Το έσκασε!

520 59 4
                                    


Η Ελίζα κράτησε την ανάσα της

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Η Ελίζα κράτησε την ανάσα της. Χειρότερο από θάνατο.

Ήθελε όσο τίποτα να φανεί γενναία εκείνη την στιγμή. Αντάξια των δυνάμεων της, της φήμης της, της κορόνας που ένιωθε τώρα να βαραίνει το κεφάλι της. Αλλά δεν μπορούσε να αγνοήσει το σφίξιμο στο στήθος που της προκάλεσε η δήλωση της Τζάνετ. Όσο κι αν ήθελε να αποδείξει στον Κρίστιαν ότι είχε άδικο, ένα μικρό κομμάτι της έτρεμε τον μάγο, τώρα περισσότερο από ποτέ.

"Πόσο άσχημα είναι;" ρώτησε η Ελίζα με σταθερή, ωστόσο χαμηλή φωνή.


"Ελίζα δεν νομίζω να-" άρχισε να αρνείται η Τζάνετ.

"Όχι Τζάνετ," την διέκοψε ο Κρίστιαν, ξαναμπαίνοντας πιο ψυχρός στην συζήτηση και σταύρωσε τα χέρια του κάτω από το στήθος "πες της την αλήθεια. Αφού η βασίλισσα θέλει να το ακούσει θα το ακούσει" συμπλήρωσε με ένα τόνο που έσταζε ειρωνεία, χωρίς να πάρει το βλέμμα του από τα μάτια της Ελίζα.

Εκείνη τον κοιτούσε πίσω. Η έκφρασή του την πλήγωνε. Τόσο λίγη πίστη είχε στις δυνάμεις της; Στις ικανότητές της; Την θεωρούσε άραγε τόσο εγωίστρια, ώστε θα θυσίαζε την ζωή χιλιάδων πλασμάτων μόνο και μόνο για να μείνει η ίδια ασφαλής;

Τόσο λίγο με ξέρεις;

-Απλά πονάει να σε βλέπω και μόνο να σκέφτεσαι κάτι τέτοιο, να πετάς τα πάντα στα σκουπίδια για έναν ανόητο ηρωισμό.

Η Τζάνετ αφού κοίταξε τον Κρίστιαν, στάθηκε πιο σοβαρά, ισιώνοντας την πλάτη της και σταυρώνοντας τα δάχτυλά της πάνω στο φόρεμά της.

"Το κάστρο είναι κρυμμένο στο πιο σκοτεινό σημείο του κόσμου μας. Ο μάγος το έχει ντύσει με ξόρκια που δεν επιτρέπουν τον ήλιο να το δει. Ακόμα και ακόλουθοι του που βγήκαν από εκεί μέσα έχασαν το φως τους. Όσοι μιλούν για εκείνο το μέρος, μιλάνε για πόνο και... βασανιστήρια. Ορκίζονται ότι τα ουρλιαχτά και οι κατάρες όσων βασανίστηκαν ζουν μέσα στους τοίχους. Σύμφωνα με φήμες, φτάνεις στο σημείο να εύχεσαι να πεθάνεις" συμπληρώνει η Τζάνετ στραβοκαταπίνοντας αποφεύγοντας το βλέμμα της Ελίζα.

Ο μαγικός καθρέφτης ||1|| #Φαντασία2020Where stories live. Discover now