Aanslagen In België

779 65 32
                                    

Toen ik deze ochtend op school kwam dacht ik dat het een doodnormale schooldag zou zijn...

Tijdens de pauze tussen het tweede en derde lesuur in de voormiddag kreeg ik een paar berichten van vrienden die op een andere school zitten. Ze zeiden dat er aanslagen waren geweest in de luchthaven van Zaventem en een metrostation... Ze zeiden dat er 2 of 3 ontploffingen waren geweest. Meer wisten zij ook niet.

Tijdens Godsdienst, het lesuur na de pauze, begon onze leerkracht over de aanslagen. We hebben een heel lesuur naar de livestream gekeken van het nieuws. In de luchthaven van Zaventem lagen alle ramen aan diggelen en was het plafond van de inkomhal naar beneden gevallen. Er waren 2 ontploffingen geweest. Een bom en een persoon die zichzelf opblies. Eerst zeiden de mensen van het nieuws dat er 11 doden waren. Bij de luchthaven en het metrostation samen. Dat werden er 21. Omdat er 10 doden waren bij het metrostation. Daar was een bom ontploft. De metro zijn deur was eruit geblazen en alle raampjes waren kapot. De deurposten waren kromgebogen naar buiten toe... Er waren 81 gewonden in totaal.

Tijdens het laatste lesuur voor de middag liet de leerkracht ons weten dat er een vierde ontploffing was. (Die bleek een gecontroleerde ontploffing te zijn. De deur van een 'verdachte' bestelwagen werd opgeblazen door DOVO) Een vrouw kwam ons lokaal binnen met de boodschap dat iedereen op school moest blijven eten tijdens de middag.

Tijdens de middag zagen we dat je op Facebook de Belgische vlag over je profielfoto heen kon zetten en dat de Eiffeltoren in zwart-geel-rood zou oplichten 's avonds.

Na de middag, tijdens het voorlaatste lesuur van de hele schooldag, las iemand dat er een bomgordel gevonden was met spijkers erin. Puur om meer gewonden te veroorzaken. Waarschijnlijk was er ook een bomgordel met spijkers ontploft in Zaventem.

Na school, toen ik thuis kwam, stond het nieuws al op. In Zaventem was een derde bom gevonden. Er waren minstens 10 doden en meer dan 100 gewonden. De derde bom was niet afgegaan. Bij het metrostation waren er minstens 20 doden en meer dan 120 gewonden. We zagen beelden van mensen die in de metrotunnels liepen, over de sporen. Er waren beelden van mensen die wegdoken in de luchthaven waar je op de achtergrond de explosies hoorde.

Uiteindelijk, rond half negen 's avonds, zei Maggie De Block dat er 31 doden en meer dan 230 gewonden waren.

De identiteit van de doden en gewonden werd (nog) niet vrijgegeven. Enkel de foto van een basketballer die gewond op de grond ligt is 'de wereld rond gegaan', waardoor hij herkend werd.

-----------------------------

Waar gaat se wereld naartoe? Er gaan nu al onschuldige mensen dood... Maar waarvoor zelfs?!

Wat ik niet begrijp is wat de terroristen hiermee willen bereiken. Ze doden onschuldige mensen. Misschien willen ze ons bang maken? Of misschien vinden ze het gewoon leuk om mensen dood te maken, ik heb er geen idee van.

DAESH (aka IS)* heeft de aanslag geclaimd. Zij beweren dat het hun werk is. Wees er trots op, zou ik zeggen. Echt waar. Jullie hebben 31 onschuldige mensen vermoord en meer dan 230 anderen verwond. Echt, proficiat. (Sarcasme)

*Ik zeg DAESH omdat je, as je IS zegt, je toegeeft dat er een Islamitische Staat is. Ik heb niks tegen moslims, eerlijk waar, maar DAESH is het niet waard om een staat genoemd te worden. Ze beweren dat ze zoveel doden maken voor hun geloof, maar dat is pure bullshit, want er zijn moslims die perfect normaal kunnen leven, hier in België. De vrouwen dragen een hoofddoek, oké, geen probleem, maar daar houdt het zichtbare verschil ook op. De mannen komen niet uit hun huizen met bomgordels om hun middel om op hun werk te gaan opblazen...

In Parijs was al te tocht bij de deur voor sommigen. Nu is het Brussel die getroffen werd. Mijn klas heeft een theorie bedacht over de aanslagen, maar wij zijn geen terroristen, dus we hebben geen idee of het zelfs maar mogelijk is...

Die ene man die niet lang geleden werd opgepakt door België en waarschijnlijk zal uitgeleverd worden aan Frankrijk, was een afleidingsmanoeuvre. Zo konden andere terroristen de aanslag op de luchthaven van Zaventem 'op hun dooie gemakje' inplannen en uitvoeren omdat iedereen dacht: voeten op de tafel, achterover leunen in de ligstoel, want het 'brein' is opgepakt.

Op het live nieuws heeft iemand exact dat ook gezegd, maar dat zullen we wel nooit weten, zeker?

Ik kan nog uren blijven zagen en klagen over die aanslagen, maar het gaat toch niks uithalen. De mensen die gewond zijn blijven gewond en de mensen die dood zijn blijven dood.

Ik ga altijd blijven denken over aanslagen zoals ik er nu over denk: ze zijn fucking nutteloos en er gaan alleen maar onschuldige mensen aan dood. Ga een leven zoeken en doe er iets mee, maar ga niet die van ander mensen afnemen als je er geen hebt.

#PrayForBelgium
#PrayForTheWorld

Gedoemd om te vallenWhere stories live. Discover now