Kapitola 19.

1.4K 150 8
                                    

Nemám z toho dobrý pocit, že tu Calum stojí taký zdrvený.

"C-a-l-u-m? Deje sa niečo?" vykoktala som zo strachom.

"Lisa! Tvoj múdry priateľ sa tak opil, že nám na dom najprv hádzal vajíčka a potom ho obmotal toaleťákom!" skríkol naštvaný Calum. Mala som sa na Lukea hnevať, ale nemohla som sa. Namiesto toho, aby som sa za Lukea ospravedlňovala, som sa začala smiať. Calum na mňa udivene pozeral, potom sa začal smiať tiež. Keď som sa ako tak prestala smiať, povedala som :" Ospravedlňujem sa za neho, trocha ho naštvalo, že u nás prespáva Mike," ukázala som na Mikea, ktorý spal na gauči.

"Chápem."

"Ak chceš, zajtra to pôjdem poupratovať," navrhla som Calovi.

"To je v pohode, Lisa," usmial sa a objal ma.

"Kde je Luke?" spýtala som sa Cala.
Calum mi ukázal na Lukea, ktorý stál opretý o lampu a viedol so sebou zaujímavý monológ. Calum mi ho priviedol až ku dverám a doviedol do predsiene. Calum ho pustil, aby stál, lenže Luke stratil rovnováhu a spadol. S Calumom sme sa na seba pozreli a chceli sme ho zdvihnúť, ale počuli chrápanie a pochopili sme, že Luke na tej zemi zaspal.

"Ďakujem,že si mi ho sem priviedol a ospravedlňujem sa ešte raz za ten dom."

"To nič, Lisa. Maj sa. Dobrú noc,"zakýval Calum a už ho nebolo. Pozrela som sa na Lukea,ktorý spal na zemi. Musela som sa zasmiať.

"Zlato?Nechcel by si spať na posteli?"spýtala som sa ho.

Luke niečo zamrmlal a ťarbavo sa zdvihol. Chytila som ho a odviedla ho do mojej izby. Tam som z neho vyzliekla kabát a topánky a lahol si. Hneď zaspal.

Ráno
Je 10 hodín a Luke ešte stále spí. Aj Mike. Ja im už pripravujem raňajky. Zrazu som počula, že niekto ide dole zo schodov.

"Dobré ráno," pozdravil sa i keď bolo vidieť, že preňho zrejme dobré nebolo.

"Dobré," usmiala som sa naňho.

"Bolí ma strašne hlava,Lis," chytil si hlavu. Podala som mu vodu s aspirínom a on sa napil. Položila som pred neho palacinky s džemom a on sa pustil do jedenia. Hlava ho bolí, ale ako vidím, chuť do jedla nestratil.

"Mike je ešte tu?" spýtal sa ma, keď som vychádzala z kuchyne. Prikývla som a vyšla. Mike ešte spal na gauči. Nechcela som ho zobudiť, nech sa poriadne pospí. Šla som teda otvoriť okná a vošla som naspäť do kuchyne, kde Luke jedol palacinky.

"Nič si nepamätám," povedal mi, keď som začala piecť ďalšie palacinky.

"Ani sa ti nečudujem," zasmiala som sa na plné hrdlo. On sa chytil za hlavu a napil sa aspirínovej vody.

"Idem si ešte ľahnúť," povedal mi a ja som prikývla. Ihneď na to sa zobudil aj Mike.

"Dobré Lis!" usmial sa a vošiel do kuchyne.

"Dobré. Daj si!" vložila som pred neho tanier s palacinkami. Poďakoval a pustil sa do jedenia. Vyšla som z kuchyne a šla za Lukeom. Šla som hore po schodoch a otvorila som dreve do svojej izby. Luke spal. Dala som mu pusu na líce a nechala som ho spať ďalej.

Mike mi poďakoval za raňajky, aj za ubytovanie a oznámil mi, že sa ide ospravedlniť svojej matke. Keď odišiel, začala som plakať.

Aj ja by som sa rada porozprávala so svojou matkou, lenže ja nemôžem. Moju matku totiž uniesli a možno už nežije. Bola som rozhodnutá, že svoju matku odtiaľ dostanem. Utrela som si slzy a keďže som nemala čo robiť, šla som na facebook.

Nejaký Anonym: Blahoželám k zásnubám!

Veľmi ma prekvapilo, že o tom vie, ale nemala som čas filozofovať, keďže sa zobudil Luke.

"Je ti lepšie?" spýtala som sa ho, keď som otvorila oči.

"Áno, čo ty?" usmial sa a vlepil mi pusu na líce. Prikývla som a vstala som z gauča. Šla som do kuchyne a napustila som si vodu. Potom som šla naspäť do obývačky a sadla si vedľa Lukea. Objala som ho a on mi objatie opätoval.

"Milujem ťa," povedal mi. Ja som jeho slová zopakovala a pobozkala ho. Ešte chvíľku sme sa bozkávali na gauči. No v tom nás vyrušil zvonček.









OchrancaWhere stories live. Discover now