32. ~Narin~ / Düzenlendi

13.6K 1K 107
                                    

-YUSUF-

Şimdi şu konuda bir anlaşalım. İnsan hayatında olup bitenlere her zaman müdahale edemezdi.. Ansızın oluverirdi ve sen neler olduğunu hiç anlamazdın. Bir bakmışsın, mutluluktan havalara uçuyorsun, bir bakmışsın hüsranla yere çakılmışsın.. Bütün olay andan ibaretti. Tıpkı, beş dakika önce mutluluktan havaya uçarken, şuan yere çakılan moralimiz gibi..

Kadınımla olan evlilik planımız dostlarımız tarafından sade bir kutlamayla hız kazanırken, Sinan'ın gelişi kutlamanın hüsranla bitmesine neden olmuştu.. Sinan sorduğumuz onca soruya değil yanıt vermek, tepki dahi vermiyordu. Ardında yaprak gibi titreyen kızın zaten kendisine hayrı yoktu. Lanet olası soru yığınları bütün hücremi ele geçirirken, ardımdan Ahmet'in sesini işitmemle irkildim.

"İçeri gel kardeş!" dedi Sinan'ı hedef alarak. Ahmet'in çağrısına tepki vermeyi başaran Sinan, yavaşça başını ardındaki kıza çevirdi. Zavallı kıza acımadan edemedim. Bakışlarında buradan kaçıp gitmek istediğini net bir şekilde görebiliyordum. Gözlerindeki o korku, tarif edilebilir gibi değildi.

"Gel Narin.." dedi Sinan, kıza elini uzatarak. Adı gibi narindi zavallı kız.. Kendini korur gibi kollarını göğsünde kenetlemiş bir şekilde durmaya devam ederken bütün soruyu gözleri soruyordu. "Hadi!" diye ısrar eden Sinan'a itiraz, girdiği şoktan kurtulan kadınımdan geldi.

"Kız bayılacak gibi! Sen hala emir veriyorsun!" dedi öfkeyle. Ateşle bebeğim demek isteyen çenemi zorda olsa tutmayı başarırken, Yaren yanımdan dışarı çıkmak için hareketlendi. Sinan'ın yanından geçerken ölümcül bir bakış atmayı da ihmal etmedi. Allah'ım bu kadını bana yazdığın için teşekkür ederim! Yersiz şükürlerimin arasına Yaren'in sesi tekrar girdi.

"Merhaba canım. Ben Yaren." dedi yüzüne hoşnut bir gülümseme bıraktı. "Sinan'ın kız kardeşiyim." diye cümlesini devam ettirdi. Şuan Yaren'in göz göze geldiği iki kişi vardı. Biri ben, diğeri tabi ki Sinan'dı! Şaşkınlıktan ağzımız iki karış açılırken, kadınım bakışlarını tekrar kıza çevirdi. "Yani sayılırım.." dedi. Kıza güven vermek istediği belliydi. Zaten başka ne diyecekti? Sinan'ın acı içinde ölen kız kardeşine çok benziyorum. Sırf bu yüzden bir sürü düşman kazandım! Sinan'la da öyle tanıştım! Evet, kesinlikle harika bir açıklama olurdu.

Kız birbirine vuran dişleri yüzünden konuşamıyordu. Bu haline ciddi anlamda acımadan edemedim. "Memnun." dedi ve daha devamını getiremedi. Yaren kızın omzuna dokunarak sıvazladı. "Bende memnun oldum. Ama çok üşümüşsün.. Gel seni biraz ısıtalım.." dedi. Narin ne yapacağını bilmeyen haliyle başını hafifçe salladı. Yaren'in yardımıyla yürümeye başladı. Kapıdan geçerken Sinan'a öyle bir bakış attı ki, onun yerinde olsam o bakışlardan sonra ömrü billah kızın karşısına çıkmazdım. İçeride Narin'i karşılayan Yasemin, Sevim ve Gülsüm kızın daha da ürkmesine neden olsa da Yaren gözleriyle sakin kalmamı emrederek gözden kayboldu. Kapıda bekleyen Sinan'a sabırsız bir bakış attım. İçeri girmek gibi niyeti olmadığını anlasam da, dışarıda kalmasına da içim el vermedi. Sevda kuyusunun dibini görmüş adamdık vesselam.. En nihayetinde halden anlardım!

"Gel hadi!" dedim, kolundan içeriye doğru çekiştirerek. Sinan zoraki adımlarıyla içeriye girdi. Onur ve Ahmet'in yönlendirmesiyle salona doğru geçti. Ardında Samet'le kaldığımızda birbirimize bakmakla yetindik.

"Bu nasıl Sinan lan?" diye sordu Samet. Gözleri hayretle kocaman açılmıştı. "Hayır yani daha önce görmeseydim inanırdım da.. Yok abi kesin bir şey olmuş!" dedi meraktan kuduran tavrıyla. "Boş konuşma! Öğreniriz şimdi!" dedim ve hızla salondaki sessizliğe doğru ilerledim.

"Neler oldu? Çabuk anlat!" dedim sabırsızlanarak. Sinan'ın tam önündeydim. Tepesine karabasan gibi çökmeyi dilesem de, adamdaki yılmış o ifade vicdanıma oynuyordu. Sinan duygusuzluğu maske yapmış suratını sıvazladı. Tek bir mimik dahi oynatmıyordu. "Sadece bir kez olsun yaşamak istedim!" dedi donuk sesiyle.. "Onu da bok ettim!" diye devam etti.

KADERİMİN PEŞİNDE (Yeniden Yazılıyor!)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin