🎄 O S M N Á C T Ý

469 79 7
                                    

Po zasněžené cestičce, kterou tak dobře znala, se vydala k hradu. Bořila se do sněhu a slzy jí mrzly na tvářích. Když se zastavila kousek od Hagridovy hájenky, na tváři se jí objevil posmutnělý úsměv. Proč se sem vlastně přemístila?

,,Domov," zašeptala si pro sebe a z úst jí vyšel obláček kouře.

/rok 1990

,,Víš co? Už toho mám plné zuby!" vykřikla Milka naštvaně a hrneček, který držela v ruce, ze vzteku upustila. Ten se roztříštil na několik kousků. Remus se na Milku vztekle podíval.

,,Dobře! Pořád máš s něčím problém! Pořád ti něco nevoní!" štěkl po ní. ,,A víš co? Já toho mám taky dost! A nemysli si, že o tom tvém rozhovoru se Srabusem nevím!"

Milka překvapením otevřela pusu, a následně jí zase zavřela. Neměla slov. Zdálo se jí to, nebo Remus žárlí na přátelský rozhovor se Severusem?

,,O čem to-"

,,No jen si nehraj na hloupou! Oba moc dobře víme, že jsi se s ním i ve škole bavila a že jste se spolu učili černou magii. A pak jste se přidali ke smrtijedům," ušklíbl se jízlivě. Jeho slova ji bodala do srdce. Nevěřícně ho sledovala. Co se stalo s tím Remusem, kterého znala a milovala?

,,Jak se opovažuješ?" špitla tiše, jenže on se jen zasmál.

,,Jak se opovažuju? Vždyť je to pravda, Milko. Jsi smrtijedka a paktuješ se se Srabusem," odsekl a znechuceně se na ní podíval. Pak se otočil na patě a zmizel v předsíni. O pár okamžiků později bylo slyšet prásknutí dveří.

Milka se svezla na kolena a se slzami v očích začala sbírat střepy. Bylo jí jedno, jestli se pořeže, bylo jí jedno, že jí po dlaních stékají pramínky krve. Cítila bolest v srdci a psychická bolest je horší než ta fyzická.

S tichými vzlyky odnesla střepy do koše. Pak i ona došla do předsíně a oblékla se. Přemístila se do Prasinek a pravou zkrvavenou dlaní si otřela mokré tváře.

Po zasněžené cestičce, kterou tak dobře znala, se vydala k hradu. Bořila se do sněhu a slzy jí mrzly na tvářích. Když se zastavila kousek od Hagridovy hájenky, na tváři se jí objevil posmutnělý úsměv. Proč se sem vlastně přemístila?

,,Domov," zašeptala si pro sebe a z úst jí vyšel obláček kouře. Zasněžené Bradavice vypadaly krásně a ona si vzpomněla na dárek, který dala malému Harrymu. Příští rok už nastupuje do Bradavic...

,,Milko?" ozvalo se za ní. Rychle se otočila a znovu si setřela slzy. Ma tvářích teď měla stopy po krvi z dlaní.

,,Severusi," vydechla překvapeně. Došel až k ní a pátravě se na ni zadíval.

,,Co tu děláš?" zeptal se. Cítila z něj alkohol a nepatrně se zatřásla. Sklopila hlavu.

,,Potřebovala jsem vypadnout," zašeptala, ,,a nejlepší možnost mi připadaly Bradavice. Nevadilo by ti, kdybych-"

,,Pojď," přerušil jí a společně se vydali k hradu. Vánoční hostina už musela dávno skončit, jelikož tu byl klid. Milka a Severus došli mlčky ke sklepení.

,,Byl jsi u Tří košťat?" zeptala se a svlékla si bundu, když se posadila na pohovce.

,,Hmm," řekl nato Severus a až teď si všiml jejích zakrvácených dlaní. Bylo pozdě už je schovávat. ,,Co jsi dělala?"

,,Dlouhá historie," odsekla, jenže on se posadil vedle ní a vzal její dlaně do těch svých. Měl je příjemně teplé, zato ona studené jako led.

,,Pořezala jsi se," poznamenal a kouzlem jí rány vyčistil. A Milka mu začala tiše říkat, jak to mezi ní a Remusem teď je.

,,Idiot," řekl suše, když Milka dopověděla. ,,Je slepý, když nevidí, že...že ho miluješ," dořekl tichým hlasem a pustil její dlaně. ,,Můžeš tu zůstat, dokud se ten vlkodlak neuklidní."

,,Děkuji," zašeptala a snažila se o úsměv, ,,mimochodem...veselé Vánoce." Později o svých slovech přemýšlela. Byly ty Vánoce opravdu veselé?

Tak trošku jsem přeskočila, jelikož jsem nějak nemohla vymyslet něco dobrého, u čeho byste neumřeli nudou - možná i u tohohle jste umřeli:D

Other Slytherin girl: Bonuses ✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu