🎄T Ř E T Í

772 119 18
                                    

Když Rem otevřel svůj kufr a našel tam nové zásoby čokolád, pochopil, že tentokrát se nejedná o náhody.

,,No páni, takových čokolád! Kde se tam vzaly? To je vánoční zázrak!" zopakoval potřetí Sirius a Remus se jen usmíval. Věděl, že na něj Sirius s Jamesem všechno hráli, ale vánoční zázrak to byl.

•••

/rok 1973

,,Tak půjdeš se mnou nebo ne?" zeptala se Narcissy ještě jednou Millie.

,,Ne," odpověděla znuděně Narcissa a prohlížela si kritickým okem své nehty. Millie si povzdechla. Zatímco Narcissa se zajímala o takové ty 'ženské' věci, Mil to nikdy nebralo. Její povídání o nových šatech, které zahlédla ve výloze, nebo nádherných botech na vysokém podpatku, jí připadalo nudné, a tak je vypouštěla jedním uchem dovnitř a druhým ven.

,,Tak fajn, vrátím se někdy k večeru," pokrčila rameny Millie a rozloučila se s Narcissou, která její pozdrav sotva zaslechla. Jelikož už byla oblečená, když se Narcissy ptala, mohla teď vyrazit rovnou ven. Ještě si poupravila šálu v barvách Zmijozelu a vydala se do Prasinek.

Byla už ve třetím ročníku a k návštěvě vesnice měla povolení. A navíc, teď byl zrovna vyhrazený vánoční termín, tak proč tam nezajít a nenakoupit už dárky...

Prasinky ji nepřestávaly fascinovat. Kouzelnický svět ji nepřestával fascinovat. Ačkoliv věděla, že za bezpečnými zdmi hradu se nejmocnější černokněžník dostává den ode dne víc k moci, že každým dnem přibere k sobě nejméně jednoho smrtijeda, zůstávala veselá a plná pozitivní energie. Jenže ta nevydrží navždycky a za pár let to Millie sama pozná...

Zatřásla hlavou a zvedla oči k obloze, ze které se začaly snášet sněhové vločky. Usmála se a kráčela dál. Neměla ani ponětí, co svým přátelům koupí, nikdy nevěděla, co kupovat. Teď by se jí možná Cissy hodila...

,,Ahoj, Millie!" ozval se za ní veselý hlas. A potom kolem ní proběhla rudovlasá dívka s nebelvírskou šálou kolem krku. Po jejím boku se objevil Severus a zatímco on měl na tváři svůj typický kamenný výraz, jeho nejlepší kamarádka Lily přímo zářila jako sluníčko.

,,Ahoj, Lily, Severusi," pousmála se na ně Millie.

,,Taky jdeš kupovat vánoční dárky?" ptala se Lily a koukala na ni svýma krásnýma zelenýma očima.

,,Ano, ale vůbec nevím, co-"

,,Ach ne! Tamhle je Potter!" zasténala Lily. K její smůle si jí brýlatý chlapec všiml a už zdálky na ni začal něco pokřikovat. Ona jen protočila očima. ,,Nejvyšší čas zmizet. Mrzí mě, že jsme si nemohly víc popovídat. Tak zatím!" a rudovláska byla pryč, Milliin spolužák taky. Ona se jen ušklíbla a zaměřila zrak na Poberty, jež se k ní blížili.

,,Nazdárek, Pembertová!" zahlaholil Sirius a svůj pozdrav doplnil sněhovou koulí, kterou jí hodil do obličeje. ,,Ups. To jsem nechtěl."

Millie si začala oprašovat sníh z tváře a i z oblečení a nepěkně se při tom mračila. Najednou si všimla, že Peter a Remus chybí.

,,Evanska ti zase zdrhla, Jamesi," poškleboval se mu Sirius.

,,Za to ty jsi na Millie udělal dojem, co," vrátil mu to James.

,,Já dělám dojem na každého," zamrkal Sirius a Millie se rozesmála.

,,To byl dobrý vtip, Blacku!" smála se dál. Sirius se zatvářil uraženě, ale i Jamesovi zacukaly koutky. ,,Tak já mizím, pánové, mějte se!" a než stačili říct jediné slovo, byla pryč. Potřebovala se někde ohřát a navíc ještě musela sehnat dárky.

•••

Po pár hodinách už Millie začala propadat malému zoufalství. Pro Narcissu měla dárek, pro Marlene měla dárek, pro Seva a Lily měla maličký dárek, ale pro Remuse nemohla stále nic sehnat.

