SPECIÁL | Santa Placer

541 54 2
                                    

DEN 727

"ŠŤASTNÝ A VESELÝ!"

Minho sebou cukl a zhoupl se na síti natažené mezi dvěma kmeny, až skoro spadl na zem. Vyděšeně zamžoural kolem sebe a spatřil přímo nad sebou zubící se Bellinu tvář.

"Vogo," zašeptal a zase si lehl. "Jestli tohle uděláš ještě jednou, zlomím ti vaz a zařídím, aby to vypadalo jako nehoda."

"Koukej vstávat, Minho," vyhrkla nekompromisně a dvěma prsty mu sevřela nos, ale on jen začal hlasitě chrápat pusou a cvakat po ní zuby. "Jsou Vánoce!" Pronesla zpěvavě a doplnila to pronikavým cinkáním.

Zvědavě otevřel oči a zadíval se na ni pečlivěji: měla na sobě dost sexy rudé šaty s bílým lemováním a na vlasech sčesaných do tlustého copu na rameno měla naraženou čapku s rolničkou, která tiše cinkala.

"No páni," vyhrkl a sjel jí pohledem na nahé nohy. "Proč nemáš boty?"

Protočila oči v sloup a hodila mu do klína svazek podivných drátů. Rozmrkal ranní únavu a rozhlédl se kolem. Celý Plac se mu zdál podivně tmavý. "Proč budíš jen mě? Kolik je vůbec hodin?"

"Přestaň šílet, je jen půl pátý."

"P-půl?" Skoro se tím zadusil, ale Bella mu jen hravě pleskla pohlavek.

"Jsou Vánoce," vysvětlila nadšeně. "Tohle pověs na stromek. Jeff a Clint ho už zdobí, tak jim běž pomoct," vyhrkla a se zavířením šatů rychle odběhla.

"Co se to tu sak–"

Najednou se u něj zjevil Newt se širokým úsměvem. "Vánoce. Neslyšels, grinde?" Minho s hrůzou spatřil, že i on na sobě má vánoční čepici a jednu má za zády připravenou i pro něj. "Bella to vymyslela pro našeho novýho bažanta. Ostatně si myslím, že to prospěje i nám."

"Tohle je šílený," hlesl Minho bezradně a vyškrábal se na nohy.

U stožáru se opravdu nacházel vysoký strom zpola ověšený barevnými koulemi a pestrobarevnými pásy stuh a řetězů. Několik Placerů vynášelo dlouhé stoly a desítky židlí pro připravovanou hostinu a Pánvička běhal kolem nich jako matka slepice a usměrňoval stoly.

Celým Placem se vnášel lehká vůně cesmíny a–

"Cukroví? Vogo, já tady cítím cukroví?"

Newt pokrčil rameny a zahýbal na něj obočím. "Gally speciálně kvůli tobě vynalezl recept na vánoční šťávičku."

❄❄❄

Bella si odhrnula vlasy z tváře a zahleděla se na dlouhý seznam činností, které si postupně odškrtávala. Opravdu si připadala jako vánoční víla a mimo to objevila i svou děsivou vášeň pro organizování a seznamy.

"Takže..." Zamumlala a zakousla se do konce tužky. "Stromek je vyzdobený, dárky připravený, hostina se chystá na večer... Pierre!"

"Už jsem ho vzbudil," poznamenal Minho a naklonil tvář na stranu, aby se mohli obdivovat rýsující se modřině na pravé tváři. "Byl tím nápadem fakt nadšenej a hned, jak mě přestal mlátit, začal trénovat ty koledy na kytaru. Prej dá dohromady pár dalších čónů a založí první placerskou kapelu."

"Super!" Vyhrkla Bella a široce se usmála, až roztál a přestal se škaredit.

Rozhlédla se kolem – celý Dvůr už několik hodin ověšovali břečťanem a světýlky, takže vypadal jako nějaká strašidelná ptačí budka.

Newt potlačil úsměv a přejel jí konečky prstů po boku. "Takže, kdy se můžeme těšit na příchod Santy Placera?"

Minho se zašklebil. "Parádní párty, vážně, vogo. Dodnes mám kocovinu."

"Jestli uslyším něco o rmutovi Rudolfovi," začala Bella výhružně a šlehla po nich pohledem, "nebude žádná Gallyho vánoční šťávička."

"No jo," rezignoval Minho. "Stejně to bylo ohraný. Vymysleli jsme něco mnohem lepšího. Nemůžu se dočkat, jak se ti bude líbit příběh o Santovi Placerovi a jeho břitvouních pomocníčcích." Spiklenecky ztišil hlas. "Říká se, že když hodně věříš–"

"Opovaž se, Minho," zasyčela Bella.

❄❄❄

"Chucku," zašeptala a zatřásla mu ramenem.

Dvakrát překontrolovala, že je všechno na svém místě a připravené pro spuštění. Všichni Placeři se motali na Place a i když se snažili tvářit nepřístupně a znudeně, mumlali si mezi sebou a toužebně zírali na hromadu leskle zabalených dárků pod velkým stromem.

"CHUCKU!" Měl na tvářích jasně viditelné zaschlé slzy, ale o to více se Bella těšila na jeho výraz, až tohle všechno uvidí. "Vstávej, Chucku, jsou Vánoce."

"Vánoce?" Zamumlal nechápavě a rozhlédl se kolem.

"Jasně. Včera v noci přijel Santa Placer, na voze taženým–"

"Minho!" Vyštěkla současně s Newtem.

Chuck se konečně zcela probral a vyškrábal se z houpací sítě na zem. Rty měl údivem pootevřené a velké oči rozšířené, když si prohlížel stále temný Plac, který se na Nickův pokyn rozzářil tisícem barevných světýlek.

"VÁNOCE!" Zaječel nadšeně a stále bosý se vrhl ke stromu.

"Cítím se jako hrdá máma, vogo," poznamenal Minho, když sledoval, jak se všichni Placeři vrhli na hromadu dárků a začali se navzájem překřikovat a hledat dárek se svým jménem.

Bella se usmála a jemně se přitiskla k Newtově rameni. "Hele, kdo sem dal to jmelí?" Zamumlal najednou, když zvedl oči. Přímo nad jejich hlavami skutečně visel trs zelené rostliny s bílými kuličkami bobulí.

Bella se začervenala. "Ten frasák..."

Oba se otočili, ale Minho už byl dávno na polovině cesty ke stromečku a v dálce se odrážel jeho smích. "Nemáte zač, grindi!"

➤ EXPERIMENT 2: Labyrint [FF TMR]Where stories live. Discover now