Kdo má rád pondělky? ✔

4.4K 334 8
                                    

Šestráno. Všechny dívky ve zmijozelské ložnici už byly vzhůru aPansy jako největší královna šla do koupelny první. Tozase bude doba, zaúpěla v duchu.

Hned,jak zmijozelská studentka, s níž měla a stála má Kristen velkéspory, vylezla, černovlasá dívka koupelnu obsadila a mohla seoddat teplé vodě a uklidnit tak myšlenky.

Popřevléknutí, sebrání hůlky ze stolku a obhlédnutím za hrozněledabyle ustlanou postel, dívka konečně opustila Zmijozelskoukolej.

Kristenna chodbě potkala trio, které šlo okamžitě k ní. Objala je. Takdlouho se na ně těšila a včera neměla možnost s nimi mluvit.

,,Kristen,uškrtíš nás," řekla přidušeně Hermiona.

,,Promiň,moc ráda vás vidím," řekla, když její anakondí stiskpovolil. Byla ráda, že je vidí, ale cítila, že by mohla mít ivětší radost.

,,Ronnám řekl o tom, že tě zavřeli do Azkabanu. Proč s tím tvojirodiče něco neudělali?" zeptal se Harry a v Kristen hrklo.

Věděla,že s ní budou řešit její letní pobyt s mozkomory, ale netušila,že k tomu vytáhnou její třináct let mrtvé rodiče. Ona jimstále neřekla, že žádné nemá.

,,Mojirodiče s tím nic udělat nemohli, Harry," odpovědělapopravdě. Odpovědí jí byly nechápavé pohledy jejich přátel.

,,Jak nemohli?Mě kdyby zavřeli do Azkabanu, rodiče by s tím něco dělali a tonejsou kouzelníci," ohradila to Hermiona. Kristen jim pravdunechtěla říct zato měla nutkání Hermionu opravit na slovomudlové.

,,Prostěnemohli. Neřeš to. Z Azkabanu jsem venku a teď jdu na snídani,"usmála se a nasadila výraz hladového tvora. Otočila sea snažila se jít alespoň o dva kroky napřed, aby mohla dělat, ženeslyší žádnou otázku či poznámku.

Vsíni k ní přiběhla Anna, ta malá holčička ze sirotčince.Kristen si podle kravaty všimla, že je v Mrzimoru. Že byto byla právě ona, kdo dosvědčil, že jsem nikohonezabila? Ale jak by se tam dostala? Ještě lepší otázka– co by v tom lese dělala?

,,Ahoj,Anno," pozdravila jí černovláska.

Annase zastavila u ní, Kristen si musela kleknout, protože přesprázdniny dost vyrostla a Anna byla přeci jenom drobnájedenáctiletá holčička. Dívka jí objala kolem krku.

,,Kristen,kdo je to?" zeptala se s úsměvem Hermiona. Kristen senadechla, že řekne nějakou duchaplnou lež, ale dívka z mrzimorují předběhla.

,,Jájsem Anna, s Kristen jsme se setkali v sir-"

,,Anno,nevolá na tebe náhodou nějaká tvoje spolužačka?" přerušilaji rychle Kristen, nasměrovala ji ke kolejnímu stolu Mrzimoru apopostrčila ji. Zrovna tam na ni vážně jedna holčina skůrově hnědými vlasy volala.

Harry,Ron a Hermiona se dívali za Annou. Kristen tohovyužila a zdrhla ke Zmijozelu.

Kdyžse trio otočilo, Kristen už si mazala džem na chleba a piladýňovou šťávu.

Snaperozdával rozvrhy, když byl u Kristen vrhl po ní nenávistnýpohled, až se divila, že jí ten rozvrh nevrazil do obličejea nedonutil ji ho sníst. No to si snad ze mě střílíte?!Dvě hodiny dějin, lektvarů, formulí! Nejhoršíkombinace, jaká mohla být.

,,Nesnášímpondělky!" procedila mezi zuby naštvaně.

,,Akdo má rád pondělky?" ozval se za ní hlas. Kristen sepoplašeně otočila a koho za sebou neviděla? Fred a George.Dvojčata se jen pobaveně zasmála a už ji táhla pryč z Velkésíně.

Ipřes její vzpírání jí to moc nepomohlo.

Zastavilise na chodbě a dvojčata se na ní zářivě usmívala.

,,Tomě nenecháte ani nasnídat?" zeptala se trochu podrážděně.

,,Něcopotřebujeme," řekli naráz.

,,Noneříkejte." Kristen si nemohla pomoct a musela protočit očiv sloup.

,,Tycelkem dobře ovládáš lektvary," začal Fred.

,,Taknás napadlo, že by si nám mohla-" pokračoval George a obasborově doplnili. ,,-pomoct doladit pár kousků."

,,Cože?"zeptala se nechápavě Kristen. Jakých kousků? Věděla,že dvojčata vymýšlejí kraviny, doplňují to volovinami apřebíjejí koninami.

,,Dělámena pár záškoláckých pochoutkách-"

,,-alenedaří se nám je dotáhnout do konce."

Obdivovala,jak si ti dva pokaždé doplňují ve větách. Mají to takhlevšechna dvojčata? Nebo všichni sourozenci? Slyšela příběhy otom, jak bez sebe dvojčata nedokáží žít. Neuměla sipředstavit, jaké to je přijít o člověka, co s Vámi téměřsdílí duši. Sama měla pocit, že ji kus duše chybí.

,,Zníto zajímavě. Co to přesně je?" vrátila se ze svýchchmurných myšlenek.

,,MámeDávivé dortíčky. Zatím to je to jediné, na čempracujeme," začal vysvětlovat George.

,,Kdyžho sníš, začneš okamžitě zvracet-"

,,-ato je první problém," dokončil to George.

,,Co?Začneš zvracet slimáky?" zeptala se na první věc,která ji napadla, když si představila tu jejich pochoutku.

,,Noněco podobného," řekli oba sborově.

,,Druhýproblém je-"

,,-žese nám nedaří vytvořit protilátku." Kristen pochopila, copo ní chtějí. Chtějí, aby jim pomohla to dotvořit. Neviděla vtom problém.

,,Chápu,fajn," dvojčata vykulila oči. Oba vyskočili a plácli si.Plán jim očividně vyšel.

,,Můžešdneska v pět do sedmého patra?" zeptali se oba najednou, alebyla to jen akademická otázka.

Zachvilku zmizeli a Kristen už nezbyl čas protestovat. Snad z tohodostane alespoň pár dortíků, až to dokončí. 




Zmijozel nemusí být jen had ✔Where stories live. Discover now