12.

152 7 2
                                    

Lauren

Ik werd wakker in de ziekenzaal. Ik probeerde overeind te komen, maar dat ging erg moeilijk. Ik draaide op mijn zij en keek naar buiten. Het was donker en ik schatte dat het zo’n half 9 s ’avonds was, want het begon donker te worden. In de ziekenzaal lag niemand, behalve ik en dus had ik de hele zaal voor mezelf. Ik probeerde mijn ogen dicht te doen en weer te slapen, maar dat ging niet, dus ik besloot om uit het bed te komen. Ik werd gelijk duizelig.

‘Jeez, wat hebben ze me gegeven?’ Mompelde ik en viel op de grond in slaap. Toen ik weer wakker werd, zat er iemand aan de zijkant van mijn bed.

‘Goedemorgen Lauren.’ Zei Chiron.

‘Morgen’ Zei ik en probeerde rechtop te zitten. Plotseling kreeg ik barstende koppijn.
‘Auw, wie heeft me drugs gegeven?’

Op dat moment kwam eer een Apollo kamper de hoek om lopen.
‘Sorry, ik heb je te veel nectar gegeven. Dat is het na-effect.’ Zei hij en legde zijn hand op mijn voorhoofd en begon een liedje te neuriën.

Terwijl hij dat deed, voelde ik de pijn wegtrekken. Hij haalde zijn hand van mijn voorhoofd af en ik keek hem aan in zijn helderblauwe ogen.

‘Beter?’

‘Ja, dankjewel.’ Zei ik met een glimlach.

‘Dankjewel Will, mag ik even een moment alleen met Lauren alsjeblieft?’ Will knikte en verliet de ruimte.

‘Kun je je gisteravond herinneren? Je bent toen geclaimd door twee goden, Apollo en Aphrodite. Vlak daarna is Maya ook geclaimd en ben je flauw gevallen.’ Ik ging overeind zitten.

‘Hoe is het met Maya?’ Vroeg ik.

‘Die maakt het goed, je kan haar zometeen zien.’ Zei Chiron. ‘Maar nu wil ik eerst met jou praten.’

‘Oké.’

‘Je bent gisteren geclaimd door twee goden, Apollo en Aphrodite. Je moeder was een halfbloed dochter van Aphrodite en heeft samen met Apollo jou gekregen. Dit maakt jou dus een halfbloed dochter van Apollo, maar jouw moeder was ook een halfbloed. Je hebt dus waarschijnlijk een kwart van jouw moeder geërfd en dit maakt jou driekwart God. Aphrodite is dus jouw oma.’

Ik fronste mijn wenkbrauwen.

‘Dit komt niet vaak voor en ik snap nog niet echt goed hoe jullie al die jaren overleefd hebben. Heb je ooit eerder ervaringen gehad met monsters?’ Vroeg Chiron nieuwsgierig.

‘Niet dat ik weet.’

Chiron keek bedenkelijk, alsof hij het niet helemaal snapte.
‘Hmm… Hoe dan ook, jouw plek is in de Apollo cabine. Je volgt hetzelfde trainingsschema als de Apollo kampers. Ik spreek je straks nog wel een keer.’ Zei hij en liep weg.

Will liep de zaal weer in en kwam bij mijn bed staan. ‘Je ziet er al een stuk beter uit. Als het aan mij ligt, kun je gewoon gaan.’

Ik knikte en stapte het bed uit ik voelde aan mijn haar, dat ondertussen best vettig was geworden.
‘Kan ik misschien hier douchen?’ Vroeg ik.

‘Tuurlijk. Wacht ik pak even je spullen.’ Hij liep naar een kast aan de ander kant van de zaal en haalde mijn rugzak eruit. Hij gaf mij ook een handdoek, wat toiletspullen en een set met nieuwe kleren.

‘Dankjewel.’ Zei ik.

‘Alles voor mijn nieuwe halfzusje.’ Zei Will lachend en ik bedacht me dat het nog eens heel gezellig kon worden met de Apollo kampers.

Will wees me de weg naar de badkamer en gaf me de tijd om te gaan douchen. Het voelde echt verfrissend en het leek alsof ik al maanden niet gedoucht had.

The New Heroes Of Olympus ~ The Creater of mankind Where stories live. Discover now