Kapitola 13.

1.7K 150 6
                                    

Anonym: Lisa nemôžeš ísť zachraňovať svoju matku sama! Budeš potom vo veľkom nebezpečenstve!Je to pasť!

Čo zas ten anonym chce? Kto to je? Odkiaľ vôbec vie, že chcem ísť zachraňovať svoju mamu? A odkiaľ vie, že je to pasť?

Neviem ani kto si. Nemienim poslúchať niekoho, kto mi nepovie svoju identitu. A sám môžeš byť pasť. A nepíš mi už. Lebo si ťa bloknem.

 Anonym: Lisa, to predsa nemôžeš.

Ale áno.

Rýchlo som vypla chat. Začala som sa strašne báť. Začala som cítiť pichanie v bruchu. Rozhodla som sa, že pôjdem na prechádzku. Možno sa mi uľaví. Obliekla som sa, zamkla som dom a vyšla von. Šla som do miestneho parku a sadla si na lavičku. Pozrela som sa na mobil. Mala som čas, kým príde Tiff. Začala som pozorovať rodinku. Bol tam otec, ktorý na chrbte bral svoju mladšiu dcérku, ktorá bola z toho celá šťastná. Vedľa otca stála mama, ktorá držala  rúčku staršej dcérke. Vyzerali šťastne. Spomenula som si na mamu a Denise. Tentoraz som neplakala. Pozerala som, ako mieria do malého obchodu so sladkosťami neďaleko parku. Menšie dievčatko si tlieskalo na otcovom chbte a staršia si veselo cupitala vedľa mamy. Pred obchodom si ocko zložil malú z pliec a šli dovnútra. Bolo krásne vidieť šťastnú rodinku pred Vianocami. Ja budem pravdepodobne tráviť Štedrý večer sama. Neviem, ako mamu dostanem odtiaľ, kde je. A návrh Tiffany zamietnem. Na Vianoce predsa nemôžem byť u nej. Je to predsa rodinný sviatok a ja jej rodina niesom.
Z môjho premýšľania ma vyrušil známy chlapčenský hlas.

"Môžem si prisadnúť?" spýtal sa ma. Bol to Calum. A po dlhej dobe sa zas usmieval.

"Jasné," usmiala som sa pozrela naňho. Videla som, ako sa tiež usmial, no nedíval sa na mňa.

"Lisa? Je mi ľúto,ako som sa v poslednej dobe správal," konečne na mňa pozrel tými jeho úprimnými tmavými očami.

"To je v pohode," usmiala som sa na neho. Nemala som čas riešiť Caluma a jeho divné správanie. S Tiff sme vymýšľali plán, ako dostať mamu z Novillu.

"Je mi ľúto toho, že sa s tebou Luke rozišiel. Ale klamstvo nemá rád asi nikto," žmurkol na mňa Calum.

Nechápala som len jedno. Ako to, že Luke vedel, že som nebola na polícii? Keby šiel na políciu, tak by ma polícia kontaktovala. Polícia ma však nekontaktovala. Mala som pocit, že mi Luke a Calum niečo zatajujú. Mala som nutkanie sa spýtať Caluma, ale dostala som kŕče a k  tomu ma začalo ešte pichať v žalúdku. Vstala som a chytila si bruško.

"Deje sa niečo?" spýtala sa ma Calum a nesnažil sa zakryť strach.

"Ja neviem. Pichá ma strašne v bruchu, Calum," chytila som  brucho, pretože bolesti sa stále stupňovali. Sadla som si a pozrela na Caluma.

"Pôjdeme do nemocnice!" skríkol skoro Calum. Pocítila som ďalšie pichnutie v bruchu.

"Lisa, veď ty celá horíš!" skríkol a chytil ma na ruku, aby ma odviedol do nemocnice. V tej chvíli som ale pocítila najväčšiu bolesť a už si len pamätám to, ako mi hlava padá na Calumovu hruď.

OchrancaWhere stories live. Discover now