SEVENTEEN 💕💦

306 44 29

bruhh maafkan author kalau lepasni , chap akan jadi pendek , tak best , dan ehm makin cheesy entahlahnak .

-

Aku menghempas badan aku di atas katil aku yang empuk muahmuah ni.

Sedang aku berangan , aku teringat apa yang terjadi time nak balik sekolah tadi .

Pelik aku dengan seokmin . Yeah firstly , memang rasa kelakar . Tapi bila tengok muka serious dia , rasa macam . Ehm .

- flashback -

" aku tarik kau ni sebenarnya , ade benda nak cakap . "

" hah apa dia ? Cepatla cakap . "

" errr sebenarnya . . .  "

Aku mengerling jam tangan aku yang berwarna hitam . Aih cepatla seokmin .

" cepatla apa dia ? "

" kan ade sticky note dalam beg kau tu kan ? Warna biru kan ? "

" ouh haah , kenapa ? "

" sebenarnya . . . "

Aih tersangkut lagi . Dia ni suka cakap benda separuh separuh lah alahai .

" cepatla woi . "

" sebenarnya aku yang kasi . "

Aku tersentak memandang dia . Seokmin menunduk sambil mengusap tengkuknya . Tiba - tiba ,

" PFT HAHAHAHAHAHA KAU BUAT LAWAK KE BODO HAHAHAH "

" apa yang lawaknya ? "

" KAU SAJE NAK KENE KAN AKU EN PFT HAHAHAH SAKAILA "

Ya , aku tergelak . Bruh , rasa kelakar k apa yang dia ngaku kan tadi . Tiba - tiba , mata aku terpandang muka serious dia .

" sooah , aku serious . Pasal perasaan ni , aku tak main - main . "

Aku terdiam . Yeah , muka dia serious gila . Aku pun seram nengoknya .

" tapi , aku dengan hoshi . . . "

" ya , tu aku tau . Tapi , aku tak tau macam mane nak halang perasaan aku . Tapi , aku bukannya nak merosakkan hubungan korang . Kau lek je . "

Dia tersenyum senget . Bruh pahal creepy . Aku mula berundur ke belakang sikit .

" sooah , takyah takutla . Aku cuma nak confess je walaupun aku tau yang kau takkan terima . Cukup kita jadi kawan rapat , dahla . Aku dah bersyukur . Kau lek la , aku tak teringin nak hancurkan hubungan kau dengan hoshi . Percaya la , aku cuma nak confess je eheee ^^ "

Dia tersenyum menampakkan giginya. Aku menghembus nafas lega.

" kau janji eh dengan aku ? Jangan jadi orang ketiga dalam mana - mana hubungan ? "

Aku menunding jariku kearah dia . Dia acah mengangkat sumpah sambil mengangguk dan tersenyum .

" sorryla sebab aku tak dapat ter -- "

( C ) Say Yes | Ksy Where stories live. Discover now