FOURTY FIVE

162 27 6
                                    

'Άσε με να το δω' του λέω προσπαθώντας να πάρω το βιβλίο από τα χέρια του όμως με μια κίνηση με απομακρύνει.

'Scarlett, λεε βλακειες. Άκου εδώ: Γι αυτό το ξορκι χρειάζονται οι δυνάμεις μιας εμπειρης μαγισσας. Ότι τώρα οι μαγισσες εδώ πάνε και έρχονται. Είναι βλακεια. Δεν καταλαβαίνω πως δεν έχουν πετάξει ένα τέτοιο σκουπίδι'μου λέει ενοχλημενος κλείνοντας το μεγάλο βιβλίο, με αποτέλεσμα μια μεγάλη ποσότητα σκόνης από το εξώφυλλο να αιωρηθει στην ατμόσφαιρα.

'Φερτο εδώ'

'Τι το θες, Scarlett; Μια βλακεια είναι'μου λέει πλεον ενοχλημενος καθώς δεν με αφηνει να αγγιξω το βιβλίο. Απομακρυνομαι για μερικά δευτερόλεπτα προσπαθώντας να βρω μια καλή δικαιολογία.

'Δεν το θέλω κάτι. Απλώς θέλω να το βάλω στην θέση του. Zayn, δεν έχουμε όλο τον χρόνο. Η βιβλιοθήκη κλείνει σε ένα τέταρτο και ακόμη δεν έχεις βρει το βιβλίο που θες. Άσε αυτό σε εμένα να το βάλω στην θέση του και πήγαινε να ψάξεις' του λέω και επεξεργαζεται αθόρυβα τις πληροφορίες στο μυαλό του. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα σκέψης, γνεφει και μου δίνει το βιβλίο.

'Περίμενε με στην πόρτα'μου λέει και γνεφω βιαστικά. Το αγόρι με τρέξιμο χάνεται πίσω από τα ράφια για ακόμη μια φορά. Αφού βεβεαιωθω πως έχει φύγει, παίρνω το βιβλίο στα χέρια μου με τρόπο που να μπορω να διαχειριζομαι το βάρος του και κοιτώ τον τίτλο.

'Κρυφές δυνάμεις και ξορκια'

Παίρνω μια βαθιά ανάσα και φυσω καμποση σκόνη που τι μαύρο εξώφυλλο. Στο κάτω μέρος του βλέπω την ημερομηνία. 'Από το 1229' αναγράφεται με μικρά γράμματα. Είναι θαύμα που αυτό το βιβλίο δεν έχει καταστραφεί ακόμα.

Αφού βεβαιωθω πως κάνεις δεν με βλέπει, ανοίγω μια τυχαία σελίδα του βιβλίου.'Αιώνια ομορφιά' ο τίτλος της. Ηλιθιο. Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Ανοίγω και άλλες σελίδες. Όλες έχουν σχέση με εμφανίσεις και εξαφανίσεις, ταξίδια στον χρόνο, πως κάποιος να σταθεί στην κόλαση.'Σατανικα πράγματα'σκεφτομακ ξεφυλλιζοντας.

Τα μάτια του βρίσκουν την ίδια ξεθωριασμενη σελίδα που είχε βρει ο Zayn.'Πως να αναστησετε κάποιον νεκρό' ο τίτλος με καλιγγραφικα, ελαφρώς σβησμενα γράμματα. Αποκλείεται. Δεν γίνεται.

Διαβάζω το ξορκι ξανά και ξανά. Τα μόνα που απαιτούνται είναι μια μάγισσα και ένας ζωντανός ο οποίος προσφέρεται να δώσει την ζωή του στον θάνατο. Δεν γίνεται να το κάνω. Η μόνη μαγισσα που γνωρίζω είναι η Denise και κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα δεχόταν να πεθάνει για κάποιον που δεν γνωρίζει.

Mirror MirrorΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα