Zjištění pravdy

191 19 5
                                    

Pohled Luka:

„Bývala jsem jí," řekla s ledovým klidem. „Ovšem, těší mě, že jsi mě tak rychle a snadno poznal, Michaele." Mike měl pravdu. Tahle dáma vypadala přesně jako Kayla, akorát o léta starší. Blond vlasy na krátko sestřižené, zarovnané k ramenům. Výrazné lícní kosti, krásné rty i oči. Jo, Kayla jako vyšitá.

„Potkal jsem nějakou paní, co si říkala její matka." Mike pokračoval. Tak rychle a klidně jako před tím už nezareagovala.

„Ano," vydechla. „To byla Evelin, její macecha, manželka mého bývalého." Vstala a natáhla se k jedné zarámované fotce, kterých jsem si doteď nevšiml, a vzala jednu, na které byly dvě holčičky. Jedna měla zelené třpytivé šaty, musela to být Jess. Blonďatá holčička vedle ní byla oblečená spíše sportovně.

„Někdy bych chtěla vrátit čas a změnit to. Kdybych věděla, jak to dopadne," povzdechla si a vrátila fotku na své místo. Otočila se zpět k nám, všichni jsme jí napjatě sledovali.

„Co se stalo? Kam jste odešla?" Jess začala mluvit, jakoby se rozvzpomněla.

„Má práce mi nedovolovala být s rodinou, být s ní."

„Dala jste přednost práci před svou rodinou?" Calum na ni udiveně koukal. „To bych já v životě nikdy neudělal." Jess nabrala růžeň do tváří, muselo jí to hodně těšit.

„Nemohla jsem ustoupit. Kdybych to udělala, mohlo se stát něco strašného." Vypadala dost rozrušeně. Zajímalo by mě, co měla za povolání. Tohle byla firma, pochyboval jsem, že by zrovna ta mohla souviset s něčím tak... strašným.

„Mrzí mě, že jsem Kayle nemohla dát krásné dětství, ani se s ní nadále stýkat. Doufala jsem, že se o to můj manžel postará, že bude skvělým otcem. Ale když jsem se dozvěděla, koho si bral, zničilo to mou naději krásného života pro ni. Snažila jsem se k ní dostat, jenomže... co bych jí řekla? Co bych udělala? Mohla jsem jí ztratit ještě víc, kdybych se k ní vrátila. Zničilo by ji, kdyby zjistila, kdo jsem. Že Evelin není ta pravá, kterou by měla nazývat svou mamkou, protože její mamka zmizela z jejího života dříve, než si toho mohla pořádně všimnout." Domluvila. Znělo to lítostně, musela se cítit hrozně. Nedivil jsem se jí. Být já na jejím místě, asi bych taky nevěděl, co dělat, kdybych se rozhodl jako ona.

„Potřebuji, abyste se vrátili," řekla rázně a začala mě probodávat přísným pohledem. „Potřebuji, abyste byli s ní."

„Po tom, co jsme jí udělali, nás nepřijme," promluvil Ash. „Vykašlali jsme se na ni." Paní Bloomersová vypadala, jakoby přemýšlela.

„Pokud se nemůžete vrátit všichni, musí se vrátit alespoň Luke." Vrátila na mě svůj pohled. „Ty se musíš vrátit."

„Ale mě odmítne rozhodně, já jsem ten, který to nejvíce podělal," řekl jsem nervózně.

„Jenomže ty jsi v jejím životě důležitou částí, Luku, hlavně teď." Nechápavě jsem se podíval na Ashe, který vstal a postavil se vedle mě. Sledoval ji stejně zaraženě jako já.

„Moment, jak to teď myslíte?"

„Ty to nevíš?" Podivila se.

„Co nevím?"

„Kayla je těhotná. Čeká s tebou dítě." Myslel jsem, že jsem se přeslechl, protože jsem tomu nechtěl věřit.

„Je mi líto, ale asi jste se zmýlila, my spolu nemůžeme čekat dítě."

„Ne," zapřela mé tvrzení. „To jen vy jste o tom nevěděl."

****

Od toho momentu jsem byl na nervy takovým způsobem, že jsem z té kanceláře doslova utekl. Venku na nás čekala limuzína, takže jsem do ní rychle naskočil a zavřel za sebou. Zrychleně jsem dýchal a nemohl uvěřit, že to byla pravda. Kayla byla opravdu těhotná, čekala se mnou dítě a já s ní nebyl. Odjel jsem jako surovec, kterému na ni nezáleží, který celou dobu čekal jen na příležitost si užít. Cítil jsem se kvůli tomu opravdu hrozně.

Andělův ďábel // 5SOS (Luke Hemmings)Kde žijí příběhy. Začni objevovat