16. Okulda Bir Gece

456 128 87
                                    

mor200029  'a ithafen

Kerem takım kaptanı olduktan sonra üniversiteler arası basketbol turnuvası başlamak üzere olduğu için hemen antremanlara katılmaya başlamıştı.

Çok sıkı ve uzun süren antremanlardan dolayı Duru'ya çok fazla vakit ayıramıyordu. Bu yüzden içi hiç rahat değildi. Duru onunla ilgilenen hemşireden dolayı yalnız olmasa da bu durum Kerem'in içine sinmiyordu. O yüzden aklı hep Duru'daydı. Onu sürekli arayıp nasıl olduğunu soruyordu.

Bu Duru'yu da rahatsız etmeye başlamıştı. Çünkü biliyordu ki aklı onda olduğu sürece kendini antremanlara ve turnuvaya veremeyecekti. Her ne kadar iyi olduğunu söylese de abisi yinede onu dinlemiyordu.

Aklı Duru da antremanı tamamlayan Kerem eve gitmek üzere soyunma odasına gitti. Ama antremandan sonra hemen Duru'yu aradığı için o sırada bütün takım dağılmıştı. Duş alıp rahatladıktan sonra spor salonunun çıkışına yöneldi.

Çıkış kapısına geldiğinde kapıyı açamadı. Kapı kilitliydi. Okulun kapanma vakti geldiği için görevli kapıyı kilitlemişti. Takımdakiler gittiği için görevli herkesin gittiğini sanıp kilitlemişti.

Kerem sinirle kapıyı tekmeleyip,

-Allah kahretsin! Burada kilitli kaldım. Duru şimdi beni bekliyordur.

Ulaşabileceği biri var mı diye telefonu almıştı. Telefona baktığında telefonun kapalı olduğunu fark etti. Şarjı bitmişti. Şarj makinesi de arabadaydı. Bütün aksilikler üst üste gelmişti. Belki sesini duyan olur diye bağırmaya başladı.

-Hey! Orada kimse var mı? Ben burada kilitli kaldım.

Dakikalar geçse de ne cevap veren olmuştu ne de gelen olmuştu. Kerem iyice sinirden deliye döndü.

-Hata bende niye teklifi kabul ediyorsun ki. Benim yerime başkasını da bulabilirlerdi. Gecenin bu saatinde okulda olursan tabi okul kapanır. Ama ne yapayım Duru üzülmesin diye kabul ettim. İnşallah ben yokken bir şey olmaz. Onu yalnız bırakmayacaktım.

Kerem sinirden söylene söylene basketbol sahasına doğru yürürken bir ışık fark etti. Kapıya yönelip kapıyı açtığında içeride bir kızın oturduğunu gördü. Merakla içeri girip kıza doğru yürümeye başladı.

-Bu saatte okulda tek başına ne yapıyorsun?

Kız şaşkınlıkla sese doğru döndüğünde Kerem bu yüzü tanıdığını fark etti.

-Tanışıyor muyuz? Yüzün tanıdık geldi.
-Sayılır.
-Nasıl sayılır?
-Ben seni tanıyorum. Sen beni tanımıyorsun.
-Anladım. İsmin ne peki?

Kerem kızın yanına yavaşça oturup kıza dikkatlice bakmaya başladı.

-Ben İnci. İnci Kartal.
-Bende Kerem Ata. Tanıştığımıza memnun oldum.
-Bende memnun oldum.

İnci Kerem'in sesini duyar duymaz tanışmıştı. Nasıl tanımasın ki onunla ilgili temel her şeyi biliyordu. Hoşlandığı şeyleri, sevmediği şeyleri, mimiklerini, ses tonunu ezberlemişti.

Ama onunla bu şekilde tanışmayı beklemiyordu. Daha doğrusu onu bu şekilde görmesini istememişti. Buse onu fazlasıyla üzmüştü. O yüzden burda tek başına oturuyordu.

-Burda tek başına ne yapıyorsun diye sormuştum. Kız başına okulda tek başına kalman ne kadar doğru?
-Şeyyy. Aslında biraz durup okul kapanmadan gidecektim. Ama işte vaktin nasıl geçtiğini anlamadım. Peki sen burda ne arıyorsun bu saatte okulda kimse yokken?
-Antreman vardı. Ben duştan çıkana kadar görevli kapıyı kilitlemişti.
-Anladım. Kötü olmuş.
-Bu saate kadar oturmana neden olan şeyi sorabilir miyim? Çünkü kimse kolay kolay burda saatlerce oturmaz hemde tek başına.
-Moralim bozuktu. En yakın arkadaşımla aramız bozuldu.
-Tamam da insan okulda değil de başka bir yerde oturur. Odasında, cafede ya da ne bileyim başka bir yerde oturur. Neden okul?
-Çünkü başka insanlarda olacak. Ben tek kalmak istiyordum. Ve bu saatte okulda yani burda kimse olmayacağı için burayı seçtim.
-Anlaşılan bu basit bir moral bozukluğu değil. Anlatmak ister misin? Anlatmak, içini dökmek saatlerce burda oturmaktan daha çok içini rahatlatır. Emin ol.
-Tamam öyleyse. Buse benim çok yakın arkadaşım hatta tek arkadaşım. Yediğimiz, içtiğimiz ayrı gitmez. Her şeyi birlikte yaparız. Ama son zamanlarda çok değişti. Çok kırıcı olmaya başladı.
-Neden değişti peki?
-Canan geldikten sonra değişti. Canan'la Burak sevgili olunca davranışları kontrol edilemez hale geldi.

SEN BENİMSİN ⚠Kısa Bir Ara Verildi.⚠Where stories live. Discover now