Kapitel 23

309 8 9
                                    

Felicias pov

När vi hade kommit fram till mataffären så gick vi direkt till jordgubbarna och tog två askar.
"Vill du läsa på listan eller ska jag göra det?" frågade jag.
"Jag kan läsa" sa Emma och jag nickade och så började hon läsa.
"Grön förpackning pizza" sa hon och jag nickade och så gick vi mot kyldiskarna och så tog jag 2 st förpackningar.
"Riven pizza ost" sa hon och så gick vi bort dit och så tog hon två stycken.
"Dricka" sa hon och jag nickade och så gick vi bort till drickorna och så tog jag en fanta exotic och en vanlig cola.
"Glass" sa hon och så gick vi bort till frysdisken och så fick hon välja vilken sorts vanilj glass och så gick vi bort till kassorna. Jag tog 2 påsar och så betalade vi och så gick jag bort och packade ganska likt så båda påsarna vägde ungefär lika mycket och så började vi gå tillbaka hem till Marcus och Martinus.

Nattis pov

"Hur ska vi göra när jag åker hem nästa helg?" frågade jag och kollade på Martinus som stod vid sin tv för vi hade precis kört gta 5 tillsammans.
"Jag vet inte, jag vill inte att detta bara ska bli en sommarflirt men jag vet inte hur vi ska lösa det" sa han. Precis då får jag ett sms så jag ursäktar mig och så kollar jag vem som skickade.

Från: Mamma👻
Skickat 18.12
Hej! Det blev ändrade planer. Kjell sa att du och Felicia får åka med till Stockholm när Marcus och Martinus är med på Allsång på Skansen men sen bestämde jag och Felicias mamma att Felicia skulle åka med Marcus och Martinus tillbaka till Norge och du får åka tåget hem till Gbg och jag har en överraskning till dig när du kommer hem ❤️

Till: Mamma👻
Skickat 18.14
Hej! Hoppas verkligen det är en bra överraskning för annars blir jag ledsen och sur över att jag inte får vara med Marcus och Martinus längre...

"Det blev ändrade planer" sa jag och jag kände hur en tår rann ner för kinden.
"Vem var det från?" frågade Martinus och kramade mig och pussade mig på hjässan.
"M-Mamma" grät jag fram. Jag tog fram mobilen och smsade Felicia att hon skulle komma till Martinus rum. Hon svarade ganska direkt att hon skulle komma om 5 min.
"Vad sa hon då?" frågade Martinus försiktigt.
"Att jag och Felicia åker med er till Allsång på Skansen på måndag och på onsdag så åker ni tillbaka hit och jag åker hem till Göteborg" sa jag och han nickade.
"Men pappa pratade om att vi skulle åka till Göteborg på onsdagen för att spela in sommarkväll med Rickard Olsson, jag kan gå och prata med honom" sa Martinus och jag nickade och så gick han. Jag tog upp mobilen och kollade igenom instagram. När jag sitter och kollar på en bild som en klasskompis lagt upp så hör jag att dörren öppnas så jag låser mobilen och kollar upp och då är det Felicia som kommit in.
"Hur mår du?" frågar hon och kollar på mig med en medlidande blick. Jag rycker på axlarna och begraver mitt ansikte i mina händer.
"Mamma sa att jag skulle åka hem till Göteborg efter Allsång på Skansen på onsdagen och så åker du hem hit då med Marcus och Martinus och så vet jag inte hur det ska bli med Martinus för det tar inte 20 minuter eller 1 timme direkt att åka hit" sa jag.
"Jag förstår det men jag får inte berätta en överraskning som din mamma har men du kommer bli jätteglad vet jag" sa Felicia och jag tog upp mitt huvud för att kolla på henne och hon log lite små mystiskt som hon brukar när hon har en rolig nyhet men inte får berätta.
"Men säääg" sa jag och hon skrattade bara.
"Jag vill att din mamma ska göra det men det kommer bli jättebra" sa hon och jag nickade lite. Martinus öppnade dörren och kom in med ett leende på läpparna.
"Pappa ska prata med din mamma om att du ska få åka med oss till Göteborg på onsdag och så får du bo på hotellet med oss också" sa Martinus och jag hoppade upp ur sängen och kramade Martinus.
"VA?" sa jag och han nickade och log.
"Vill du att jag är med dig på onsdag och så träffar vi din mamma och så säger hon överraskningen och så åker vi och ser när de spelar in sommarkväll?" frågade Felicia och jag nickade och så reste hon sig upp för att krama mig och så gick hon ut för att leta upp Marcus säkert.

Felicias pov

Jag stängde dörren och så gick jag ner till köket för att hjälpa till med maten.
"Finns det något jag kan hjälpa till med?" frågade jag och Gerd nickade.
"Kan du duka bordet och så ska vi sätta in pizzorna nu" sa hon och jag nickade. Jag tog fram tallrikarna och så dukade jag upp de på bordet innan jag tog glas till alla och så la jag en servett vid alla tallrikarna och bestick om man behövde använda det.
"Behöver du hjälp?" frågade Marcus och jag nickade.
"Du kan ta ut drickorna och ställa på bordet och han nickade innan han försvann till kylen.
"Yeees jordgubbar" sa han och jag nickade.
"Men det blir nog till efterrätt med glass" sa jag och han nickade.
"Jag tänkte att vi kanske kunde se en film allihopa och sedan äta jordgubbarna och glassen då" sa Gerd och vi nickade.

*

De tog ut pizzorna ur ugnen och började skära upp de och då gick jag till vardagsrummet för att säga till Emma och Kjell att det var mat och sedan gick jag upp till Martinus rum där han och Nattis spelade. När vi kom ner igen så stod allt fixat så vi tog varsin tallrik och så gick vi och tog en bit pizza.
"Jag tänkte att vi kunde se på film allihopa och äta jordgubbar och glass till det sen" sa Gerd och alla andra nickade. Mitt under middagen plingar det på dörren. Kjell reser sig upp och går till hallen och några sekunder senare kommer han tillbaka.
"Det står typ 10 fans på vår trappa" sa han och Marcus suckade. Jag kollade på alla för att fatta vad vi skulle göra.
"De kommer ju stå där hela natten tills någon öppnar" sa jag och precis efter så plingade det igen.
"Jag ringer Jon och så får vi kolla vad vi ska göra" sa han och vi nickade. Han gick iväg och vi fortsatte äta.
"Vad händer nu?" frågade Nattis tyst och tittade på alla runt bordet.
"Vi vet inte men vi ska få fansen att inte stå på vår trappa hela tiden för såhär kan vi inte ha det" sa Gerd och alla nickade. Kjell kom ner igen och gick till hallen och sedan hör vi hur han öppnar dörren och säger till fansen att de inte vill bli störda och då hör vi en mamma säga att hon tycker att Marcus och Martinus ska komma ut och ta kort med alla fans och då säger Kjell att Marcus och Martinus är upptagna för tillfället och så stänger han dörren och sedan låser han.
"Pappa kan vi inte stänga av ringklockan på något sätt för de kommer ju plinga jättemycket tills vi kommer och tar kort med alla fans" sa Martinus och Marcus nickade instämmande. Vi åt upp maten och Kjell tog ner ringklockan på insidan så det inte skulle låta när någon tryckte på den och så valde vi en film som vi ville se innan vi tog fram efterrätten för att äta den framför tv'n.

---------------

Slutet var inte alls bra eller den sista meningen men jag hoppas ni tycker kapitlet var bra annars.

Träffen & flytten som förändrade alltDär berättelser lever. Upptäck nu