Začalo se stmívat a ona s povzdechem vyšla z krámku, který za pár chvil chystali zavřít a otevřít zase až druhý den ráno. Srdce jí poskočilo, když na druhém konci ulice spatřila stát u nějaké výlohy Rema. Ihned se k němu rozeběhla a skočila mu se smíchem kolem krku.

,,Millie," zatvářil se pobaveně, ,,co tady děláš?"

,,Nakupuji dárky, co asi?" zasmála se a pustila ho. Podívala se na předmět, který za výlohou sledoval. Byla to kniha o kouzlech a vypadalo to, že by ji Remus rád měl. Jenže už měli zavřeno a tak se Millie rozhodla, že knihu koupí zítra.

,,Já jsem taky kupoval," přikývl a zastrčil si ruce do kapes. Vydali se osvětlenou cestičkou k hradu. ,,A jsem rád, že už mám všechno nakoupené. Co ty?"

,,Ale jo, taky mám vše," zalhala a třela si ruce o sebe. Rem se zastavil a vzal její ruku do svých dlaní.

,,Jsi ledová," podotkl a snažil se jí ruce zahřát. Millie mezitím sledovala jeho milou tvář a usmívala se. Byl to její nejlepší kamarád a ona si přála, aby konečně prožil takové Vánoce, jaké si zaslouží.

•••

/25.prosince, ráno

Remuse toho svátečního rána probudilo pár nadávek. A pak jasně zaslechl Siriusův hlas, jenž hlaholil: ,,Ach jo! To jsou tak krásné boty! Škoda, že vaši netrefili tu správnou velikost, Jamesi!"

,,To jo. Hele, koukej! Máma mi poslala o svetr víc! No jo, ale k čemu mi bude? Vždyť ví, že svetry nesnáším! Bohatě mi stačí jeden!" přidal se James.

Remus s úsměvem vstal z postele. ,,Dobré ráno."

,,Remusi!" vykřikl dobrosrdečně Sirius. ,,Ty ses tu objevil jako na zavolanou!"

,,Jenže já s vámi tenhle pokoj už tři roky sdílím, Siriusi," namítl pobaveně Remus.

,,To nevadí. Ale podívej. Jamesovi rodiče mi poslali boty, jenže netrefili správnou velikost! A ony jsou tak krásné! A vlastně... nechceš si je zkusit? Třeba ti padnou."

Chlapec s jizvami na obličeji si tedy od dlouhovlasého chlapce vzal boty a vyzkoušel si je. Padly mu jako ulité.

,,To je neuvěřitelný," kroutil hlavou Sirius, ,,to je vánoční zázrak! Jsou ti!"

,,A mně máma poslala dva svetry a moc dobře ví, že je nesnáším," zabručel James, ,,nechceš jeden?"

,,Díky moc, kluci," zamumlal vděčně Remus. Byl na tom bídně, neměl moc peněz a sotva dostal nové oblečení.

,,To je vánoční zázrak!" zopakoval zase Sirius, když i svetr padl Removi jako šitý na míru. ,,Tak se pojďme převléct a hurá na snídani!"

Když Rem otevřel svůj kufr a našel tam nové zásoby čokolád, pochopil, že tentokrát se nejedná o náhody.

,,No páni, takových čokolád! Kde se tam vzaly? To je vánoční zázrak!" zopakoval potřetí Sirius a Remus se jen usmíval. Věděl, že na něj Sirius s Jamesem všechno hráli, ale vánoční zázrak to byl. Byli to ti praví kamarádi a to bylo cennější než všechny dárky světa.

•••

,,Remusi! Koukej, tady je ta knížka, kterou sis přál!" vykřikl James a ukázal na Removu postel.

,,No jo! Ale kdo ti jí dal?" tentokrát už v tom prsty Sirius s Jamesem neměli. ,,Péťo...?"

,,Já to nebyl," zavrtěl hlavou Peter.

,,Já vím kdo," usmál se Rem. Millie mu ji koupila, věděl to. A byl za to rád.

,,No tý jo! To je vánoční-"

,,Vánoční zázrak, my víme, Siriusi."

Dneska trochu delší (1000 slov), ale...jsou prázdniny, hurá!😂💕
Koho byste rádi měli v zítřejší kapitole?😊
Můžete si psát o věnování🙈
Co říkáte na cover? Líbí se vám víc?:)
Neplecha ukončena.
Thx, ILY❤
-Milka💕

Other Slytherin girl: Bonuses ✔Where stories live. Discover now