► 31. Bölüm "Merhamete tutsak "

175 63 238
                                    

"İntihar mı etmiş!? "

Sıkıca boğazından kavradığı Amy'i bırakmasıyla soluk soluğa kalan genç kadın ellerini göğsüne kapamış şekilde diz çöktü yere nefes almaya çalışırken.

"Nasıl olur? Neden? " derken birkaç adım gerileyen Zach, şaşkına dönmüş halde cevap beklerden Andrea'nın sessiz kalması üzerine bir hışım odadan çıkmış, koridorlarda adeta bir aslan gibi kükreyerek ilerlemeye devam etmişti.

**

Sonunda nefesini dizginleyen Amy, bu durumdan da yırttığını düşünerek toparlanıp ayağa kalktı ve kapıya doğru yönelirken kapının aniden açılmasıyla irkildi. 

"Ne oluyor!? " demeye kalmadan yanağında hissettiği bir tokatla yere savrulurken kendisini savunmak adına yüzünü kapatmış, anlamsızca yerde cevap beklemeye başlamıştı. 

"Yine ne oluyor? " derken korkudan gözlerini zeminden ayıramayan kadın, önündeki iki muhafızın çekilmesiyle hışırtısını duyduğu lacivert etekle karşılaşmış ve başını yavaşça yukarı kaldırmıştı.

"Alexandra? "

Ağlamaklı gözlerle kendisine bakan genç kraliçenin göz bebeklerine bakmaktan çekinir olmuştu Amy. Biliyordu çünkü boğulacaktı orada. En derinlerden çıkan hırsına, öfkesine yenik düşecekti yeniden. 

Söylemine cevapsız kalan Alexandra'nın öfkeden kıvrımlaşan dudaklarına baktıktan sonra yeniden göz göze geldiler ve bitkin bir halde konuşmaya başladı Amy.

"Biliyorum öldüreceksiniz beni. " diyerek girdiği konuşmasına "Çünkü ben senin kızını öldürdüm... " diyerek devam etmiş ve bükmüştü boynunu yeniden. 

"Ben yaptım! Evet, ben öldürdüm... "

Ani bir hareketle çenesini kavrayan buz gibi bir el hissetti birden Amy. Zorla kaldırılan başı karşısında kendisine delice bakan Alexandra'yla iyice burun buruna gelmiş, ölüm kokan nefesini genzine kadar hissedebilmişti.

"Bu yaptığının yanına kalacağını mı sandın! " diye bağıran Alexandra, elinin tersiyle attığı bir tokadın ardından kavradı Amy'nin uzun saçlarını ve kendisine çekti.

"Sen kimsin ne bir hanedan mensubunun canına kıyıyorsun! Sen kimsin de benim kızımı öldürüyorsun!? " dedikten sonra bir tokat daha attı ve saçından sıkıca tutup kendisine çektiğinde bir an burnundan gelen kana şahit oldu.

"Senin canını alırım! Duydun mu beni? Öldürürüm seni! "

Günlerdir içinde biriktirdiği acının patlamasını yaşayan genç kraliçe delirmişcesine indirdiği darbelerin sonunda son kez Amy'i kendisine doğru çekti ve gözlerinin içine bakarak "Sana bunu kim yaptırdı bilmiyorum lakin arkanda her kim varsa hepsinin hakkından geleceğim! " diyerek haykırdı.

"Sürekli bunu dillendiriyorsun lakin ne zaman göreceğiz orası meçhul. " diye sinsi bir gülüş attı Amy. "Zach bu işin arkasında kimin olduğunu öğrenmedi, öğrenemeyecek de! Biz ise senin çıldırışını izleyeceğiz hep birlikte. Vakti geldiğinde ise diğer evladını da alacağız senden."

Duyduklarıyla şok olmuştu Alex. Şu durumda bile bir görevlinin kendisine söylediği sözleri hazmedemiyordu. Yaptığı şeyin affedilemez bir şey olduğunu bile bile tehditkar tavırlarını sürdürmesi daha da çılgına döndürüyordu, çok daha öldürüyordu içindeki merhameti...

"Sen dahil hepsinin akıbeti aynı olacak! " diye cevap veren Alexandra "Lakin bunu sen göremeyeceksin! " dedikten sonra yanıbaşındaki ağalara seslendi.

KANLI DİADEMWhere stories live. Discover now