TWO

410 52 12
                                    

Το λαμπερό φως μπαίνει μέσα στο δωμάτιο μου απο τα ανοιγμενα διαπλατα παράθυρα και αναγκάζει τα βλεφαρα μου να ανοίξουν. Ανοιγοκλεινω τα μάτια μου πολλές φορές πρώτου αποφασίσω να σηκωθω.

Κατευθυνομαι στην κούτα με τα ρούχα μου και την ανοίγω. Εφόσον έχω ρίξει στο πάτωμα τα μισά μου ρούχα καταλήγω σε ένα μαύρο ψηλομεσο παντελόνι και μια κόκκινη μπλούζα με ένα μαύρο τσεπακι στο στήθος. Βάζω τα μαύρα αθλητικά μου και παίρνω το τσαντάκι στο οποίο εχω τα είδη για τον καθαρισμό των δοντιών μου. Αφού πάρω ότι χρειαστώ, βγαίνω έξω από το δωμάτιο και πηγαίνω στο μπάνιο.

Αφήνω τα μαλλιά μου να πέσουν ανέμελα στους ώμους μου, αφού τα χτενισω. Δεν βάζω τίποτα περισσότερο από λίγο απαλό κραγιόν. Δεν θεωρώ απαραίτητο το πολύ μεικ απ. Ξέρω πως δεν είμαι και η πιο όμορφη, όμως βαφομαι μόνο σε ειδικές περιστάσεις. Ψεκαζω λίγο από το αγαπημένο μου άρωμα και κοιτω τον εαυτό μου στον καθρέφτη του μπάνιου. Αφού είμαι αρκετά ικανοποιημενη, βγαίνω από το μπάνιο.

Κατεβαίνω τα σκαλιά και φτάνω στην κουζίνα. Στο τραπέζι είναι κολλημένο ένα σημείωμα.

'Ο πατέρας σου και εγώ έχουμε φύγει. Θα γυρίσω σπίτι κατά τις τρεις και ο πατέρας σου στις πέντε. Να έχεις μια όμορφη μέρα στο σχολείο.

Με αγαπη,
η μαμά'

Πετάω το σημείωμα στα σκουπίδια και κατευθυνομαι στο ψυγείο. Παίρνω ένα μπουκάλι γάλα και βάζω σε ένα ποτήρι. Μόλις το πιω βγαίνω από την κουζίνα και πηγαίνω πάνω για να πάρω την τσάντα μου.

Αφου σιγουρευτω πως έχω πάρει όλα τα απαραίτητα βγαίνω από το σπίτι και βαδιζω προς το σχολείο μου. Άγχος με κατακλύζει. Πάντα είχα έναν φόβο για το άγνωστο όμως προσπαθώ να το καταπολεμησω. Εξάλλου κάθε αρχή και δύσκολη. Με τον καιρό θα σηνιθισω.

Σπρωχνω την σιδερενια πόρτα και μπαίνω στο σχολικό προαύλιο. Κάποια παιδιά με κοιτουν, όμως αγνοώ τα βλέμματα και κοιτω μπροστά. Φυσικά και περίμενα βλέμματα πάνω μου. Κακά τα ψέματα, ολοι οι άνθρωποι έχουμε περιέργεια και θέλουμε να τα ξέρουμε όλα.

Με γρήγορα βήματα μπαίνω στο κτήριο. Για καλή μου τύχη, οι διαδρομοι είναι σχεδόν αδειοι και τα παιδιά που βρίσκονται εδώ φαίνεται να αγνοούν εντελώς την παρουσία μου.

Μετά από μια γρήγορη συνάντηση μου με την διευθύντρια έχω πλέον τα καινούργια μου βιβλία και το πρόγραμμα μου. Σύμφωνα με αυτό έχω πρώτη ώρα φυσική. Όχι και ότι καλύτερο για μια λάτρεις των θεωρητικων μαθηματων, όμως όπως είπα, κάθε αρχή και δύσκολη.

Mirror MirrorΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα