♡Chapter 15: Oefening baart kunst

1K 123 4
                                    

~Don't forget to vote~

Een week na de vakantie was er weer een Quidditch wedstrijd, tussen Slytherin en Ravenclaw. We hoopten voor een keer dat Slytherin zou winnen, omdat we dan makkelijker van Ravenclaw konden winnen en we dan 2e zouden staan. Dus na heel wat duimen won Slytherin op het nippertje. Gelijk verhoogd Wood de trainingen, waardoor Harry en ik naast Remus zijn Anti-Dementor maar één enkele avond hebben voor ons huiswerk. Voor Harry betekent het dat hij bijna nooit zijn huiswerk af heeft, voor mij betekend het heel weinig slapen en heel veel koffie. Toch heeft Hermione het zwaarst. Ze zit tot 's avonds laat in een hoekje van de leerlingkamer met een enorme stapel boeken om haar heen.

Op onze enige echte vrije zit ik samen met Harry, Ron en Sophia op de bank, terwijl we een opstel schrijven van Potions.
"Hoe kan het dat jij zoveel hebt en ik nog niets?" klaagt Sophia, als ze de lengte van mijn opstel ziet.
"Talent, een brein, goed opgelet in de les." Suggereer ik grijnzend wat me een mep van Sophia oplevert. Dan komt opeens Oliver aangelopen, die nogal somber voor zich uit kijkt.

"Slecht nieuws, Harry. Ik hen net professor McGonnagal gesproken over de Firebolt, en ze werd nogal nijdig. Ze zei dat ik met de verkeerde dingen bezig was. Blijkbaar had ze het idee dat ik de Quidditchcup belangrijker vind dan jouw gezondheid, alleen omdat ik zei dat het me niets kon schelen of je van die bezem donderde, als je maar eerst de Snitch te pakken had." Vol ongeloof schudt Wood zijn hoofd, terwijl ik Sophia naast me hoor grinniken, "Je had haar tekeer moeten horen gaan... alsof ik iets vreselijks had gezegd... en toen ik vroeg hoe lang ze die bezem wilde houden zei ze: 'Zo lang als nodig is, Wood!'.... Het wordt tijd om een nieuwe bezem te kopen, Harrt. Achter in de Bezemkampioen zit een bestelbon... je zou een Nimbus 2001 kunnen nemen, net als Malfoy."

"Ik weiger iets te kopen wat Malfoy goed vindt." Zegt Harry kortaf en hij zakt chagrijnig terug in de kussens van de bank.
"Duuus... Harry, ik heb gehoord dat Malfoy chocolade goed vindt. Koop je dat ook dan niet?" zegt Sophia grijnzend en ik speel het spelletje snel mee.
"Ik heb gehoord dat hij echt wég is van Butterbeer, helaas, kan je dat ook niet meer kopen." Ron begint te lachen, maar probeert het in te houden, waardoor zijn hoofd helemaal rood is.
"Ooh shuttup." Gromt Harry, maar ik kan zien dat zelfs hij aan het lachen is.

~~

De maanden kruipen langzaam voorbij, maar het bittere, koude weer houdt aan. De wedstrijd tegen Ravenclaw komt ook langzaam dichterbij, waardoor Harry, Ron en Wood ongelofelijk op mijn zenuwen beginnen te werken. Harry gaat na elke les van McGonagall naar haar toe om te vragen hoe het met zijn bezem gaat, terwijl Ron hoopvol naast hem staat te huppen. Ondertussen staan Sophia en ik aan de zijkant een marathon 'met je ogen rollen' aan het doen zijn. Maar tot nu toe heeft Harry nog geen geluk.

Daarnaast is Harry nog chagrijniger doordat zijn anti-Dementor lessen niet ongelofelijk goed gaan. Waar ik elke les een beetje vooruitgang boek, blijft hij zitten bij een wazige schim. Mijne begint een beetje vorm te krijgen, maar welke herinnering ik ook kies, hij is niet sterk en blij genoeg.

"Je verwacht te veel van jezelf." Zegt Remus streng tegen Harry bij de vierde week. We zitten aan de tafel in de hoek na een zware les. Ik knabbel rustig op een stukje chocola, terwijl ik naar het gesprek naast me luister. "Zelfs een wazige Patronus is al een geweldige prestatie voor een dertienjarige. Je valt toch niet meer flauw?"

"Ik dacht dat een Patronus - de macht van een Dementor zou wegnemen of zo.... Zou zorgen dat die Dementor verdween..." zegt Harry somber.
"De ware Patronus doet dat inderdaad. Maar jij," hij glimlacht even naar mij, "jullie beiden hebben in een korte tijd al ontzettend veel bereikt. Als die Dementors inderdaad weer komen opdagen tijdens de volgende Quidditchwedstrijd, kun je ze nu lang genoeg op afstand houden om veilig te landen." Het blijft even stil voordat Harry weer iets zegt.

I'm A Potter ~ Book 3Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu