Capitolul 26

1.2K 104 4
                                    


Perspectiva lui Sergio

Îmi verific din nou mobilul, abținându-mă să nu înjur în barbă când văd că apelul mult aşteptat nu a sosit încă. Nu ar fi trebuit să o las nici un moment singură cu fratele meu, iar asta îmi dau seama abia acum. Ştiu ce fire rebelă este Alejandro şi ar fi trebuit să mă gândesc de două ori înainte să o trimit pe Cassley cu el.

A trecut jumătate de oră de când au plecat, dar am senzația că sunt plecați de ore bune şi un presentiment prost pune stăpânire pe mine.

-Ştii ceva despre ea?

Tatăl lui Cassley clatină din cap în semn de negare. El pare să fie mai disperat decât mine şi nu îl condamn. E greu să îți laşi unica fiică să place în căutarea unor hoți. Şi mie mi-a fost greu, deşi legătură dintre mine şi Cassley nu a ajuns să fie atât de strânsă.

Din prima clipă în care am văzut-o am avut senzația că o cunosc de undeva, că am văzut-o în repetate rânduri într-un anumit loc şi nu îmi dădeam seama unde sau cine mi-a arătat-o. Am căutat-o pe facebook şi pe ask pentru a afla mai multe lucruri despre ea, să văd dacă avem prieteni comuni sau dacă a mai vizitat vreodată Spania, dar nimic nu mi-a confirmat ipoteza. Am încercat să mă apropii de ea, să o cunosc pe Cassley ca persoană şi am descoperit o fată visătoare, haioasă şi plină de viață. Exact genul fetelor cu care ieşeam. Mă bucuram de fiecare dată când o vedeam, deşi trebuia să o las în pace să muncească şi să nu-i dau fratelui meu de înțeles că această fată mă atrage fizic. Dar ceea ce am văzut în biroul lui Alejandro m-a făcut să iau foc cu totul. Nu voiam în ruptul capului să recunosc căci se poate ca într-un timp atât de scurt să simt gelozia în cazul în care un alt bărbat se apropie de ea. I-am oferit spațiul cuvenit, lăsând-o pe ea să îşi pună ordine în gânduri, iar lucrurile au mers de la sine. O strângere de mână, şi nu puține au fost dățile în care am surprins-o privindu-mă cu intensitate în timp ce serveam masa. Aş fi preferat totuşi ca bunicul să nu o sperie în aceea zi când luam micul dejun şi i-a şoptit ceva la ureche. Nu ştiu ce i-a spus, dar asta a făcut-o să se distanțeze puțin de mine.  Pentru prima oară m-am bucurat când el a plecat de aici şi m-a lăsat doar cu Alejandro.

-Mă duc să o caut, spun cu convingere începând deja să mă distanțez de bărbatul din fața mea.

Am petrecut suficient timp în compania lui să îmi dau seama că are o inimă bună şi ține foarte mult la familia lui. Ar face orice ca ei să fie fericiți, iar asta m-a făcut să realizez că vreau să o cunosc mai bine pe Cassley. Vreau să petrec mai mult timp cu ea şi să o sărut din nou.

Sărutul pe care i l-am oferit înainte de a pleca cu Alejandro nu a fost ca să-i demonstrez lui că este a mea şi ar fi mai bine să stea departe, ci doar ca să-i arăt ei că aş risca orice pentru ea, iar statutul ei de menajeră mă interesează câtuşi de puțin.

-Unde vrei să o cauți? Nici măcar nu ți-a spus Alejandro unde vor merge.

Are dreptate, dar simt o furnicătură de-a lungul stomacului care nu mă lasă să stau liniştit așteptând.

Vibratul telefonului meu mă face să îmi întorc privirea spre ecranul acestuia şi să citesc mesajul de la Cassley cu interes şi curiozitate. Imediat ce termin de analizat cuvintele scrise de către ea, arunc mobilul de pământ, nervos.

-Ce ai aflat?

Îmi rotesc privirea spre tatăl ei care este la fel de îngrijorat ca până acum. Trag aer în piept şi îl inspir nervos.

-A plecat cu iubitul ei să muncească într-un alt loc.

-Prostii. Cassley nu are nici un iubit aici, am venit târâți de Alejandro. Urăşte locul ăsta şi vrea să plece cu prima ocazie.

Cuvintele lui îmi aduc o urmă de speranță în suflet.

-Eşti sigur?

-Sergio, îmi cunosc foarte bine fiica.

Convingerea cu care spune asta mă determină să cred şi pe de-o parte regret că m-am îndoit de Cassley.

Dar ceva nu este în regulă atunci. Unde este Cassley şi de ce mi-ar trimite mesajul ăsta? De ce nu m-a sunat pentru a spune asta?

-Crezi că ar trebui să anunțăm poliția? Întreabă el şoptit.

Dar privirea mea se îndreaptă spre maşină fratelui meu care virează la dreapta şi intră pe porțile larg deschise. 

-Mă ocup eu. Vă promit că o voi aduce înapoi pe Cassley teafără.

Alejandro coboară din maşină când ajung în dreptul lui. Este singur, iar asta mă determină să îi strâng în pumni gulerul cămăşii şi să îl lipesc de portiță maşinii lui.

-Unde este?

-Îți pasă?

-Da.  Acum spune unde e!

Dinții îmi sunt încleştați şi ultimul lucru pe care mi-l doresc este să fac o scenă la miez de noapte.

-O voi aduce mâine sau ziua următoare după mâine sau peste trei zile... depinde cât de mult îşi doreşte ea asta.

Îl îmbrâncesc cu putere de portieră. Fratele meu e la fel de neserios ca până acum. Nu pot scoate nimic de la el care m-ar putea ajuta.

-Haide, frățioare, ştii că îți doreşti asta. Ai nevoie de câteva zile de repaus, fără să o ai pe ea pe cap. Îți distrage atenția.

-Du-te dracu', înjur printre dinții încleştați.

Alejandro râde batjocoritor. Îi dau drumul la guler şi mă dau un pas în spate, abținându-mă cu greu să nu-l pocnesc.

-Noapte bună, Sergio.

Încerc să îl opresc, dar îmi amintesc că Cassley este acum pe mâna lui, iar Alejandro este foarte răzbunător aşa că mă opresc la timp şi îl las să se depărteze de mine. La naiba cu el şi planurile lui mârşave! Al dracului să fiu de nu-l voi opri de date asta! Nu-l voi lăsa să-i facă vreun tău lui Cassley indiferent de câtă ură îmi voi atrage din partea lui!

___________________________

Sper sa ma bucurați cu parerile voastre!

Doar o vară  (Volumul 1)Where stories live. Discover now