Nezamykat! ✔

4.6K 350 30
                                    

Vučebně Dějin si jako vždy sedla do poslední lavice a dalo by seříct, že neměla štěstí a Hermiona si sedla k ní. Za prvé,vyhovovalo jí sedět sama; za druhé, chtěla se vyhnout jakémukolivrozhovoru ohledně prázdnin.

Kristenvěděla, že tuhle hodinu klid na spánek mít nebude. Byla docelaunavená a chtěla se prospat než budou lektvary, protože jestliusne na Snapeově hodině, může si skočit z Astronomické věže.

Hermionase na ní dívala směsicí pohledů. Nejspíš si Annina slovazvládla dát dohromady a pochopila, co chtěla mrzimorská prvačkaříct.

Napůlspící studentku Zmijozelu udivilo, že jí Hermiona nevyslýchá -to bylo proti jejím zvyklostem; a hlavně, že ji nebudí –protože o hodinách se přeci spát nesmí.

Zmijozelkavšak nepochybovala, že se k tomuto tématu vrátí s posilami. Touž jí však bylo jedno, protože opravdu upadla do tak dlouhovytouženého spánku. To byl balzám na její únavu a těžkávíčka.

Nicpříjemnějšího dlouho nezažila jako teď, když zase konečněklidně spala. Hlas profesora Binnse byl skutečně uspávací.

Ztéhle euforie jí vytrhl konec hodiny oznamující blížící selektvary - taky s Nebelvírem.

Vesklepení si opět sedla do poslední lavice a opět si k ní sedlNeville, stejně jako každý rok. Docela se spřátelili - kdyžpomineme výbuch kotlíku téměř každou hodinu.

,,Ahoj,Neville," pozdravila nepřítomně, měla na práci důležitějšívěc: musela pohledem propalovat Snapea, který jí to vracel.Zabíjeli se pohledem a Snape u toho žvanil, co budou tuhle hodinudělat.

Zajejí prázdninový pobyt v Bradavicích mu párkrát zamkla kabineta sklad kouzly, které sama vymyslela, a Snape ho nebyl schopnýodemknout. Zjistila, že vymýšlet kouzla – tedy takovájednoduchá jako zamykací – není nic těžkého.

Byloto k smíchu, na potřetí na to ale přišel a dost jí seřval - toje slabé slovo oproti tomu, co se dělo. Sopka Krakatoa by se mělastydět.

Nakonecsvůj pohled odvrátil a věnoval se kritizování.

Snapejako obvykle pokřtil Nevilla nepěknými přívlastky a jmény,kterými mu dával najevo, že lektvary není věc, v níž by mělněkdy pokračovat. Nebelvírský žák se vždy rozklepal jakoosika, začal se potit a pokaždé když netopýr odešel, musela hoKristen nějakou chvíli uklidňovat a potají mu zachraňovat bídnoupráci.

Pravdoubylo, že ty jeho výtvory se zachraňovat moc nedaly. A uklidnit hose ukázalo jako zbytečná práce, která jen dodávala Kristenpocit, že něco dělá.

Polektvarech a kouzelných formulí následoval oběd. Kristen do seberychle kopla jídlo a snažila se vypařit do společenky a najítpár tipů na lektvary pro dvojčata. Nestihla to však; tři páryrukou jí chytly kolem ramen a odtáhly kousek do chodby za roh.

,,Pročjsi nám to neřekla?" vyjel na ní Ron, jen co se stihlavzpamatovat.

,,Aco myslíš?" zeptala přeslazeným hlasem.

,,Pročsi nám neřekla, že tvoji rodiče jsou po smrti?" řekli jedenpřes druhého. Pokud se snaží být jako dvojčata, musí ještětrénovat.

,,Annaby se mohla naučit mlčet." Protočila oči a měla co dělat,aby po nich nevrhala vraždivé pohledy, které měla dokonalenacvičené.

,,Nejdřívzakladatelé v rodě, potom tohle. Co o tobě ještě nevíme?"zeptala se Hermiona akademickou otázku, na níž určitě nečekalaodpověď.

