Capitolul XIV

335 20 4
                                    

Ring! Ring! Ring!

Bajbai dupa telefonul meu sa opresc alarma. Obrazul ajunge pe un plic asezat cu grija pe perna de langa mine. Ma scol in sezut sa citesc scrisoarea lasata de el.

Sambata si duminica au trecut incet. Am mai pictat un tablou cu ultimul vis pe care l-am impartit. Cea mai buna parte din weekendul asta poate a fost diminetile. Ma trezeam cu fata mangaiata de soare, invelita, si cu geamul intredeschis. Pe perna de langa mine ma astepta in fiecare zi cate o scrisoare de la el.

Sambata am primit a doua scrisoare de la el:

"Draga mea Ana,

Nu am putut sa ma abtin sa nu vin aici. Ce pot sa zic? M-am indragostit de chipul tau. Esti asa de frumoasa cand dormi. Cand a doua stea s-a urcat pe cer, am pasit in camera ta pe fereastra lasata de tine deschisa. Tu dormeai sub patura alba doar parul ti-l puteam vedea. Aratai ca un mic copil infofolit pana la gat. Ti-am sarutat nasucul, singurul lucru ce iesea din cutele plapumii. Ti-am dat parul la o parte de pe fata ca sa iti pot privi inca o data chipul.

M-am asezat la biroul tau si cu acelasi stilou negru asezat pe o carte am inceput sa scriu aceasta scrisoare. Te rog sa-mi spui cum mai e pe acolo fara mine, ce ai vizitat sau explorat si sa ma tii la curent cu apetitul lui Draco. Sper ca m-ai iertat si ca iti folosesti stelele ca sa merite fiecare aventura. Descopera-te! Macar aceasta dorinta sa mi-o implinesti.

Am coborat de pe cer ca sa te las sa respiri,

Al tau,

Baiatul Stea"

Sambata seara inainte de a ma culca m-am asezat la biroul meu si cu acelasi stilou cu care imi scria el cele doua scrisori am asezat pe o foita gandurile mele:

"Draga Baiatule Stea,

Daca ma trezeam cand m-ai sarutat pe nas? Daca iti vedeam chipul atunci iar buzele noastre erau aproape, m-ai fi sarutat sau ai ramane blocat uitandu-te in ochii mei? Eu imi stiu raspunsul dar as dori sa-l citesc pe al tau..

Nu mai e la fel fara tine acolo, dar incerc sa ma obisnuiesc. Stelele sunt cheltuite cu cap. Azi-noapte de exemplu am putut sa ajung la padurea de zahar topit si bezele ca sa ajung la padurea fructelor Hooo-la, i-am facut o vizita lui Draco. Nu mai scoate flacari pe nas, sughitul i-a trecut deoarece i-am preparat un cocktail de plante auzit de la bunica. A zis ca e groaznic si ca sunt o bucatareasa oribila, dar abilitatile mele de a vindeca pe cineva concureaza cu defectele mele. M-a intrebat de ce nu m-ai insotit. Atunci i-am raspuns asa:

-El nu mai are stele, nu o sa-l mai putem vedea, imi pare rau Draco...

El voia sa protesteze spunand ca te-a vazut cum mergeai prin padurea ratacitilor, dar i-am spus ca nu e posibil. Nu mai ai cum sa ajungi aici...

Te-ai coborat de pe cer ca sa ma lasi pe mine sa respir, dar tu nu stiai ca aerul meu a fost furat odata cu plecarea ta...

A ta,

Ana"

Am scris pe spatele scrisorii initialele B.S si am lasat-o sa se odihneasca pe biroul meu pana cand el o va lua in mana si o va citi.

Mi-am deschis ochii duminica, primul lucru pe care l-am vazut a fost scrisoarea care se odihnea pe perna de langa mine. Am deschis-o citind cuvintele scrise de el:

"Draga mea Ana,

Nu m-am putut abtine nici de data asta sa nu te vizitez. Mi-e greu sa stau departe de tine. La a doua stea rasarita pe cer am pasit pe geamul tau lasat deschis de tine. Ti-am vazut chipul scaldat in lumina lunii, era ceva ireal. Buzele tale intredeschise se miscau, vorbeai prin somn. Tare mult as fi vrut sa aflu ce spuneai!

NeverlastingWhere stories live. Discover now