Poskok ve škole.

3.6K 252 13
                                    

Kristen prožívala nádherný moment, ale do společenské místnosti Zmijozelu vtrhl Snape. Oba dva se od sebe odtrhli a - červení jak rajčata - se dívali na profesora lektvarů, který vypadal jako kdyby mu někdo řekl, že je Umbridgeová jeho matka. Velice rychle se vzpamatoval a svolal celý Zmijozel.

,,Do Bradaviského hradu vnikl Smrtijed," začal. Kristen se nejvíce na Snapeovi líbilo, že když jim chtěl něco říct, nikdy to nezaobaloval. Jeho počínající proslov přerušil panikařící hlasy studentů, kteří si něco šuškali. ,,proto bych Vás chtěl upozornit-" zvýšil hlas. ,,-abyste se netoulali po chodbách ani dnes večer ani zítra ráno. Na snídani vás doprovodím já a na vyučování profesoři jež vás budou učit. A druhá věc, související s tou první. Je mi jasné, že už některé z vás napadlo jít na chodbu a vetřelce najít, že Stark," Zmijozelští se pobaveně zasmáli. Kristen přirozeně přemýšlela o tom, že by ho našla. To by nebyla ona, kdyby to nechtěla risknout. Profesor pokračoval. ,,Takže toto platí pro všechny a hlavně na Vás. Nikdo nebude nezvaného hosta na naší škole hledat! Nebezpečí, které by vám hrozilo by bylo až příliš vysoké. A co se týče Vás, Stark-" opět se obrátil k ní. Co s tím pořád má?

,,Co se pořád otáčíte ke mně?!" Zeptala se. Řídila se pravidla: Co na srdci, to na jazyku. Občas to, ale nevyšlo podle plánu.

,,Protože Vás znám," odsekl. ,,Pane Malfoy, byl byste tak laskav a dal na ni pozor?" Kristen se bezmocně obrátila na Draca a hledala v něm kapku naděje, ale on jen stroze přikývla. Pak se otočil k ní a usmál se. ,,Dobrá." Ukončil Snape svůj dlouhý projev a odešel pryč.

Studenti se rozcházeli do ložnic a zapáleně diskutovali o tom co jim teď netopýr oznámil. Proud davu byl docela silný a Kristen využila situace. Vyklouzla ze společenské místnosti než si toho mohl kdokoliv - a hlavně Draco - všimnout. Vchod na jejich kolej zapečetila kouzlem, o němž věděl, že ho studenti neprolomí. Pouze profesoři by to dokázali.

Pomalými kroky šla po chodbě. Byla šílená, když hledala nebezpečného vraha. Tedy tipovala, že to bude vrah. Ale mohla to být i žena, nemusel to být jen muž. Ráno četla v novinách o masovém útěku z Azkabanu. Poznala jen tři jména z hromady uprchlíků. Všichni co poznala nesly stejné přímení. Bellatrix, Rudolfus a Phoebe Lestrange. Jedni z nejhorších a nejkrutějších Smrtijedů. Co horšího bylo, že třetí jmenovaná byla matka její kamarádky Raven Black.

Líbilo se jí jak si jejich kolejní profesor okamžitě uvědomil, co má v plánu. Proč se, ale musel jeden z těch Voldyho poskoků dostat do hradu právě v tu chvíli kdy se líbala s Dracem? Proč?! Už jen z toho měla chuť vraždit.

Najednou jí napadla děsivá myšlenka. Není ten Smrtijed Rebecca? Její setra se přeci zvládne dostat do Bradavic. Ale to byl nesmysl. Vždyť sama řekla, že bude nosit informace a ne škodit a hlavně s ní by to zvládl vyřídit Brumbál. I když po jejich souboji to nemohla říct najisto. Jestli je Reb stejně silná jako ona, tak by na ni ani ředitel školy nestačil.

Tyhle myšlenky zahnala v moment, kdy ticho Bradavického hradu prořízl výkřik jehož majitele okamžitě poznala. Zapomněla na běh, protože by byla příliš pomalá a rozletěla se k místu odkud slyšela křik. Létání ovládala celkem skvěle a tak mohla letět větší a větší rychlostí aniž by do něčeho narazila či nedokázala přistát.

