twenty four

238 51 8

hokey dah nak sekolah (TдT) aye tak sediaaa lagi awokk

-

" hahahahaha ryuhee la blur sangat . aku cakap pasal taik tu , dia buat muka blank je hahahaha "

Aku tergelak kecil mendengar cerita dorang yang gempak kebaboom.

Sambil kami berjalan , aku cuba untuk cari kerja. Yeah , aku dah decide nak kerja. Lagipun , kat rumah bosan gila siot.

Tiba - tiba , satu kertas menarik perhatian aku. Aku menghampiri kertas yang terlekat di dinding.

JAWATAN KOSONG

Pencuci pinggan dan cashier
Full time

Waktu ; 9:00 a.m - 9.30 p.m

Fuh terboek ni. Boleh try gak. Alah aku bukannya bodoh sangat math tu sampai takleh jadi cashier hahaha.

" sooah , pahal berhenti sini ? "

" weh , aku nak try amik ni la. Boleh kan ? "

" Pencuci pinggan dengan cashier ? "

Aku memandang kawan aku yang dahinya berkerut seratus.

" kau pegila try masuk. Kiteorang tunggu sini je eh ? "

" hah tunggu tau ! "

Dorang mengangguk sambil tersenyum. Aku berlari masuk ke dalam dengan senyuman yang lebar .

" err tumpang tanya , jawatan ni masih kosong lagi tak ? "

" ohh kosong lagi rasanya. Awak nak ke ? "

Aku mengangguk pantas sambil memandang gadis di depan aku .

" oh marilah ikut saya. Err jiyoung oppa , jagakan kaunter kejap. "

" okay no hal :) "

Lelaki yang di belakang dia tadi mula jalan ke depan untuk menjaga kaunter.

" marilah ikut saya ^^ "

" ahh nae ~ "

Aku mengikut gadis yang di depan aku pergi ke sebuah bilik.

-

Muahahaha tuah aku datang harini kahkah ( ´∀`)

" hoi dah pahal hidung kembang semacam tu ? "

" cubala tekaaaaa ~ "

" psh takyah teka , sah sah kau dapat kerja tu en ? "

Aku mengangguk bangga. Well , ini min sooah yang suwek hokey ('・ω・')
K tak elok riak .

" dahla takyah nak bangga sangat. Aku cucuk lubang hidung tu kang. Botak kau. "

" apa kene mengena siot -..- "

-

"

hoi pendek "

" nak apa pakcik ? "

Aku menjeling lelaki yang berada di depan pintu aku. Aih pakcik swag ni .

Nasibla aku sayang kau (ーー゛)

" esok kau nak keje dah kan ? kau keje dekat mana ? "

Haahla baru aku teringat. Apa nama restoran tadi eh ?

Fuh bangang aku ni dah tahap maksimum duh (+_+)

" aku pasti , yang kau tak tau nama kedai tu hape. Aih pelupa betulla adik aku sorang ni. "

" lahai yang aku tau , aku nak dapat kerja tu je aih ~ "

" tapi kau tau tak jalan ke mana ? "

" tau tauuu.  "

Yoongi mula mengangguk - angguk tanda paham.

" dahla blah , aku nak tido "

" kuaja seh halau abang "

" bruh , sebelum ni kau halau aku macam kucing , boleh pulak hah "

" ngeehee sorryla ~ bye , sweet dream gila . Esok nak pegi , aku hntarkan eh bubyeee ~ "

( ゚д゚)

Yoongi kau kene sampukkah ?

-

MUAHAHAHHA sorry lagi sekali sebab pendek gila. Aih takde idea , serious ni muhuuuu (ToT)

Vote please 💦
Comment please 💨
Support my fanfic please 🙆

( C ) Say Yes | Ksy Where stories live. Discover now