♡Chapter 7: Hogsmeade!

1.4K 115 44
                                    

Zo gingen een aantal weken verder, ik ging naar mijn lessen, ging naar Quidditch training en maakte mijn huiswerk. Doordat de eerste Quidditch wedstrijd snel naderde verzwaarde Oliver de trainingen en waardoor we weinig tijd voor iets anders dan de trainingen en huiswerk. Hierdoor hebben we niet veel meer gedaan aan de zoektocht naar informatie over mij. Ondertussen heb ik nog geen woord tegen professor Dumbledore gezegd. Remus zegt dat ik het beter wel kan doen, maar ik ben zo boos dat ik het niet voor mekaar krijg. Bovendien lijkt professor Dumbledore het te snappen en heeft hij afstand genomen. Ik zou heel graag als wraak het gewoon willen vertellen, maar dat heeft Remus uit mijn hoofd gepraat.

Oliver had een hele speech gehouden over dat dit jaar hét jaar moest worden. Hij is nu 17, en zit in zijn laatste jaar. Dit is zijn laatste kans om de Quidditchcup te winnen als captain, en het is iets wat hij ongelofelijk graag wilt. Na een vermoeiende training lopen Harry en ik samen de commonroom binnen, waar iedereen opgewonden zit te praten.

"Wat is er aan de hand?" vraag ik aan Ron, die in een stoel zit dicht bij het haardvuur.

"Het halloween weekend is het eerste weekend dat we naar Hogsmeade mogen. Eind oktober."

"Yes! Ik verheug me hier al het hele jaar op! Ik wil zooo graag naar Zonko's! En naar die enorme snoepwinkel! En ik heb nog nooit Butterbeer geproefd." Zeg ik enthousiast. Vlak voordat ik weg ging hebben mijn pleegouders mijn toestemmingspapiertje na veel smeken getekend, dus niemand kan me nog tegenhouden. Vanuit mijn ooghoeken zie ik dat de stemming van Harry juist verslechterd is.

"Wat is er?" de bezorgde ondertoon in mijn stem is moeilijk te verbergen.

"De Dursleys hebben mijn toestemmingspapier niet getekend, omdat ik mijn tante heb opgeblazen enzo."

"Misschien kan je aan professor McGonagall vragen of zij je papiertje kan tekenen." Oppert Ron hoopvol.

"Ron!" zegt Hermione afkeurend, "Harry hoort op school te blijven."

"Dan is hij de enigste derdejaars die achterblijft, Black gaat hem heus niet vermoorden in Hogsmeade." Zeg ik, "Vraag het gewoon Harry. Nee heb je, ja kan je krijgen."

"Ja, misschien doe ik dat wel." Zegt Harry. Ik kan zien dat Hermione haar mond open doet om te protesteren, maar net op dat moment springt Crookshank op haar schoot. Luid spinnend laat ze zien dat ze een spin heeft gevangen.

"Moet hij dat nou per se voor onze neuzen opeten?" vraagt Ron benauwd. Hij heeft het niet zo op spinnen.

"Aw, knappe Crookshank, de wereld helpen door spinnen te eten." Zeg ik lachend en ik geef haar een aai over haar kopje. De kat kijkt brutaal naar Ron, terwijl ze de spin opeet. Harry pakt ondertussen zijn sterrenkaart tevoorschijn, die hij nog niet heeft afgemaakt.

"Anyways," zucht ik terwijl ik opsta, "ik ga douchen en naar bed. Ik ben bevroren na de training, en heb nog steeds geen gevoel in mijn tenen. Tot morgen" er klonk een gemompel van gedag terwijl ik wegloop. Na een heerlijke warme douche kruip ik mijn bed in, om gelijk in slaap te vallen.

______

De volgende dag beginnen we met Herbology, waar Ron niet met Hermione praat.

"Harry," fluister ik, "wat is er met Ron en Hermione?"

"Crookshank ging gister achter Scabbers aan, waardoor Ron nu woedend op Hermione is."

"Hij is boos omdat Crookshank een kat is en kattendingen doet?" vraag ik verward en Harry houd zuchtend zijn schouders op.

"Ik heb géén idee, maar je kent Ron."

Na Herbology lopen we naar het lokaal van professor McGonagall voor Transfiguration. In een hoekje staat Belinda te huilen, terwijl Lavender troostend naast haar staat en de rest eromheen staat.

I'm A Potter ~ Book 3Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu