Kapitel 22

297 9 7
                                    

Martinus pov

Nu satt vi i bilen på väg upp till Trofors igen. Jag hade tänkt på hur det skulle bli mellan mig och Nattis hela kvällen igår efter att Marcus hade somnat.
"Marcus?" frågade jag och tog ur ena hörluren ur mitt öra och kollade på Marcus så han skulle fatta att jag hade pratat med honom.
"Sa du något?" frågade han och tog ur sin ena hörlur och tittade på mig och jag nickade.
"Hur ska det bli mellan mig och Nattis när hon åker hem nästa helg?" frågade jag och han skakade på huvudet.
"Jag vet inte och det tror jag inte någon vet men om du verkligen gillar henne så satsa på henne och du kan ju träffa henne i Göteborg och hon kan säkert åka till Stockholm när vi är där och hon kan säkert åka till Trofors på loven" sa han och jag nickade.
"Tack brorsan" sa jag och kramade honom och han log.
"Det är ingen orsak" sa han och jag nickade. Jag satte i hörluren igen och bytte låt och så satt jag och dansade med i låten.

Felicias pov

Idag skulle äntligen min älskade pojkvän komma hem från Oslo.
"Vad ska vi göra fram till att de kommer hem igen då?" frågade jag och kollade på Nattis som satt och åt lunch fortfarande.
"Vi kan gå till mataffären och så kan vi köpa jordgubbar och sedan gå och sätta oss och äta de vid skolan och se hur den ser ut?" frågade hon och jag nickade. Jag reste mig upp och gick till mitt rum för att byta till lite snyggare kläder och sedan tog jag min plånbok innan jag gick ner till Nattis igen.
"Är du klar?" frågade jag och hon nickade.
"Jag ska bara byta kläder och sätta upp håret" sa hon och jag nickade och så sprang hon upp så jag tog på mig skorna innan jag ställde mig i spegeln och tog kort på mig och så skrev jag "Tagga äta jordgubbar med Nattis och vänta på att du kommer hem💗💋" och så skickade jag det till Marcus och så väntade jag bara tills Nattis skulle komma ner och ta på sig skorna så vi kunde gå.

*  (börjar med sånt här tänker jag så ni vet när jag ändrar tid)

Nu var klockan 17.00 och Marcus hade precis skickat att de skulle komma om 15 minuter ungefär så jag och Nattis packade ihop oss för att gå till mig och lämna påsen med alla picknick saker i och sedan gå till Marcus och Martinus på 15 minuter.
"Är du klar?" frågade jag och Nattis nickade och så började vi gå till mitt hus ungefär 5 minuter från skolan. Jag låste upp dörren och så gick jag in med påsen i handen och skorna på och sa jag till Nattis att lägga plånboken på sminkbordet i min WIC samtidigt som jag började packa in alla kylvaror och när vi hade gjort det så låste jag dörren igen och då var klockan 17.07 så vi hade 8 minuter på oss att gå en promenad som tar ungefär 15 minuter om man går långsamt så vi började springa till Marcus och Martinus för vi ville vara där innan de kom hem. När vi kom fram så såg vi att det var tomt på uppfarten och klockan var 17.13 så vi sprang allt vi hade och när vi kommit in på deras gata så ser vi att bilen åker över bron så vi började jogga lite för vi skulle ändå hinna före de. När vi kommer in på gräset till deras hus så ser vi hur bilen svänger in på gatan så vi ställde oss där och väntade på att Marcus och Martinus skulle hoppa ur bilen.
"Hej hjärtat" sa Marcus när han hade hoppat ur bilen och gick fram till mig.
"Hello handsome" sa jag och han skrattade och sedan kramade han mig innan han kysste mig.
"Vart är mina jordgubbar?" frågade han efter kyssen.
"De är uppätna av mig och Nattis, men vi kan väll gå till mataffären ikväll och köpa jordgubbar om du vill ha det?" frågade jag och han nickade och jag bara skakade på huvudet och kramade honom igen. När jag hade kommit ur hans kramar så gick jag till Martinus och sa hej till honom.
"Juste, Felicia" sa Marcus mitt under min och Martinus kram.
"Ja vad är det gubben?" frågade jag och han höll upp WOW påsen.
"Jaaa mina kläder" skrek jag och så sprang jag fram till honom och tog påsen från honom för att ta fram kläderna. Jag tog upp min mobil när jag hade kommit in och satt mig i soffan. Jag tog en bild på påsen och skrev "Tack så jättemycket för kläderna💞" och skickade det till Jennie Sofie. Jag öppnade påsen och hällde ut kläderna och så tog jag upp de för att se vad det var för kläder från hennes kollektion. I påsen låg hennes shorts, blå vit randiga tröja, tröjan med en palm på bröstfickan och hennes solglasögon. Jag la tillbaka allt i påsen och så gick jag ut till hallen och hängde upp den bredvid min jacka och så gick jag till köket där Marcus och deras mamma stod och gjorde mat. Jag gick så tyst jag kunde och så satte jag händerna i sidorna på Marcus (mellan revbenen och höften typ) och när jag gjorde det så skämtar jag inte om att han hoppade till månen och ner igen.
"Hej igen" skrattade jag och han vände sig om med kniven i handen som han som tur var hade lagt bredvid sig när jag skrämde honom.
"Gerd din son tänker döda mig" skrek jag och hon vände sig om och såg mig stå en bit ifrån Marcus och Marcus med kniven i handen.
"Tänker jag inte alls" sa han och la ner kniven och så började han skära upp skinkan.
"Vad blir det för mat då?" frågade jag och Gerd vände sig om.
"Hemmagjord pizza" sa hon och jag nickade.
"Vill ni ha hjälp med något?" frågade jag och Gerd nickade och pekade på kylen.
"Nej juste vi har ju inte någon pizza, kan du vara jättesnäll och gå till mataffären och köpa lite saker till det?" frågade hon och jag nickade. Jag tog ut en lapp från ena skåpet och en penna och så ställde jag mig bredvid henne.
"Du kan köpa dricka, en cola och en fanta exotic, riven pizza ost, den gröna förpackningen som finns där med pizza, glass och jordgubbar" sa hon och jag nickade.
"Kan jag ta med mig Emma?" frågade jag.
"Visst, om ni skyndar er att fixa allt och gå hem så är det inga problem" sa hon och jag nickade och så fick jag 200 kronor innan jag gick upp för trappan för att hämta Emma. Jag knackade på hennes dörr och öppnade dörren.
"Vill du följa med till mataffären?" frågade jag och hon nickade och så la hon ihop pennorna som hon använde och så följde hon med mig ner för trappan till hallen. Vi tog på oss skorna och precis när Emma tar på sig jackan och jag står med min jacka på mig och väntar på henne kommer Kjell ner.
"Ska ni till mataffären?" frågade han och jag nickade och precis efter kommer Gerd.
"Kan du köpa 2 st paket av osten, pizzan och jordgubbarna och en 1,5 liters glass med vanlij?" frågade hon och jag nickade och så gick vi ut mot mataffären.

------------------

1237 ord!! Jag undrar om ni gillar mer långa eller korta kapitel? Jag får med mer (of course) om kapitlet är långt men det kanske är jobbigt att läsa jättelånga kapitel?

Träffen & flytten som förändrade alltDär berättelser lever. Upptäck nu