twenty five

261 47 18

hokey , maaf kalau tak best lepasni muahahaha ( '∀`)

-

Hokey harini first day haku nak kirija, jujurla. Aku tak sedia pun ;-;

Yeah , sekarang ni aku ade dekat depan restoran tu. Baru aku sedar , nama restoran ni K'S RESTAURANT .

Fuh gempak ('・ω・')

" annyeonghaseyo ~ "

" eo kamu rupanya ~ masukla , kita belum bukak kedai lagi ni hehe "

Yeah , gadis yang sama tegur aku semalam. Dia ni cantik je , ayu pulak tu.

Bukan macam aku , jalan macam laki. Lepastu mencarut lagi. Fuh tak ayu langsung puii 💦

" hah ni apron awak , dan nametag awak. Pakaila dulu ~ "

Aku menyambut apron yang berwarna hitam itu lalu memakainya sekali sarung. Well , aku terer -^-

Aku mula memakai nametag aku yang tertulis 'sooah' di bawah kolar baju aku.

" okay , tugas sooah cuma lap pinggan dekat belakang lepastu nanti datang kat unnie balik eh ? "

" err unnie , sooah nak panggil unnie apa eh ? "

Aku menggaru tengkuk sambil tersenyum kekok. Yeah kekok gila k *yellowmoon*

" hahaha nama unnie , kwon minkyung , panggil je kyung unnie. "

(siapa kenal minkyung ngehe ^^ )

" ahh kyung unnie , cantik ehee ^^ dari semalam sooah usya je tehee ~ "

" ohh dalam diam eh usha hahaha dahla pegi buat keje. Nanti kita sembang ye ? "

" ahh okayy ^^ "

Aku mula berjalan ke dapur untuk menglap pinggan - pinggan yang basah sikit.

Kwon minkyung ?

Nama keluarga dia , kwon. Sama dengan hoshi.

Aish aku kenapa aku kene ingat dia erghh !

Aku mula menyambung lap pinggan dan cawan lalu menyusunnya di atas rak.

-

" i'm like TT , just like TT ~ "

Aku menyanyi slow sambil membasuh pinggan. Dengan tashangka nya , aku dah dapat ramai member kat sini.

Yang semalan tolong minkyung unnie jaga kaunter tu , nama dia kwon jiyoung.

Fuh nama suwek bruh -^-

Sedang aku membasuh pinggan dengan khusyuk , aku terdengar something.

" omma ! young dah habish ! "

" pegi letak je kat sinki ! mintak tolong orang tu basuhkan ! "

" naee arrasso ! "

Fuh budak tu bape tahun eh ? Mesti comel je. Dengar suara dia tadi pun , aih melting aku hahahha.

Lek luh , nanti dia datang sini .

" err noona , boleh basuhkan pinggan young ? "

" ahh boleh je , letak je sebelah noona ni ~ "

Aku menjawab tanpa memandang dia. Well sooah bz sedikit *fliphair

" hahh nah noon-- sooah ? "

Suara yang kecil tadi terus berubah jadi suara yang tak berapa garau.

Mana budak tu tau nama aku sooah?

( C ) Say Yes | Ksy Where stories live. Discover now