******

4.2K 214 22
                                    

"Bunu yaptığımıza inanamıyorum" dedim beyaz gelinliklere göz gezdirirken.

"Bence efsane bir fikir" Yağmur kendi fikrini överken ben hala gelinliklere bakıyordum. Daha Berk'ten evlenme teklifi bile almamışken ben gelip gelinlik bakıyordum.

"Evlenme teklifi almadım desem" gözlerimi Yağmur'un sırıtan suratına döndürdüm. Bir insan hiç değişmez mi arkadaş?

"Ya düğün telaşesinde o aceleyle gelinlik seçmeni istemiyorum ben anlasana" gözlerimi devirip bize doğru gelen görevliye döndüm.

"Onu zevkli yapan tarafı da o değil mi zaten Yağmur?" etraftaki beyazlığının tezatı olarak siyah giyinen görevli yanımıza geldiği için Yağmur susmak zorunda kalmıştı.

"Hoşgeldiniz efendim" ben kadının yüzüne boş boş bakarken Yağmur kadına durumu açıklamaya başadı. Gelinlik deneyecek olan ben sevinen o.  Hayır Mert ile evlenirken bu kadar heyecan yapmamıştı bu kız.

"Buyrun o zaman modellerimize bir göz atalım" kadın önümüzden bize yolu gösterirken içimde hiç heyecan yoktu. Yoktu çünkü evlilik planım yoktu ki heyecanlanayım. O yüzden şuan bana gösterilen hiç bir gelinliği beğenmiyordum.

Berk bırak evlenme teklifi etmeyi evlilik konusunu bile açmamıştı. Bilseydim böyle olacağını Mete'nin on sekizinci doğum günün de evlenelim diye tutturduğunda evlenirdim. Sahi o gün yüzünden kendimi suçlamıyor değildim. Belki de evlilik teklifi etme fobisi oluşturmuştum.

Sonuçta o gün baya üzülmüştü. Belki de çoğu zaman teklif etmek istedi ama yine onu tersleyeceğimden korktu. Bir çok hazırlıklar yapmış ama cesaret edememil olabilirdi.

Aynen aynen bana evlenme teklifi etmekten korkuyordu ve konusunu bile açmıyordu. Her erkek gibi normaldi bu. O zaman bu korkusunu yenmesini sağlamam lazımdı. Hemde bugünden itibaren.

"Dünyadan Doğa'ya, orda kimse var mı? " Yağmur'un sesi ile ona dönüp gülümsedim. Yanına gidip kocaman öpüp birde sarıldım. Şaşkın ördek yavrusu gibi bakıyordu.

"Hadi gelinlik bakalım" dedim şaşırmış suratına bakmadan. Çünkü o sırada heyecanlı bir şekilde gelinliklere bakmaya başladım. Yakında düğünüm vardı.

___
"Günün nasıl geçti bakalım" başımın altında ki koluyla beni kendine çekip anlımı öperken kıkırdadım.

"Sensiz" gözlerinin içine bakıp güldüm. "Senin nasıl geçti" diye sorarken derin nefes aldım.  Evet başlıyoruz. Yatakta biraz daha ona sırnaşıp başımı göğsüne gömdüm.

"Yağmur tutturdu sana gelinlik bakıcaz diye. Tatil günümü gelinlik dükkanlarıda gezerken geçirdim" kahkaha attığında elimi karnında gezdiriyordum. Geçen hafta ona aldığım tişörtü giymişti. Güzelim yeni tişört ile yatıyordu ya! Sesimi şimdilik çıkarmadım ama bunun için ona kızmalıydım.

"Eğlenmedin sanırım" omuz silkip biraz daha sırnaştım. Bir haftadır beraber uyuyamıyorduk.

"Aksine çok eğlendim. Başta saçma buldum ama güzel geçti" gerçekten eğlenmiştim. Gerçekten gelinlik alışverişine çıksam bu kadar eğlenmezdim büyük ihtimal.

"Neden saçma buldun ki" konuçma tam istediğim gibi gidiyordu.

"Bir düğün planımız yok ki o yüzden saçma geldi. Yani düğün alışverişi için baya erken. Kız ayakkabı dan tut çiçeğine kadar her şeyini gerçek alışverişmiş gibi yaptırdı. Yalan değil baya eğlendim." eğlendim eğlenmesine de bunun aslını yapmayı istiyordum artık.

"Yağmur'un işleri işte" geri çekilip dirseğimi yastığa koydum. Başımıda avucumun içine bıraktım. Direk konuya mı girseydim acaba? Yok o zaman da utanıp kendi kendime saçmalamaya başlarım. İma etsem anlamamazlıktan gelme şansı var.

"Düşünceli düşünceli karnıma bakmanın sebebini sorabilir miyim?" Bütün herşey saçmaydı. Belki de gerçekten hazır hissetmiyordur. İllaki vardır bir bildiği en iyisi konuyu hiç açmamak.

"Yeni alınan tişört, yatarken giyilmez bunu düşünerek karnına bakıyorum ki anla ve değiştir. Ama hala anlamadın" bakışlarımı karnından gözlerine çevirdim.

"Yorgunum Doğa" yorgun olmasa değiştirip yatacaksın sanki Berk Bey.

"Pijamaların dolapta" diyip sırtımı dönerek uyumak için yastığa başımı koydum. Üstünü giyinip arkamdan sarılan Berk'e görmesede gülümsedim.

"İyi geceler sevgilim" istemeden yüzümde ki gülümseme kayboldu. Sevgilim yerine karıcım dediği zamana atlayabilir miydik? Bunları düşündüğümü Berk bilse dalga geçerdi. Bu düşüncelerle sevgilim yerine azgın sevgilim damgası yiyeceğime emdim ama artık gerçekten onu istiyordum.

"İyi geceler sevgilim" diyip gözlerimi kapattım. Sanırım yakın zamanda düğün falan yoktu ama yine de susmalıydım Berk'in elbet vardı bir bildiği.

------

Çoooook uzun zaman oldu biliyorum. Kısa yazdığımı da biliyorum ama Berk'in bir bildiği hatta çok iyi bildiği bir şey olduğu gibi benimde bir bildiğim var 😉😉

PENCEREMDEKİ ÇOCUKWhere stories live. Discover now