Hoofdstuk 76

79 3 1
                                    

Pov roos

"Ilse, wat is er?" Ze kijkt me aan en zegt: "de kuur slaat nog steeds niet aan. Het enige wat ze nu nog kunnen doen is me leven rekken." Ik heb het gevoel dat iemand me neer steekt en vol ongeloof val ik Ilse om de hals en barst in tranen uit. "Hoelang?" Vraag ik. "Weten ze niet, het kan een dag zijn maar ook een jaar" zegt Ilse tussen het snikken door. Ilse haar ouders komen binnen lopen en ik laat Ilse los en Milan zegt: "we laten jullie wel even alleen" en legt een hand op mijn schouder en ik loop samen met Milan weg, nog vol ongeloof. Ik kan het gewoon niet geloven. Als we op de gang staan geef ik Milan een knuffel, dit voelt zo vertrouwt. "Hee, het komt echt goed, je zei het zelf, Ilse is een vechter" ik knik maar kan gewoon niks zeggen en heb nog steeds tranen in me ogen. En alsof het nog niet genoeg is krijg ik een facetime oproep, ik geef me telefoon aan Milan en zeg: "neem jij maar op" "heeeee...." Hoor ik die heeee gaat van vrolijk naar stil.

Pov Liam

Ik zie dat Milan opneemt en roos gebroken naast Milan zit. "Wat is er?" Vraag ik voorzichtig. "Ilse haar kuur slaat nog steeds niet aan, dus het enige wat ze nu nog kunnen doen is rekken, alleen ze weten nog niet voor hoelang." Bij de laatste zin snik roos nog een keer, alsof ze het voor de eerste hoort. Ik probeer iets uit te brengen maar er komt gewoon niks uit mijn mond, ik kan niet indenken wat roos nu mee maakt. De moeder van Ilse komt naar buiten lopen en roos loopt erheen. "Gaat die ook met jou?" Vraag ik aan Milan. Hij haalt zijn schouders op en zegt: "het moet allemaal nog even binnenkomen, roos heeft het moeilijkst" zegt Milan. Ik knik en word geroepen. "Sorry, ik moet gaan" zeg ik en hang op. "Wie was dat?" Vraagt Niall. "Roos en Milan, Ilse haar kuur slaat niet aan dus het enige wat ze nu nog kunnen doen is rekken" zeg ik. "Voor hoelang?" Vraagt Niall weer, ik haal vragend me schouders op en Niall zegt: "kan Ilse niet mee op Tour in Europa?" Ik knik en zeg: "ja goed idee, even met haar ouders regelen" "guys, tijd om te repeteren!" Schreeuwt Paul. Louis komt naast me lopen en zegt: "heb je die jurken al besteld voor Lily haar verjaardag?" Ik schud me hoofd en zeg: doen we naar het repeteren. we lopen veder naar het podium. We moeten vanavond nog optreden en dan gaan we morgen naar Nederland.

Pov Milan

Na een poosje is roos weer bij gekomen en gaat naar Ilse toe. "Ik moet even wat regelen, ik ben zo terug" zeg ik. Ze knikken allebei kort wat ze zitten helemaal verdiept in de film. Ik ga met roos haar adoptievader praten, na wat ik vanmiddag heb gehoord. Het leek hem echt te raken, misschien kan ik iets proberen. Ik ga naar roos haar oude huis, hier kwam ik vroeger zo vaak. Ik sta voor het huis en twijfel even of ik het wel moet doen maar voordat ik het weet heb ik al aangebeld en binnen een paar seconde staat roos haar adoptievader voor mijn neus. "Wat moet je?" Vraagt hij bot. "We moeten praten" zeg ik op een strakke toon.

Die ene ontmoeting.Where stories live. Discover now