Ono těch novinek bylo málo? I. část

3.5K 272 20
                                    

,,Tak sebou hněte! Je jen otázka času než ta žába zruší i famfrpál!" Zahlaholila Kristen v moment kdy se celý Zmijozelský tým shromáždil na hřišti. Sestava se od loňského roku moc nezměnila. Jenom lidi co odešli ze školy museli nahradit. Jako třeba Marcuse Flinta, odrážeče a kapitána. Kapitánem se stala ona a jako odrážeče vzali Arianu Dexter. Kristen byla střelkyně - velmi dobrá.

,,Jak dlouho tu dnes budeme?" Ozvala se Ariana. Tyhle dvě se neměli v lásce. Kristen se na ní v klidu usmála.

,,Do doby než si odkroutíš padesát kliků," utnula ji a začala se soustředit na rozmístění hráčů.

Když byli všichni na svém místě, vypustila potlouky, camrál a zlatonku. Nasedla na svůj Nimbus 2001 a vyletěla vstříc camrálu. Chytla ho a letěla k nejvyšší obruči. Nalétla k pravé obruči a Oscar - brankář - letěl přímo k ní. Kristen se však prudce otočila a camrál hodila do prostřední obruče, která byla momentálně nestřežená. Zmijozelský brankář však neuvěřitelnou rychlostí vyletěl k 'bráně' a míč odrazil koštětem.

Kristen míč chytla a odletěla na konec hřiště tam míč hodila Jasmin - druhé chytačce. Ta ho pohotově chytla a letěla k brance tam ho Oscar lehce chytl a zahodil ho do hracího pole. Kristen tam rychle vletěla, míč chytla, rychle se skrčila, aby ji nezasáhl potlouk a camrál hodila do levé obruče. Díky tomu, že původně naletěla na pravou, ho brankář nezvládl chytit.

Dívka si všimla Draca, který letěl za Zlatonkou. Měla ho ráda - opravdu hodně - ale chytač by více než mizerný, ale ze Zmijozelu neměli nikoho lepšího jako chytače. Opravdu. Jejich kolej byla na chytače velmi špatná. Ale na druhou stranu měli nadprůměrné odrážeče, brankáře a střelce.

Camrál chytla Jasmin a rovnou ho hodila do levé obruče. Oscar tam nestihl doletět a karmínový míč tak prolétl obručí. Kristen se tam rozlétla a chytla ho. Vedle ní se objevila Ariana a pálkou odpálila potlouk, který se k dívce hrnul nebezpečnou rychlostí.

Trénink skončil v moment, kdy Draco chytil Zlatonku a ukončil tak 'zápas'. Dívka si přivolala oba potlouky a uložila je do truhly. Do malého pouzdérka zavřela i Zlatonku a camrál si též našel pohodlné místečko mezi nebezpečnými potlouky.

,,Dneska to šlo všem skvěle. Takže další trénink by mohl být pozítří ve stejnou dobu. Nehodí se to někomu?" Takhle to končilo pokaždé. V šatnách vždy kapitánka řekla co bylo dobře a co naopak, popřípadě řekl svůj názor i někdo jiný - podle toho jestli někdo chtěl. Určila další termín a zeptala se jestli se to někomu hodí či ne. Nikdo se nepřihlásil a tak se celé družstvo rozešlo na svou kolej.

Kousek od hřiště k ní přišel Draco a dal svojí dlaň do její. Kristen se na něj mile usmála a divných výrazu a šuškání ostatních si nevšímala.

,,Slečno Stark, můžete na chvilku?" Ozvalo se za nimi. Všichni se otočili a spatřili profesorku McGonagallovou. Kristen pustila Dracovu ruku a šla k nebelvírské ředitelce. To měla zase nějaký problém? V jiných situacích si ji učitele nevolali. ,,Profesor Brumbál s Vámi chce mluvit," oznámila a odešla do svého kabinetu. To musela udělat něco hodně vážného, když ji volal Brumbál. Nebo jen něco potřebuje, ale to byla hodně nízká pravděpodobnost.

Chrlič jí vyvezl nahoru, zaklepala a po vyzvání vstoupila dovnitř. Málem jí vyletěli oči z toho co viděla. V Brumbálově pracovně stála dívka, která vypadala jako její přesná kopie. Drobná postava, havraní vlasy se šíleným 'okousaným' účesem, hluboké, černé oči, špičatý nos a ostře řezané rysy. Jediný rozdíl byl, že tato dívka měla své vlasy podbarvené sytě modrou barvou, nikoli rudou jako Kristen. I ona dívka vypadala jako někdo koho polili ledovou vodou.

Kristen přišla povědomá. Jako by jí už někdy viděla, ale už to bylo velice dávno. Tuhle svojí kopii už někdy viděla. Nemyslela v zrcadle, ale dívala se do jejích tmavých očí. jen si nemohla vzpomenout.

,,Slečno Stark-" začal Brumbál.

,,Ano," ozvaly se dívky dvojhlasně. Brumbál se usmál a ukázal na Kristen. Chtěl tedy naznačit, že mluví na ni.

,,Pro rychlejší vysvětlování bude dobré, když mě necháte mluvit. Tak tedy. Slečny Stark," Kristen vykulila oči ještě více, když řekl slečny Stark. ,,řeknu to narovinu. Slečna Stark-" ukázal směrem k oné dívce. ,,-se dnes dostvila do Bradavic a vypověděla mi vše co považovala za nutné. Vím, že mi ani jedna nerozumíte nic z toho co říkám, proto bude lepší, když si to řeknete navzájem." Řekl, starostlivě se usmál a odešel z ředitelny.

Dívky proti sobě stáli a upřeně se sledovali. Vypadali jako odraz v zrcadle akorát s jinou barvou spodních vlasů.

,,Na to, že vždycky všechno vysvětlí ať jde o cokoliv, teď mu to moc nešlo," podotkla Kristen a ohlédla se na zavřené dveře.

Přemýšlela kdo to je, že měla pocit, že ji zná. Už jen to, že si byly tak nepřirozeně moc podobné bylo divné.

,,Ehm, no asi by bylo fajn si nejdříve říct jména," vypadlo nakonec z druhé dívky.

,,Kristen Stark." Představila se zmijozelská dívka a podala ruku. Holka jí ruku stiskla stejnou kostnatou dlaní.

,,Rebecca Stark."


Hmm. Jsem dobrá. :D Na to, že se mám jít učit. :D No to je jedno. Snad se Vám tahle kapitola líbila. :) Opět jeden z mých useklých konců. :D Muhehehe.

Kdo je podle Vás Rebecca? A co dělá v Bradavicích?

Hlasujte, komentujte, kritizujte, vše podle libosti.

Zmijozel nemusí být jen had ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat