Kapitola 23.

1.4K 136 14
                                    

Leteli sme s Lukeom na medové týždne a brali sme zo sebou aj Caluma. Lietadlo uviazlo na tajomnom ostrove a nevedeli sme, čo sa stane. Najhoršie bolo, že nikto okrem nás troch neprežil. Rozhodli sme sa, že ten ostrov preskúmame. Šli sme pomaly, pretože som bola vo vysokom štádiu tehotenstva. Narazili sme na kmeň "Casatu." Boli ochotní nás prijať medzi seba, ak si vyberiem medzi Calumom a Lukeom, ktorého si nevyberiem, mám zabiť. Po dlhom premýšlaní som si vybrala Lukea a Cala som zabila. S Lukeom som v kmeni žila šťastne. Jedného dňa to na  prišlo. Začala som rodiť. Porodila som dievčatko - bolo zdravé a krásne. Kmeň jej vybral meno Devone. Týždeň po narodení si Luke našiel v kmeni milenku a mňa s Devone opustil. Vedy som si uvedomila, že som si miesto Lukea mala vybrať Caluma.

Tento sen som si opakovala v hlave, keď som chystala raňajky. Dáva mi ten sen nejaké znamenie? Alebo mám divné sny kvôli tej puse s Calumom?! Nevedela som,čo si mám o tom myslieť,ale vedela som,že to Lukeovi proste musím povedať. Nevedela som to v sebe dusiť. Šupla som praženicu na tri taniere a šla som do obývačky,kde sedel vyspatý Mike a ubolený Luke. Lukeovi som ešte priniesla vodu s aspirínom.

"Tak chlapci, podávajú sa raňajky!"usmiala som sa na nich a podala som im taniere. Vďačne sa na mňa pozreli a začali sme jesť.

"Prepáč. Neviem, čo to do mňa včera vošlo," ozval sa Luke po raňajkách.

"To nič, Luke. Každý robí chyby, no nie?"
Keby len vedel, akú chybu som urobila ja. Podišiel ku mne a ja som sa odtiahla. Mala som nutkanie mu to povedať.

"Luke, musím ti niečo povedať," vykoktala som zo seba napokon. Luke sa zatváril neisto a naznačil mi, aby som pokračoval.

"Včera ma pobozkal Calum," povedala som nakoniec a pozrela na Lukea. Jeho tvár nadobudla červenú farbu. Myslela som,že na mňa začne zjapať, kričať, nadávať, že sa odsťahuje. Z jeho tváre sa zrazu červená farba pominula a podišiel ku mne. Pozrel mi do očí a pohladil ma na líci. Zdvihol mi hlavu a pobozkal ma tak krásne a tak vášnivo, že sa mi podlomili kolená. Svoje sladké pery odtisol po pár sekundách.

"Každý robíme chyby, nie?" mierne sa usmial a pozrel mi do očí. Prikývla som a on pokračoval:"A navyše, pobozkal ťa on, nie ty jeho, no nie?" spýtal sa trochu neisto. Usmiala som sa a prikývla.

"Tak vidíš," objal ma. V tom momente mi odľahlo.

Vošli do obývačky, kde sa Mike učil. Aj ja by som sa mala, zajtra už totiž začína škola. Všetci traja sme sa venovali učeniu až do večera.

Večer som mala hovor od Caluma.

"Ehm, Lisa?" povedal Calum vystrašene.

"Áno?"

"Prepáč za ten včerajšok, neviem, prečo som to urobil,naozaj," chcel ešte niečo povedať, no ja som ho zastavila.

"V pohode. Luke o tom už vie!" povedala som. Počula som, ako sa nadýchol.

"A?" spýtal sa a preglgol.

"Nič. Zobral to v pohode, ničoho sa nemusíš báť," zasmiala som sa a on tiež.

"A ak to ešte platí, rád ti pomôžem s mamou!" povedal už trocha veselšie.

"Dohodneme sa zajtra v škole. Ahoj, Cal," povedala som šeptom, pretože Luke už vychádzal zo sprchy.

"S kým si to volala?" pozrel sa na mňa Luke a poškriabal si vlasy.

"Calum sa mi len ospravedlnil," usmiala som sa a on prikývol.

Neskôr som mu povedala, čo všetko sa v ten deň stalo. O Nicole, ako mi volala mama a ako som bola u Caluma. Vynechala som fakt, že mi bude pomáhať s plánom dostať mamu domov.

V škole

Do školy sme prišli aj s Mikeom. Pred školou nás čakala Tiff, ktorá ma objala a zmizla niekde s Mikeom. Ja som už videla pohľady smerované na moju osobu. Boli tak škaredé.

Zobrali sme si knihy a šli do triedy. V triedy sme si sadli za Mikea a Tiff, ktorí sa zrejme dobre zabávali. Videla som,ako ich Christine prepaľuje pohľadmi.

Práve zazvonilo a do triedy vošla Dooleyová, profesorka dejepisu. Niečo začala čarbať na tabuľu, no v tom niekto zaklopal.

"Ďalej!" povedala Dooleyová svojím hnusným hlasom. Do triedy vošiel zadychčaný Calum.

Ja, zaspal som, prepáčte," ospravedlňoval sa Calum.

Dooleyová naňho povýšenecky pozrela a trieda sa chichotala.
"Jones!" zarevala. Calum hlasno preglgol.

"Sadnite si! Bolo to posledný krát!" zazjapala a otočila sa k tabuli.Calum si sadol do poslednej lavice a pozrel na nás. Kývol nám a my všetci sme mu kývli späť. Prezrela som si Dooleyovú. Prvé, čo si na nej všimnete je to, že je strašne tlstá. Výšku má tak priemernú, ale jej brucho a tlsté stehná vidieť hneď na prvý pohľad. Má červené vlasy a vždy ich nosí v drdole. Je to už staršia dáma, takže nosí staromódne kostými. Nosí buď oranžový, ktorý má práve na sebe alebo červený, v ktorom sa strašne potí a má na ňom potné fľaky. Navyše, neholí si nohy a jej čierne chĺpky jej strašne vidieť!

Keď zazvonilo na prestávku, ihneď som pribehla ku Calovi a ignorovala som pohľady ostatných.

"Calum? Musím ti povedať ten plán, vďaka ktorému dostaneme mamu odtiaľ preč!" šuškala som, aby nikto nič nepočul.

"Hovor," usmial sa Calum.

"Takže..,-" začala som.

-babuu- časť venujem tebe:D

OchrancaWhere stories live. Discover now