Kapitola 27.

1.4K 130 9
                                    

"Poviem ti ju celú, Lisa. Poviem ti aj dokonca to, prečo som od vás odišiel," pozrel na mňa vážne.

"Môžeš začať," usmiala som sa naňho povzbudivo, i keď som sa chuť usmievať vôbec nemala. Mala som vlastne chuť od tej pravdy utiecť, pretože som vedela, že to príjemné vôbec nebude. Ale na druhú stranu, tú pravdu som počuť musela. Mala som dosť všetkých tých zatĺkačiek ohľadom otca.

"Začnem mojim odchodom," nadýchol sa a pokračoval.

"Musel som odísť. Kvôli vášmu bezpečiu, Lisa. Keby som neodišiel a nezabránil mu v tom, zabil by vás hneď. No, je to tak, že tvoj strýko Liam chce všetok môj alebo vlastne ešte stále náš majetok. Ak sa mu podarí zabiť vás všetky, získa ho, pretože v zmluve je napísané,.že ak už nie je iný dedič ako vy tri, patrí jemu. Jedná sa o váš dom, tento byt, o farmu v Colley po tvojej starej mame a o všetky peniaze na účte. No a zatiaľ sa mu darí, ako vidíš. Lisa, on zabil Denise a Jima. On zapríčinil tú autonehodu. Zabil Denise. Ďalšia si mala byť ty. Preto vlastne uniesol tvoju matku. Je to len pasť. Vie, že by si ju šla zachrániť, tak to na teba našil tak, že keby si tam prišla, zastrelil by ťa. No a čo sa týka tvojej mamy, hneď potom, ako by zabil teba, by zabil aj ju. Teraz sa asi čuduješ, prečo nejdem na políciu a neudám ho. Bolo by to ešte nebezpečnejšie. Je to šialenec, Lisa.
Ale teraz je to už jedno. Písal som ti ako anonym, pretože keby zistil, že ťa kontaktujem, zabil by ma. Tak som si vytvoril profil anonyma a aspoň tak som ti napísal. Našiel som dokonca aj tvojho priateľa Lukea s kamarátom Calumom, ktorý mi o tebe vždy všetko hovorili. Nehnevaj sa na nich, Lis. Ja som im kázal tajiť to. Ale teraz vieš kto som, Lisa. A chcem ťa o niečo poprosiť.
I keď je to nebezpečné, choď Liama zahlásiť na políciu. Bude to tak najlepšie, nesmieš ju ísť zachraňovať sama," dokončil svoj monológ. Začalo mi nesmierne hučať v hlave. To všetko robí iba kvôli peniazom?

Nevedela som zasa povedať ani normálneho slova, iba som začala rýchlo dýchať. Nezmohla som sa na nič.

Takže otec odišiel iba preto,aby nás chránil. A ja som ho chcela nenávidieť. Zrazu som zacítila ruky na mojom chrbte. Pohladkal ma a dal mi pusu do vlasov. Po chvíľke som sa však konečne ozvala.

"A teba nechce zabiť?" spýtala som sa ho.

"Mňa? Zabije ma hneď potom, ako mu dám heslo od konta," snažil sa o úsmev ale nedarilo sa mu.

"Mama je v jeho dome?" spýtala som sa.

"Áno. Longdare 66, Noville. Lisa, sľúb mi, že pôjdeš na políciu ," pozrel sa na mňa vážne a svoje špinavoblond vlasy si odhrnul z tváre. Neskutočne sa naňho podobala Denise.

"Pôjdem, hneď po škole. Ale teraz musím ísť," vstala som a pozrela naňho.

"Odveziem ťa," ponúkol a ja som vďačne prikývla na súhlas. Vyšli sme z bytovky a nasadli do jeho bieleho Audi.

Cestou sme sa nerozprávali, zrejme nám obom stačilo. Plán som mala jasný. Nech si myslí každý, čo chce. Ja si svoju mamu pôjdem zachrániť sama! Bez pomoci polície.

"Rád som ťa videl, dcérenka," usmial sa na mňa. Vystúpil z auta a objal ma.

"Daj mi vedieť, ako si dopadla na polícii!" dal mi pusu na líce a strčil mi do ruky lístok s jeho číslom.

"Ahoj," pozdravila som sa, zatiaľ čo on nastupoval do auta. Keby len vedel, že sa zajtra žiadna polícia nekoná.

Zamával mi a jeho auto sa pomaly vzďalovalo. Chvíľku som tam ešte stále, no začala mi byť zima, tak som šla domov. Otvorila som dvere domu a podľa ticha som usúdila, že chlapci už spia. Rýchlo som sa presunula do sprchy a osprchovala som sa. Dala som si na seba pyžamo a vliezla som do postele za Lukeom. Ten už tuho spal.  Zhasla som svetlo a zakryla som sa.

Začala som rozmýšľať o dnešnom dni a o všetkom, čo mi otec povedal. Začala som plakať, ale snažila som sa ticho, pretože vedľa mňa spal Luke a nechcela som ho zobudiť. Ale tak, jeho by nezobudili ani páriace sa jelene. Zrazu som si spomenula na nákup, ktorý som mala vykonať. Začali sa mi zatvárať oči od únavy. Po škole pôjdem predsa zachraňovať svoju mamu.

OchrancaWhere stories live. Discover now