•~•8•~•

8.7K 511 18
                                    

Od tej udalosti som Casha dlho nevidela. Ani si do obchodu neprišiel kúpiť svoje obľubené cigarety Davidoff. Každý deň som ho čakala, no márne. Po dvoch týždňoch sklamania som to vzdala a prestala som na ňho čakať. Neviem, čo som si o sebe myslela. Bola som sklamaná, veľmi sklamaná, no ako sa hovorí: čas lieči a vyliečil aj moju myseľ. Prestala som na ňho myslieť a začala som si na sto percent plniť povinnosti. Raz večer, keď som si po náročnom dni v práci konečne ľahla do postele začula som čudné zvuky zvonku. Najprv som si ich nevšímala, pretože som na to bola až priveľmi unavená. Keď sa ozval krik a pískajúce gumy auta, zrazu sa v okne zjavila veľká postava v čiernom. Zababušila som sa do periny a silno som privrela oči, keď vpadol človek dnu. Rýchlo dýchal a tak sa mi zdalo, že ležal na zemi. Ani ma nenapadlo sa pohnúť, čo i len o milimeter. Bola som taká vystrašená, že som zkamenela a tuším sa zo mňa stala socha. Zastonal a podlaha pod ním zapraskala. Musím sa brániť. Teraz alebo nikdy. Vyskočila som z postele a spolu s perinou sa na ňho vrhla.

„Mám ťa!"zvolala som a držala som mykajúceho muža.

„Zbláznila si sa?"odsotil ma na posteľ a odhalil svoju tvár. Pomaly, keď už som zabudla, ako vyzerá jeho dokonalá tvár, sa tu z ničoho nič zjavil. Pretrela som si oči, pretože som tomu nemohla uveriť. Hodil po mne perinu a bolestivo zabrumkal. „Ty si ma dolámala ešte viac,"rukou si oblapil hrudník a zasyčal.

„Ani si sa neozval!"rozhnevala som sa na ňho.

„Hej, hej, tak pomaly. Nie je to moja povinnosť. Nie si moja matka."
Bola som hlúpa a naivná, keď som si myslela, že by sa mi mal ozvať. Mal pravdu, nie je to jeho povinnosť. Uvolnila som nahnevané svaly v tvári a sklopila hlavu. Ticho si syčal bolesťou, keď som počula kroky. „Niekto ide,"zašepkal a snažil sa postaviť, no veľmi mu to nešlo. Dvere sa otvorili a v nich sa zjavila moja mama v celej svojej tehotnej kráse.

„Annalívia, s kým sa rozprávaš?"pretrela si oči a rukou nahmatala zapínač svetla. Svetlo sa rozsvietilo a ten jej pohľad, no chcela by som mať jej uhol pohľadu. Kto vie, ako by vyzerala rozhádzana posteľ, na ktorej sedí dievča len v tielku a vedľa na zemi chlapec s rozhádzanými vlasmi akoby práve vyšiel z ventilátora. Hm, na to by som sa pozrela. „Nevedela som, že máme návštevu,"usmiala sa a zo zvyku si pohladkala bruško.

„Prišiel som oknom, čiže som sa vkradol,"trošku sa usmial a moja mama má slabosť na úsmevy.

„Je milý,"šepla mojím smerom. „Nechám vás. Bavte sa."

„Určite, vaša dcéra vie skákať ako Tarzan,"zachichotal sa, no zasiahla ho bolesť. Schúlil sa a bolestivo zasyčal.

„Dobrú noc a neskáč Annalívia, chlapi vedia ako na to." Keby som nebola omámena z únavy, asi by som sa k tomu vyjadrila, no nemala som na komentovanie silu. Pokrútila som len hlavou a hneď ako som si uvedomila, že som len v tielku a krátkych nohavičkách, som si k sebe vzala perinu a bezpečne sa ňou zakryla.

„Nehašter sa. Videl som aj lepšie."

„Mám nápad. Čo keby si vypadol?!"znova ma zasiahol blesk Hnev.

„To by som rád, len mi musíš pomôcť,"prevrátil očami a mne sa to zdalo ako výborná šanca naučiť ho slušnému správaniu.

„Najprv mi povedz, prečo si tu vtrhol a kde si celý čas bol, a potom môžeš poprosiť, a ja ti pomôžem aj na kraj sveta,"víťazoslavne som sa usmiala.

„Skúsim to radšej sám." Rukami sa zaprel do podlahy a snažil sa postaviť, no nejak mu to nešlo. Padal znova na miesto.

„Nepapal si?"schuti som sa zasmiala.

CigarettesWhere stories live. Discover now