Křik se ozval znovu, ale přidušeně a byl velice blízko. Rozhodně ho nemohl slyšet nikdo kdo byl dál jak dvě chodby. Kristen spatřila dvě osoby. Okamžitě zastavila.

Jedna osoba - žena - stála a druhá osoba - v níž okamžitě poznala Raven - ležela v bezvědomí na zemi. Tak nebyla jediná, kdo chtěl Smrtijeda najít.

Stojící žena jí přišla velice povědomá. Vysoká se zrzavými vlasy, stejnými jako měla dívka na zemi. Už to měla! To byla ta mrcha, kvůli ní skončila v Azkabanu! Ta podoba byla nezaměnitelná.

Žena se otočila a namířila na ni svou hůlkou. Až teď jí mohla Kriten pohlédnout do obličeje. Zrzavé vlasy lemovaly její mírně hranatý obličej v němž byli posazené oči mořské modři.

,,Ty budeš ta Stark, kterou můj Pán tak chce, že?" Protáhla medovým hlasem. Připomínala jí Umbridgeovou. Vypadala naprosto nevinně a přitom to byla mrcha.

Kristen též napřímila ruku s hůlkou.

,,Možná ano, kdo jsi ty?" Procedila mezi zuby chladně. Smrtijedka jí vysekla poklonu a usmála se.

,,Phoebe Lestrange," Kristen se na pár momentů zčernalo před očima. Slyšela správně? Tahle mrcha, která jí zařídila měsíční pobyt v Azkabanu je matka Raven?!!! V hlavě se jí motala jedna myšlenka za druhou. Ale jedno jí udivilo. Ten incident se stal před dvěma lety, ale útěk z Azkabanu byl až nedávno. Teď se na to však nechtěla soustředit.

,,Expelliarmus!" Tím vyrazila Smrtijedce hůlku, ale ona udělala to samé co minule. Z hábitu vytáhla druhou hůlku. Kristen si toho však nevšimla, začala vnímat to, že se Raven začala mírně hýbat. Byla chyba, že přestala sledovat co Lestrange dělá, protože stačilo jediné slovo a ona byla bez hůlky. Druhé slovo, které přišlo necelou setinku po prvním, a svíjela se na zemi.

,,Crucio," ozvalo se podruhé. Bolest nabrala na síle. Bylo to jakoby měla všechny kosti v ohni a další stovky rozžhavených nožů jí bodalo do celého těla. Znovu uslyšela to proklaté slovo. I přes ten hluk v hlavě to bylo zřetelné slovo. Sice odvrátila pozornost od Raven, ale zato to teď byla ona koho mučili. Tohle bylo mnohem horší než v den kdy její bratranec získal zpět svou moc. Znovu se ozvalo to slovo. Kristen neměla sílu na to použít bezhůlkovou magii, byla ráda, že zvládla otevřít oči. Pramínky vlasů, které jí padaly do očí měli sněhovou barvu, bolestnou barvu. Avšak něco je zbarvovalo do ruda. Nebyl to vztek ani zuřivost, byla to krev. Její krev. Opět zaslechla to slovo a k němu se přidal smích. Děsivý, ženský smích. Chtěla ztratit vědomí, chtěla zemřít, chtěla. aby to už skončilo. Její tělo však odmítalo vyplnit její přání. Znovu to slovo. Výkřiku se bránila jak jen to šlo, ale úpění a skučení nezvládala ovládat. Nechtěla dvě věci. Nechtěla křičet a prosit. To jí nikdo nedonutí i kdyby jí mučili roky, nebude prosit.

No, tahle část je trochu morbidnější. :D Doufám, že se Vám líbila. :D

Jak tohle dopadne? Zjistí Raven, že to byla její matka? Pokud ano, jak se k tomu bude stavět? A hlavně, co se stane s Kristen?

Hlasujte, komentujte, kritizujte, vše podle libosti. :D

Na obrázku: Phoebe Lestrange.

Zmijozel nemusí být jen had ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat