Host do počtu ✔

5.1K 363 29
                                    

Z úst veliké sochy se znovu začal plazit bazilišek a jeho žluté oči zářily jako dva jantary.

Kristen pohotově vytáhla hůlku a vzpomněla si na jedno složité kouzlo co ji Snape naučil. Ovšem bude k němu potřebovat ještě něco - respektive někoho. ,,Accio Thor!"

Tohle kouzlo Voldemorta zmátlo, netušil, kdo je Thor. On to netušil téměř nikdo. Krom Ronadla snad nikdo jiný nevěděl, že Kristen má sovu. 

Pokud to, co jí vyvstalo v hlavě, nevyjde, odsoudila toho úžasného tvora k smrti.

Bazilišek se k ní řítil neúprosnou rychlostí. Černovláska stála na místě jako socha a jen proti tvorovy pozvedla hůlku. Už věděla jaká kouzla použít. ,,Obscuro!"

Hadovi se kolem žlutých očí omotala černá látka a i přes jeho házení hlavou ji nedokázal setřást. Dívka stále měla strach z těch dlouhých a jako šavle vypadajících zubů, ale strach utlumila skutečnost, že obrovský had zatím nic nevidí. 

Kristen zaregistrovala tři věci. První, zezelenaly jí vlasy. Takový strach snad nemám, přesvědčovala se, i když věděla, že si lže. Druhá, přiletěla její černá sova. A třetí, v komnatě byl ještě někdo.

Viděla rudé, dlouhé vlasy nějaké dívky a navzdory skřekům, které vydával látkou oslepený bazilišek, slyšela dívku mluvit a poznala její hlas. ,,Tome, co se to děje? Ne, Tome, prosím!"

Ginny! Co ona tu dělala?

Oběhla hada a dívala se na Ginny, která v bezvědomí ležela na zemi a v ruce křečovitě svírala černou knihu.

,,Co jsi jí provedl?!" křikla na Voldemorta, který se opět jen smál.

,,Není mrtvá, ale to se brzy změní."

Kristen se déle nemohla starat o Ginny, bazilišek si látku z očí strhl a hrnul se k ní.

,,Mdloby na tebe!" Červené světlo zasáhlo hada, který se na pár, pro ni lehce využitelných, vteřin svezl na zem.

,,Thore!" zavolala na svou sovu, která poslušně přilétla k ní. Kristen na ni namířila hůlkou a pronesla: ,,Draconifors."

Sova se jí před očima měnila v silného a velkého draka. Husté peří se měnilo v tvrdé a kámen připomínající šupiny barvy krkavčích křídel. Z náhle zvětšené lebky jí vyrazily dva ostré a dlouhé spirálovité rohy. Z opeřených křídel se vyvinula dvě silná černá kožnatá křídla. Nahoře měla ostrý dráp, z nějž vedly čtyři kosti propojené mezi sebou zdánlivě slabou blánou, která byla mnohem světlejší než černé dračí tělo. Soví pérka na konci tělíčka se změnila do dlouhého a nebezpečně mrštného ocasu.

To celé trvalo pouze několik vteřinek. Bylo to fascinující. Momentálně však nebyl čas pro obdivování drako-sovy. Právě proměnila svou sovu do draka!

Bazlišek se probral a místo na Kristen se vrhl na draka, na větší a nebezpečnější cíl. Thor se s ním pustil do souboje. Zuby proti zubů, drápy proti smrtícímu pohledu.

Jestli bazilišek zvedne hlavu, Thor okamžitě zemře!

,,Caecitate!"

Řev, který se nesl celou komnatou dal jasně najevo, že její kouzlo vyšlo. Bazilišek právě oslepl.

Kristen viděla další pohyb: černovlasý kluk s hůlkou přišel do Komnaty.

,,Harry!" vykřikla a běžela k němu. To neměla dělat. Bazilišek se otočil a plazil se k ní. Draka prostě nechal za sebou, jako by před chvílí nesváděli souboj titánů.

Zmijozel nemusí být jen had ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat