🎄 Š E S T N Á C T Ý

449 78 2
                                    

A to už přišla Marlene, krásně upravená a celá růžová ve tváři. S Ashem se pozdravili a Marlene všechny vyzvala, ať jdou do jídelny a dají si společně vánoční večeři.

Když přecházeli přes kuchyň, Remus si k sobě Milku přitáhl a zašeptal jí do ucha: ,,Tomuhle se říká láska na první pohled."

•••

/rok 1986

,,Přišel ti dopis," broukl Remus a nahlédl do kuchyně. Samozřejmě se nemohl ubránit úsměvu, když viděl, jak se Milka snaží nepřipálit cukroví.

,,Je zase od Brumbála?" odpověděla otázkou Milka a nahlédla do trouby. Když se ujistila, že cukroví ještě není upečené, otočila se k Remusovi s otázkou v očích. Ten ji stále pobaveně pozoroval. ,,Co je?" zeptala se ho nechápavě a otřela si zástěru od mouky.

,,Všechno děláš na poslední chvíli," poznamenal a přešel k ní. Podal jí dopis a Milka si ho od něj převzala. ,,Je to od tvé tetičky."

,,Od Marlene?" nedokázala Milka skrýt úžas a honem dopis otevřela. ,,Milá Milko, budu ráda, když letošní Vánoce přijedeš. Vezmi s sebou klidně i Remuse. PS:Mám další schůzku, tak je možné, že se tu objeví další host. Cože, dělá si srandu? Už zase randí?" vypískla Milka a uchechtla se. ,,Doufám, že už to bude ten pravý a bude nějaký normální. Ne jako ten, co byl cítit jako špinavé ponožky."

Když už byla řeč o tom, že je něco cítit, něco oba dva ucítili. Remus se na Milku podíval. ,,Myslím, že se ti to-" konec věty zanikl v Milčině křiku, jak přiběhla k troubě a rychle jí otevřela. ,,-pálí," dodal Remus a Milka se na něj nerudně podívala.

,,Víš co? Tak si to cukroví příště dělej sám!"

•••

,,Nikdy neměla manžela a tudíž nemá žádné děti," povídala zrovna Milka Remusovi, když otevírali branku.

,,Takže se stále snaží si někoho najít," pochopil Remus a Milka přikývla. Zazvonila a oba čekali, než jim Marlene přijde otevřít.

Dveře se po chviličce skutečně otevřely a v nich stála Marlene, která se snažila upravit svůj vzhled a která vypadala značně nejistě. ,,Milko!" vyhrkla přehnaně nahlas a trhaně ji objala. Pak spočinula pohledem na Remusovi a snažila se na něj usmát. ,,A ty musíš být určitě Remus."

,,Ano, Remus Lupin, paní Pembertová," usmál se zdvořile Rem a potřásl si s ní rukou.

,,No...ráda tě poznávám a tebe Milko ráda vidím. A říkej mi Marlene, prosím tě. Na nějakou paní Pembertovou zapomeň," zasmála se nuceně, ,,Tak pojďte dál. Ash ještě není, ale snažím se nějak vypadat...no, jako člověk."

Milka s Remusem si odložili věci a posadili se v obýváku. Marlene se vrátila do svého pokoje, kde se ještě upravovala, a naše dvojice si mezitím povídala.

,,Moc milá tetička," zašeptal Remus Milce a zamrkal, ,,konečně jsem ji poznal." Milka se pouze uculila a než stačila něco říct, ozval se zvonek a následně i Marlenin poplašený výkřik: ,,To je on!"

Milka pochopila, že Marlene není ještě upravená, a tak jen kývla na Remuse a šla otevřít. Mezi dveřmi stál hezky oblečený mladý muž s oslnivým úsměvem a s květinou v ruce.

,,Ach!" nevěděl jak pokračovat.

,,Jsem Milka, Marlenina nevlastní neteř. Ještě se upravuje, tak jsem šla otevřít já," zasmála se nejistě a Ash se na ní usmál.

,,A já jsem Ash, to nepochybně víte," podal si s ní ruku a Milka ho pozvala dovnitř. ,,Je to tu moc hezké."

,,To ano. Ehm, tohle je můj přítel Remus," řekla, když uvedla hosta do obýváku. Rem vstal a taky si s mužem potřásl rukou. A to už přišla Marlene, krásně upravená a celá růžová ve tváři. S Ashem se pozdravili a Marlene všechny vyzvala, ať jdou do jídelny a dají si společně vánoční večeři.

Když přecházeli přes kuchyň, Remus si k sobě Milku přitáhl a zašeptal jí do ucha: ,,Tomuhle se říká láska na první pohled."

Other Slytherin girl: Bonuses ✔Where stories live. Discover now