7. Yeni Düzen

953 277 92
                                    

burcusel1  'e ithafen

Canan'ın gelişiyle okulun düzeni tamamen bozulmuştu. Burak normalin dışında davranmaya başlamıştı. Herkes buna alışmaya çalışırken okulun Bay Kazanovası tamamen değişmişti. Yanında farklı kızlarla dolaşan Mert gitmiş. Yerine kızlarla gezmeyi bırak kızlarla konuşmayan biri gelmişti.

Okuldakiler bu duruma alışamadan yıllardır birbirine düşman iki eski dost barışmıştı. Herkesin aklında tek bir soru vardı. Kıyamet mi kopacaktı yoksa fırtına öncesi sessizlik miydi bu durum?

Herkes bunu anlamaya çalışırken okulda yeni bir düzen kurulmaya başlamıştı. Burak, Mert, Emir üçü beraber dolaşmaya başlamıştı. Canan ve Burak birlikteydi artık. Bunu herkes çok rahat görebilirdi.

Bu durum en çok Buse'yi bitirmişti. Burak'ı tamamen kaybetmişti. İçinden onları ayırmak geçiyordu. Fakat yaptığı o kötü planı yüzünden Burak'ı kazanmayı bırak kendi elleriyle kaybetmişti. Burak sağlığından olmuş. Okuldan uzaklaşmıştı. Ama yine de onları ayırmak için içi içini yiyordu.

Olanlar aklına gelince vazgeçti. Çünkü aynı şeyleri yaşamak istemiyordu. Yine de en ufak bir şeyde onları ayırmak için uğraşacaktı. Bu gözlerinden bile belli oluyordu. Burak söz konusuysa şeytan bile Buse'nin yanında melek kalırdı. Çünkü onun ki aşktan çok bir takıntı gibiydi.

Belki de Burak'ı asla elde edemeyeceğini bildiği için onu bu kadar çok istiyordu. Zaten insan en çok ulaşamadığı şeyi çok arzularmış. Buse'nin davranışları da bu yüzdendi.

Bir de evin tek çocuğu olması her istediğini elde etmesi onu bencil, şımarık biri yapmıştı. Paylaşmayı seven birisi değildi. Tam tersine başkasının elinde gördüğünü de alacak bir kişiliğe sahipti.

O yüzden İnci'den başka arkadaşı da yoktu. Kim Buse gibi birisiyle arkadaş olmak isterdi ki. İnci'nin saf biri olması ve Buse gibi güçlü birisiyle arkadaş olmak istemesi üzerine arkadaş olmuşlardı. Zaten İnci de Buse'yi güç bela çekebiliyordu. Onun anlamsız tripleri, saçma sapan şeylere öfkelenmesi onu bile bazen çileden çıkartıyordu. Ama yine de onu çekiyordu. İnci Buse'nin bakışlarından durumu anlamıştı. İçinden geçenleri, düşündüklerini tahmin edebiliyordu. Çünkü çok eskiden beri arkadaşlardı.
Buse ne kadar bu duruma kızsa da İnci bu duruma alışmıştı. Ama Buse'den dolayı bir şey diyemiyordu. Canan kötü biri değildi. Bunu o bile anlamıştı. Çünkü hiçbir şeyi Canan kasıtlı olarak yapmamıştı. Tam tersine Buse'nin yaptıklarından dolayı olaylar böyle gelişmişti.
Buse ne kadar kızsa da oda bu yeni düzene alışmak zorundaydı.

Canan açısından her şey normaldi. Hatta çok iyiydi. Olaylar kötüye giderken bir anda Mert bir ışık yakmış. Bütün kötü olayları aydınlatmıştı. Her şey normale dönerken okulda yeni bir düzen kuruluyordu. Canan sabah mesaj sesine uyandı. Mesaj Burak'dan gelmişti.

"Hadi uykucu kalk. Okula geç kalacaksın yoksa. Seninle birlikte bende derse geç kalacağım. Ve biliyorsun rahatsızlığımdan dolayı devamsızlık sorunum var. Bunu sende biliyorsun küçük hanım."

Canan hiç kalkmak istemiyordu. Dün bütün gece Ezgi'yle onları konuşmuştu. Gözleri bir türlü açılmıyordu. Kendi zorla kaldırdı. Çünkü Burak onu almadan okula gitmezdi. Ne kadar devamsızlık sorunu olsa da Canan'ı gelene kadar beklerdi. Canan kendine gelmek için yüzünü soğuk suyla yıkamıştı. Bu biraz onu kendine getirmişti.

Hazırlanıp kahvaltı yapmadan onun yanına gitti. Burak Canan'ın bu halini görünce gülmeye başlamıştı. Çünkü gündüz vakti içmiş gibiydi. Doğru düzgün yürüyemiyor sallanıyordu. Canan bunu fark etmişti. Bu durum onun bozulmasına neden oldu.

SEN BENİMSİN ⚠Kısa Bir Ara Verildi.⚠Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum