28.

5K 364 22
                                    

(Editováno)

,,Přísahám bohu, že mi právě někdo promluvil uvnitř hlavy," vyhrknu na Thomase, když se mi konečně podaří ho najít u houpacích sítí. Je sám a teď na mě překvapeně kulí oči - ne nechápavě nebo zmateně, jen překvapeně - a to mě samotnou taky překvapí.

Trvalo mi pár minut, než jsem se vzpamatovala, a potom jsem se dalších pár minut přesvědčovala, že se mi to nezdálo - následně jsem dospěla k rozhodnutí, že to nesmím nechat jenom tak, vyškrábala jsem se na nohy a zamířila na Plac. Šla jsemprvně za Newtem, protože jsem pochopitelně zvyklá první se o všem radit s ním - ale pak mi došlo, že on je ta poslední osoba, o kterou právě teď stojím. Náhle mi jakékoli myšlenky na to, že se mezi námi nic nezmění, připadaly naprosto nemožné.

Tak jsem se vydala hledat Teresu a Thomase, a jelikož jsem chlapce zahlédla jako první, stojím teď před ním a koušu se do rtu.

 ,,Bylo to..." snažím se mu to objasnit a koušu se přitom do rtu, ,,...bylo to, jako by tam prostě... byla. A hned na to byla pryč."

,,Žena?" ověřuje si Thomas a nervózně si prohrabuje krátké vlasy.

,,Jo," přitakávám.

Thomas přešlápne z nohy na nohu. ,,Nemohla to být Teresa?" vypadne z něj potom a nejistě se na mě podívá.

,,Ne," odpovídám okamžitě. ,,To určitě ne... počkat, cože?"

Thomas se nervózně zhoupne na patách. ,,Občas..." začne a ztlumí hlas do šepotu. ,,...občas se mnou mluví v mojí hlavě."

Obočí mi vyletí vzhůru a já na něj šokovaně mrkám. ,,Cože?"  zopakuju vyjeveně.

Thomas se zatváří, jako by byl stokrát radši někde jinde, zachmuří se a pohledem hypnotizuje zem. ,,Nejsme si jistí, jak to funguje. Jí to jde, ale nedokážu jí odpovídat. Zatím. Snažím se o to, ale-"

,,To jako, že jste telepati?" vykulím oči a koukám na něj jako na zjevení.

,,Říkáš to, jako bychom byli nějaký příšery," ušklíbne se běžec.

,,Proč jste to nikomu neřekli?" vydechnu a zamotá se mi hlava, tak na chvíli zavřu oči.

 Telepati. To tomu fakt dává korunu.

,,Ale řekli," krčí chlapec rameny. ,,Kápové to vědí. Ale upřímně, co s tím jako máme dělat? Je to totálně k ničemu, pokud mi Teresa teda nezpívá v hlavě ukolíbavky na dobrou noc." Další úšklebek.

,,Ale v mojí hlavě nemluvila Teresa," namítám. ,,Byla to nějaká... žena.  Určitě ji neznám, tím jsem si jistá."

Thomas na mě dál upírá znepokojený pohled a já se neklidně ošiju. ,,Měli bychom to říct kápům," zhodnotí to potom, bere mě za ruku a táhne mě k domku běžců. Cestou narazíme na Chucka.

,,Hele!" zvolá, protože ho málem povalíme. ,,Umýval jsem za tebe okna, nádhero!" volá za mnou.

,,Máš to u mě!" řvu zpátky, umývání oken je ale to poslední, co mě trápí.

Thomas otevře dveře do domku běžců a musí mě přidržet, protože zakopnu o práh. Zvednu zrak a zjistím, že se uvnitř nachází Newt, Minho a jeden další běžec, kterého neznám jménem. Sklánějí se nad něčím velkým na stole a jakmile k nám zvednou pohledy, Minho okamžitě chytá za sebe pro nějaké prostěradlo a přehazuje ho přes objekt, který zřejmě sledovali.

Není ale dost rychlý a já tu věc zvládnu identifikovat jako zmenšený prototyp labyrintu.

,,Ty debilní frasáku!" utrhne se Minho okamžitě na Thomase. ,,Nechceš sem pozvat ještě někoho, aby si to tu prohlídnul?!"

Another Girl (TMR fanfiction CZ) ✔Where stories live. Discover now