► 5.Bölüm "Aslanlar sofrasına davet"

848 412 140
                                    

  -1 Ay Sonra-

Sabahın erken saatlerinin getirdiği huzur eşliğiyle yatağından kalkan Elizabeth, sessiz adımlarla tekli koltuğunun üzerine serilmiş olan sabahlığını üzerine geçirdi ve hemen yanındaki kapıdan banyoya geçti. Suyun aşırı derecede soğuk olmasından kaynaklanıyor olacak ki elini suyun altını sokmasıyla geri çekmesi bir oldu. 

"Ah şu cariyeler! Bir şeyi de düzgün hazır etseler ölecekler. " diye söylendi o soğuk suyla yüzünü yıkarken. 

"Büyük gün bugün. " diye düşündü ve aynada kendisiyle birkaç saniye bakıştıktan sonra banyodan çıktı. 

Geniş odanın tam ortasına yerleştirilmiş devasa yatak çevresinde duvara monteli dolaplar ona cennet bahçeleri kadar renkli kıyafet imkanı sunuyordu. Bir an önce hazırlanmak istediğinden kendisine en yakın bulduğu dolaba doğru yöneldi ve ahşap işlemeli dolabın kapağını yavaşça araladı. 

"Bugün bu kadar renkli olmayacak ama. " dedi kendi kendine. Bu yüzden kapağı yavaşça geri kapattı ve onun bir diğer yanındaki kapağı açtı. 

Soluk tonların dans ettiği bu raflarda lacivert eskitme elbise ona göz kırpıyordu adeta. Onu diğerlerinin arasından ayırdı ve altına da bir çift gümüş pabuç bulmak için en alt raftan bir çifti yakaladı. 

Elindeki bu asil kıyafeti giydikten sonra aynanın karşısında koyu kumral saçlarını arkadan topladı ve üstüne Warrok Hanedanını simgeleyen görkemli bir taç taktıktan sonra Victoria'nın yanına gitmek amacıyla odasından çıktı. 

"Açın Kapıyı. Dışarı çıkacağım. "

**

Her gün olduğu gibi bu sabahta erken kalkan Victoria çoktan hazırlanmıştı bile. Oğulları Zach ve Ryan'ın kendisini ziyarete gelmesini bekliyordu makamında. Sabah kahvesini yudumlarken işittiği ses ona oğullarının geldiğini haykırırken asıl gerçeklerle buluştu bir an. 

"Kraliçem, kızınız Elizabeth giriş için izin talep ediyor. "

"Çekil şuradan! " diye kapıdan geçen Elizabeth, cariyeyi bir eliyle itti ve içeri girdi.

"Üzgünüm efendim, durduramadık. " dedi kapıdaki heybetli muhafız.

"Annemin odasına girmek için sizden izin mi alacağım? "

Eliyle cariye ve muhafızlara çekilmelerini işaret ettikten sonra zarif kraliçe Victoria, oturduğu geniş koltuğundan ani bir hareketle kalktı. Anlaşılan sinirlenmişti Elizabeth'in bu tavrına.

"Sabah hayırlamak için böyle densizce mi geliyorsun odama? Bu ne terbiyesizlik! " dedi sinirli bir şekilde Victoria.

"Ama anne..

"Kaç yaşına geldin sen? Küçük çocuk musun hala? Bazen benim senin annen olmamın yanında kraliçen de olduğumu unutuyorsun. Ne varmış bu kadar önemli anlat bakalım. "

Odanın ortasında öylece kalakalan Elizabeth annesinin bu söylenmesinin bittiğini işaret eden elinin ona koltuğunun yanını gösterdiğini görünce oldukça endişeli adımlarla yanına oturdu. "Özür dilerim. Lakin konu bir hayli önemli. "

"Neymiş bu kadar önemli olan? " diyerek bakmakta olduğu camdan alıkoydu gözlerini Victoria. "Seni dinliyorum. "

"Kraliçem, aldığım malumata göre Zach biriyle berabermiş. Hem de sizden habersiz. "

Aklı sıra kendisine yeni bir oyunla gelen ve kendisini bir aslan sanan küçük kızının ona ne gibi planlar içinde olduğunu öğrenmek adına sessiz kalması gerekiyordu Victoria'nın. Eğer ki yanlış bir hareket yaparsa onu şüphelendirir hatta bu Angel'ın kulağına dahi gidebilirdi. Hiçbir şeyden habersiz olduğunu belli etmek adına oturduğu yerden hızlı bir hareketle Elizabeth'e doğru yaklaştı bir şey bilmiyormuşcasına. 

KANLI DİADEMWhere stories live. Discover now