♡Chapter 9: Remus?

1.2K 133 21
                                    

~Een vote maakt de schrijfster gelukkig :)~

De dag erna worden we om half 9 gewekt met het nieuws dat Sirius Black niet meer in het kasteel is, maar dat hij ook niet gevonden is en dat we terug mogen naar onze slaapzalen om daar verder te slapen. Het ontbijt zou over een halfuur klaar zijn en tot 11 uur duren. Voordeel van het weekend is, is dat je zelf mag beslissen wanneer je wilt ontbijten. Snel trek ik mijn rok aan en mijn sokken. Mijn laarsjes pak ik in mijn hand en slaperig loop ik met de stroom mee naar boven. Eenmaal boven lopen de Gryffindors aan een stuk door het open portretgat, dus ik kan niet zien wie de vervanging is voor de Fat Lady. Als ik boven kom zie ik dat Hermione bezig is met haar tanden te poetsen en Lavender heeft haar gekreukelde schooluniform omgeruild door een spijkerbroek en een leuk topje. Sophia daarintegen is terug haar bed in gekropen en ligt als een propje opgerold. Ik trek met een speciale spreuk die ik ooit geleerd heb mijn pyjama aan en kruip weer in bed. Ik zet een wekker om half 11 en val gelijk in slaap.

Om half 11 kleed ik me aan. Ik trek een bordeauxrood jurkje aan, met dezelfde kleur vans voor schoenen. Uit mijn juweeldoosje pak ik mijn ketting met het emeraldsteentje erin. Ik glimlach als ik hem vastpak. Het zorgt ervoor dat ik gelijk terug denk aan mijn ouders. Zachtjes maak ik Sophia wakker.

"Sophia. Wakker worden."

"Nee." Kreunt ze en ze trekt haar dekbed verder over haar hoofd.

"Je gaat ontbijt missen als je nu niet opstaat. En weet je wat ze voor ontbijt hebben? Pannenkoekjes." Zeg ik terwijl ik grijns.

"Pannenkoekjes? Dat weet je zeker?" De grijsblauwe ogen kijken mij onderzoekend aan.

"Heel zeker. Zondag hebben ze altijd pannenkoekjes als ontbijt. En als je nu niet opschiet, moet ik wachten tot volgende week zondag."

"Fine." Ze gromt en staat dan op. Vanuit haar kast pakt ze een donkere spijkerbroek en een grote zwarte sweater. "Klaar. En nu die pannenkoekjes halen."

~~

De rest van de week blijft het maar bij één onderwerp, Sirius Black. Iedereen blijft maar theoriën bedenken, en na een week zijn bijna alle theoriën veranderd in onzin. Het portret van de Fat Lady is nu tijdelijk veranderd in het portret van de Heer Palagon. Hij is het irritantste schilderij in heel Hogwarts, maar niemand anders wilde het doen. Niemand in Gryffindor is er eigenlijk blij met Heer Palagon. Hij daagt iedereen uit voor een duel en hij veranderd het wachtwoord elke dag minstens 2 keer en meestal zijn het ongelofelijk moeilijke woorden. Ondertussen wordt Harry met een scherp oog in de gaten gehouden. Leraren maken telkens smoesjes om naast hem te lopen en Percy die loopt als een grote waakhond met hem mee. Nadat we onze les DADA hebben gehad, seint Remus dat hij met me wilt praten dus ik blijf nog wat hangen. Ik heb Harry en Ron verteld dat hij een goede familievriend is, maar Sophia en Hermione weten dat hij mijn Godfather is, dus die slepen Harry en Ron mee als ik het snel vertel.

"Wat is er?" vraag ik nieuwsgierig, terwijl ik op een tafel aan de voorkant ga zitten. Remus zucht even maar begint dan te praten.
"Ik heb liever niet dat je zonder iemand nog rondloopt. Je lijkt ongelofelijk veel op je ouders op die leeftijd, en Black heeft ze ook gekend. Dus ik heb liever dat je met iemand rondloopt. En over Hogsmeade..." ik kijk hem aan, tot ik de blik herken.

"Nee! Ik ga niet mijn Hogsmeade uitjes opgeven! Ik kan beloven dat ik niet alleen loop, het kasteel niet uit ga alleen en dat ik incognito naar Hogsmeade ga, maar ik geef die uitjes niet op." Reageer ik fel.

"Lena, luister alsjeblieft." Probeert Remus nog, maar hij weet dat hij verloren heeft.

"Nee Remus. Ik wil niet de uitjes opgeven omdat er een klootzak buiten rondloopt." Hij zucht dan.

I'm A Potter ~ Book 3Where stories live. Discover now