Bonus

4.1K 347 24
                                    

(Editováno)

Newtův úhel pohledu:

Soustředěně civím do stropu a snažím se vytrvat pokaždé, když na sobě ucítím Lauřin pohled. Je to jedna z nejtěžších věcí, co jsem kdy musel udělat - nejradši bych se zvedl a odešel, jen abych to už nemusel trpět, ale nechci před ostatními dát najevo slabost a pak tu taky je ta věc, kterou jsem si před chvílí vyjasnil s Thomasem na chodbě.

 Laura nesmí vědět, co mezi námi bylo.

Rozhodně ne teď - jako by nebyla v dostatečném stresu už jen z toho, že zapomněla na někoho z Placu. Kdyby se dozvěděla, co ke mně možná cítila... ale jak si já sám můžu být jistý, že vůbec něco cítila? Nikdy jsem se jí na to nezeptal. Nikdy jsme neměli ani možnost na to téma narazit.

A teď už tu možnost nikdy nezískám. Je pryč. Vzali mi ji.

Nevydržím to. Vstanu a nereaguju, když se mě Minho snaží zarazit. Dokonce i jemu dojde, že nemá cenu mě tu nutit zůstat. Projdu kolem něj a zamířím do místnosti, kde jsme přečkávali ty dny hladovění po labyrintu. Svezu se na svou palandu. Dýchám zrychleně.

Laura si mě nepamatuje. 

Vnímám tu bolest, cítím, jak mě to sužuje. Připadám si jako v ty dny, kdy jsem se probral na Placu. Ne, připadám si přesně tak, jak jsem si připadal v den, kdy jsem si zranil nohu. Prudce zavřu oči, abych tu myšlenku zaplašil, ale zůstává tam i nadále, číhá na mě a straší mě. Je to téměř ten stejný pocit, pravdou ovšem je, že není až tak příšerný.

 Protože Laura žije. Přežila - je živá, dýchající bytost. Je tady. Nemá tušení, kdo jsem, ale je tady.

Musím ji ochránit, je všechno, co mi letí hlavou. Pořád je to moje Laura. Ochráním ji, i kdyby mě to mělo zabít.

,,Tentokrát ne," zamumlám, nejspíš pro případ, že by tady náhodou byly nějaké kamery a ti, kteří tohle zavinili, se na mě dívají. Chci, aby to slyšeli. Chci, aby to věděli. ,,Tentokrát mě nezlomíte."

Protože přesně takhle to je. Laura je prostředek, jak mě zlomit - a zničí přitom sama sebe, pokud to dovolím.

,,Tentokrát," říkám pevně, ,,se vám to nepodaří, jasný?"

Najdu způsob, jak to spravit.

Najdu způsob, jak s ní znovu být.

Najdu způsob, jak tohle oba přežijeme.





Another Girl (TMR fanfiction CZ) ✔Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora