Nedělní výlet

3.2K 234 28
                                    

Navzdory tomu, jak byla Kristen zmatená z toho, že je Sirius Black, kterého viděla umírat, naživu, se zvládala vrátit do 'normálního' života.

Nenápadně si zjišťovala, co všechno je jinak a k jejímu štěstí se dozvěděla , že víceméně je všechno při starém.

Pár změn tu bylo, jako třeba, že Raven chodí z Georgem - již několik měsíců.

To, že mezi Kristen a zlatým trojlístkem vládla nenávist, bylo stále stejné. Co také bylo stejné - a byla za to ráda - bylo to, že stále chodila s Dracem Malfoyem, který byl, díky bohu, stále stejný a stále stejně chladný k okolí - a bohužel stále byl Smrtijedem.

Draco náhrdelník již poslal Brumbálovi, ale stalo se něco, co nemělo. Kletbou Imperio omámil Katie Bellovou a poručil jí, aby kletbou nasáklý náhrdelník donesla řediteli.

Ovšem ona se náhrdelníku dotkla a kletba byla natolik silná, že ji zabila. Prý zemřela velice rychle; necelou setinku po tom, co se prokletého šperku dotkla.

Kristen výčitky neměla. Byl to pouze nevydařený pokus. Draco měl však strach, aby je neodhalili.

Vyšetřovalo se to, ale nikoho nemohli obvinit. Jediný, kdo byl v hledáčku, byla Kristen - kvůli síle kletby, kterou by, podle nich, mohla zvládnout pouze ona - ale ona si vytvořila dokonalé alibi, které jí dosvědčil Draco i profesor Snape - i když ho slyšeli poprvé v životě.

,,Příště to musíte vymyslet pořádně," řekl jí Snape, jako by ho vůbec nezajímalo, že zabili studentku Nebelvíru.

Ale teď jdeme řešit to, co plánuje živý Sirius a vražedkyně Kristen.

'Návštěvu' ministerstva si naplánovali na neděli.

Plán se dozvíte v průběhu jeho provádění.

,,Tak jo, kam se přemístíme?" zeptala se Kristen v chodbě domě Blacků.

,,Nejlepší by bylo rovnou na ministerstvo, ale já jsem stále hledaný po celé Anglii a ty by jsi Umbridgeové neměla chodit na oči."

Kristen se ušklíbla při představě, jak oni dva zaklepou paní ministryni na dveře, donesou jí čokoládku a přátelsky si popovídají.....a potom ji roztřískají talířky, s vypelichanými kočkami, o hlavu.

,,Takže do nějaké tmavé uličky, kde nás nikdo neuvidí, jak se snažíme se proměnit do nějakého zaměstnance ministerstva,"  řekla nahlas Siriusovi myšlenky.

Sirius kývl a nastavil jí ruku, jako znak pro přemisťování.

Opět následoval ten, ze kterého se Kristen svíralo hrdlo a zvedal žaludek.

Kupidovu to velmi rychle skončilo. Stáli v temné uličce, kde to vypadalo, jako by se zastavil čas právě v momentně nějakého vymírání. Nic se tu nehýbalo, domy byly napolo rozbořené a zničené.

Mimochodem, Kristen se naučila, jak použít metamorfovou schopnost tak, aby byla starší i ona, a tak mohla kouzlit aniž by jí hlídáček odhalil. Bylo to složitější, ale dalo se to zvládnout.

,,Fajn, takže vyber si jak chceš vypadat," pobídla Siriuse, který mávl rukou na znak, že mu to je jedno.

Dívka pokrčila rameny a proměnila ho do ženy menšího vzrůstu a pokročilého věku s krátce zastřiženými vlasy barvy stříbra. Oči měla světle modré a obličej poznamenaný časem.

,,Lucy Holmwoodová," usmála se dívka. Sirius v ženině podobě po ní vrhl naštvaný pohled, ale věděl, že sám se zpět nepromění, a tak by ji neměl moc odporovat.

Zmijozel nemusí být jen had ✔Where stories live. Discover now