,,Jsemvelmi dobrý metamorfomág. Můj bratranec je Voldemort. Před chvílíjsem zamkla kabinet Snapeovi a dokážu vyk-" Její drmolivépovídání a zvyšování už tak vysokého ega přerušil křik,který se nesl po celé škole - silné to hlasivky.

,,STARK!!!"

Věděla,kdo to řve a vříská v jednom. Než se trio vzpamatovalo a všimlosi blížícího se Snapea, použila silné zastírací kouzlo,udělala ze sebe lidského chameleona a schovala se za roh.

Málemse rozesmála, ale udržela se. Byla si jistá, že není vidět -pokud se ovšem někdo nebude upřeně koukat na místo, kde se jejíokolím zastřená maličkost nachází.

Snapeteď kabinet neotevře, leda by ho vyhodil do povětří. Použila naněj obě dvě silná zamykací kouzla, co zázrakem stvořila.

,,Kdeje Stark!? Vy tři to víte!" prskal vztekle po triu. Docela jimzavařila, ale co by neudělala pro zábavu. Doufala, že jínepotopí.

,,Ne,pane. Kristen před chvílí odešla do Zmijozelské společenskémístnosti," řekli unisono, jako by se na tom domluvili.Kristen si oddychla. Dobře si je vycvičila.

Snapese vydal směrem, kterým ho navedli. Kristen ho potichu následovala.Během cesty drmolil spousty nadávek a způsobu smrtí směřovanéna její osobu.

,,Severusi,co se stalo? Byl jste slyšel až na druhé straně školy,"zeptala se ho McGonagallová.

,,Starkmi opět zamkla kabinet, to se stalo!"

Chudáčekfrustrovaný, pomyslela si.

Kdyžviděla profesorku, jak vykročila směrem ke Snapeově kabinetu,nabrala rychlost světla, zrušila svoje kouzla a schovala se za roh.

McGonagallovápřistoupila ke dveřím, mávla hůlkou a dveře se otevřely.Sklepní netopýr v tu chvíli vypadal jako někdo, koho přejelvlak. Věděla, co se mu honí hlavou.

,,Severusi,stačilo použít jednoduché kouzlo. A ty dveře ani nebyli zamčené.Jste proti ní prostě vysazený," usmála se a odešla.

Kristensi však uvědomila jednu děsivou skutečnost: Snapeův černý avíc než rozzuřený pohled se upíral přímo na ní.

Nežzareagovala, cítila silný stisk na paži a následnou ránu o zem -mohlo jí napadnout, že kouzlo, které ji maskovalo, rychleprokoukne a dojde mu, že bude u místa svého činu.

Snapeji ve zlosti chytl za paži a smýkl s ní na podlahu jeho kabinetu,který právě odemkla. Tady končí legrace! řeklasi pro sebe, když vstávala, ale zachovala kamenný výraz.

ŘeditelZmijozelu se postavil na své asi oblíbené místo před stolem azabíjel Kristen pohledem.

Mocdobře věděla, na co myslí - vymýšlí co nejbolestivějšízpůsob smrti a živě si ho představuje.

Bylomnohem horší když byl zticha než kdyby na ni začal řvát jakosmyslů zbavený. Byl zcela v klidu, což Kristen děsilo a vlasy toprozradily.

,,Čekám,co mi na to řeknete," prolomil trapné a děsivé ticho Snape.Samozřejmě nezapomněl nadzvednout obočí. Co mámna tohle asi říct?

,,Jakoumáte jistotu, že jsem to byla já, pane?" zeptala se dost drzea překročila tak jeho další hranici trpělivosti, která bylanasazená zvlášť pro ni.

,,BěhemVašeho pobytu tady jste mi kouzly znemožnila přístup do méhokabinetu již třikrát. Nejsem takový idiot - jak jste podotklapřed dvěma lety - aby mi nedošlo, že jste to byla Vy!"

Mluvilpotichu a pomalu přecházel po kabinetě. Hezky si vzpomněl, že muKristen řekla, že je idiot.

,,Tojsem poznala i z druhého konce školy, pane."

Jestlipřed tím přilila ojel do ohně, tak tady do těch imaginárníchplamenů vylila celý kanystr.

,,TICHO!!"




Zmijozel nemusí být jen had ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat