl zpět a Millie mu pod hlavu dala malý polštářek, aby se mu leželo aspoň o trochu lépe.

,,Takže to ti udělal on?" hlesla tiše a on přikývl. Povzdechla si a vstala. Z koupelny vzala ručník, který namočila, a vrátila se k Remusovi. Ještě s sebou pro jistotu vzala dezinfekci.

,,Proč nám pořád něco musí komplikovat život?" povzdechla si, a začala mu jemně krev stírat. Občas sykl bolestí, když se dotkla čerstvé rány, ale ona se snažila být co nejopatrnější, aby ho to tak moc nebolelo. ,,Promiň," šeptala mu stále dokola, když mu ještě dezinfekcí čistila rány. On pouze otevřel oči, smutně se usmál a chytil ji za ruku. Ihned ustala ve své činnosti, přestala dezinfikovat rány na jeho hrudi a zadívala se mu do oříškových očí.

,,To nic není," ujistil ji tiše a posadil se. Pohlédl na ni a pohladil ji po tváři. S úsměvem ho sledovala a musela se zasmát, když spatřila jeho vlasy, které vypadaly jako vrabčí hnízdo. ,,To já se omlouvám," pokračoval a jemně se opřel svým čelem o to její, ,,já ti přidělávám starosti a navíc ti kazím Vánoce. Tak strašně mě to mrzí."

,,Remusi... ššš," přiložila mu prst na rty, aby už nemohl pokračovat. Teď byla na řadě ona. ,,Já se nezlobím, opravdu. Miluji tě, a ty to moc dobře víš, a žádné starosti mi nepřiděláváš, nevadí mi se o tebe starat, když se vrátíš po namáhavé noci. A když jsou ty Vánoce s tebou, tak v žádném případě nejsou zkažené."

,,Jsi tak... tak..." podíval se na ni dojatě, ,,já nevím, jak bych se ti měl odvděčit."

,,Polib mě," zašeptala omámeně a zavřela oči. Hned nato ucítila jeho rty na těch svých, a zamilovaně mu zajela rukou do vlasů. Remus ji ještě párkrát políbil, než se ona odtáhla. ,,Musíš odpočívat," nařídila mu a on se zašklebil. Ještě než mu zmizela z očí, usmála se na něj.

On se znovu uvelebil na pohovce a na rtech mu tančil úsměv. Říkal si, jaké to má štěstí, že poznal zrovna Millie. Jen mu nešlo do hlavy, proč jj Moudrý klobouk zařadil zrovna do Zmijozelu.

Chvíli nato se Millie vrátila s dekou, teplým čajem a volným tričkem, jelikož Remova košile byla zkrvavená a potrhaná.

,,Na," podala mu tričko, a zatímco si ho oblékal, položila hrnek na stůl a Remuse přikryla dekou. Když si lehl, upravila mu ji a podala mu teplý čaj. Rem ji s maličkým úsměvem sledoval.

,,Mám já to ale dokonalou přítelkyni."

Tak jsem to stihla a snad jsem nedostala cukrovku:D tohle je něco pro shipery Remilky, a nebojte, bude ještě pár příběhů s Remusem:3

Other Slytherin girl: Bonuses ✔Where stories live. Discover now