28. Protectie

166K 4.4K 2.5K
                                    

                                                28.Protectie

- Ce? Am tipat la propriu in parcarea goala. Aerul din jurul meu devenise brusc, mult mai rece si tot corpul mi-a paralizat.

- Imi pare rau, iubito. Iti promit ca ma intorc repede, intalnirea are loc diseara si maine sunt inapoi. Vocea lui imi trimitea fiori pe sira spinarii, aveam impresia ca asta e ultima data cand o aud.

 - Harry, cum adica in Columbia? De ce acolo? M-am balbait cu vocea sparta si lacrimi in ochi, nimic bun nevenindu-mi in minte cand ma gandeam la acea tara

. - Nu am de ales, iubito. Acolo trebuia sa ajunga transportul si suntem norocosi ca Reynolds e de acord sa discute cu noi. Nu suntem pregatiti pentru un razboi.

- Si daca e o capcana?

Vorbele iesite din gura mea imi inghetau sangele in vene. Am auzit oftatul lui Harry in difuzorul telefonului si mi-am oprit respiratia asteptandu-i raspunsul.

- Sa speram ca nu va fi. A fost tot ce mi-a spus si ochii mi s-au marit. Imi doream sa urlu de spaima.

 - Harry te rog nu te duce, te implor. Lacrimile incepusera sa imi curga siroaie pe fata si deja imi calculam daca as mai putea ajunge la timp la aeroport. Aveam masina langa mine.

- Iubito, vocea lui suna indurerata. Ti-am spus care sunt sacrificiile pe care trebuie sa le fac in viata asta. Nu pot da inapoi acum. O sa fiu bine, iti promit.

 - Si eu cum pot sa stiu asta? Si de ce tocmai in Columbia?

 - Asta a fost conditia lui Reynolds iar noi nu suntem tocmai in conditia de a negocia acum.

- Harry, te rog... nu pleca. Glasul meu era deja stins si ma inecam in propriile lacrimi. Poate reactionam exagerat, dar aveam un sentiment ingrizitor din cauza plecarii lui.

Pauza pe care a luat-o sa imi raspunda imi confirma ca nici el nu se simte mai bine in legatura cu asta.

 - Trebuie, dar iti promit ca maine ma intorc. Nici nu o sa apuci sa imi simti lipsa.

- Harry tu te auzi? Am rabufnit. Pleci intr-o tara plina de criminali sa negociezi o impacare cu cel mai mare dintre ei si te astepti sa nu iti simt lipsa? Da, nu o sa apuc sa iti simt lipsa pentru ca o sa mor de frica cat o sa fii plecat.

 - Iubito, nu trebuie sa iti fie frica de nimic. Am aranjat sa fii protejata in permanenta de cineva si...

- Harry, nu ma refer la siguranta mea. Aproape am tipat dorindu-mi sa il am langa mine si sa ii dau una.

- Siguranta ta e singurul lucru care conteaza. Eu pot sa imi port de grija iubito nu iti face griji. Am supravietuit pana acum. Dar te rog incearca sa asculti de ce ti se spune si sa nu mai fugi de cei care vor sa te protejeze. Pentru linistea mea, te rog.

 Vorbele lui imi zgaraiau inima. Mi-am strans buzele furioasa pentru ca si intr-o situatie in care el e in pericol, tot despre siguranta mea vorbeste.

 - OK! am spus resemnata reslizand ca nu avea rost sa ma mai rog de el. Nu avea sa renunte la afacerile lui din cauza miorcoselii mele.

 - Imi promiti?

- Iti promit, daca imi promiti si tu ca nu vei face ceva nesabuit.

 - Iti promit iubito. Vorbele lui erau serioase si sincere si m-au linistit putin.

Dangerous Love   I. ObsessionUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum