soixante-cinq

3.1K 197 18
                                    

- Ebbas perspektiv -

Jag skrattade så tårarna sprutade på mig, Felix hade precis ramlat av stolen och hade retat Omar precis innan för att han hade ramlat och Felix hade sagt att han aldrig ramlar av stolar, men så gjorde han det precis. Mitt i mitt skrattanfall kommer Daff och Katia in i rummet och de båda går med värdens största leenden på läpparna, undrar vad de är så glada över ? De gick fram till högtalaren i rummet och kopplade in telefonen men började inte spela upp någonting. De vände sig mot oss och vi blev genast tysta och kollade på dem.

"Sätt er bekvämt" sa Daff och log som bara den, vi gjorde som han sa och satte oss bekvämt. Jag låg i Ogges armar och hade mina ben över Oscars ben. När vi satt bekvämt harklade Daff sig och kollade på oss seriöst. "Oscar har hittat tjejen som ska sjunga på er låt" Killarna kollade på Oscar och Oscar log. Undrar vem han har hittat eftersom vi pratade om det igår?

"Vem är det?" frågade Omar och Daff höll upp ett finger innan han vände sin uppmärksamhet till telefonen, knappade lite på den och höjde volymen på högtalaren och en tjejs röst börjades höras. Jag stelnade till när jag hörde vem det var, det var ju jag. Jag?

"Wow, hon är duktig, vem är det?" frågade Ogge och Daff skrattade lite innan han kollade på mig. Jag satt fortfarande helt stilla, andades knappt, kunde inte förstå att detta faktiskt har hänt. Jag har inte ansett att jag är så duktig som Daff anser.

"Det är Ebba" sa Daff och killarna drog efter andan, förutom Oscar, han satt med världens största smile på ansiktet just nu, kollade stolt på mig. Ingen sa någonting på flera minuter, de satt bara och stirrade på mig. Efter en stund harklade jag mig och ställde mig upp, alla följde mig med blicken, det var nästan obekvämt. Jag kollade på Daff och han kollade imponerat på mig. "Kan du sjunga?"

"Nu?" frågade jag och han nickade, tveksamt vände jag mig om så alla kunde se mig, tog ett djupt andetag och började sjunga.

"If you could take my pulse right now, it would feel just like a sledgehammer, if you could feel my heart beat now, it would hit you like a sledgehammer. You're taken over the beat of my body, you just don't let up, don't let up, you're taken over the beat of my body, but you lift me up, lift me up, if you take my pulse right now, it would feel just like a sledgehammer" jag slutade sjunga och kollade på killarna, Daff och Katia. De satt tysta med uppspärrade ögon och öppen mun, ingen sa någonting. Jag blinkade och väntade på att någon skulle göra någonting, men ingen gojrde något, ingen sa någonting. Efter ett litet tag reste sig Ogge upp, gick fram till mig, kollade mig i ögonen och kramade om mig. När han drog ifrån kollade han stolt på mig med ett stort leende, de andra reste sig också upp och alla samlades in i en stor gruppkram. Ett litet fniss kom från mig och vi drog ifrån och vi alla satte oss i soffan, ingen sa någonting fortfarande. Alla tittade bara på mig. Jag harklade mig innan jag började prata.

"Ja så, hur fick du veta att jag kunde sjunga?" frågade jag Daff och han pekade samt nickade mot Oscar och jag kollade frågande på honom. Hur kunde han fått tag i det jag sjungt?

"Jag hörde dig i duschen igår och spelade in dig och skickade till Daff" sa Oscar och log mot mig, jag rullade ögonen åt honom och skrattade sedan åt honom. Jag kanske är så bra som de verkligen säger då.

"Så, vad säger du Ebba?" frågade Daff och jag vände mig om och kollade på honom.

"Om vadå?" frågade jag och Daff skrattade lite åt mig

"Om att sjunga tillsammans med killarna?" sa han och jag sprack upp i ett leende och nickade på huvudet och sa ja. Killarna började skrika och slängde sig på mig så det blev en stor hög ovanpå mig. De började skrika ja och tack.

När vi, eller rättaresagt killarna, hade lugnat ned sig satte vi oss tillrätta igen och Daff och Katia viskade saker till varandra innan de vände sig mot mig igen. Jag kollade frågande på dem och de log. Katia tog fram ett papper som låg bakom henne och gav det till mig, jag kollade ned på det och mina ögon blev säkert lika stora som golfbollar.

Artistkontrakt hos Artist House Stockholm

Jag kollade upp mot Daff och kollade frågande på honom, som om han verkligen var seriös med detta. Var han seriös med att han ville signa mig ? Att han ville skriva musikkontrakt med mig?

"Jag är seriös Ebba, om du vill skriva på det så är det sista sidan, längst ned" skrattade Daff och jag log stort. Wow, jag ska verkligen signa med ett skivbolag. Jag vände mig mot killarna, de alla satt och log och tog kort på mig. Jag ställde mig upp och kramade om Ogge och gav honom en puss innan jag letade upp en penna, bläddrade genom papprena och skrev på sista sidan. Jag hade skummat igenom texten innan jag skrivit på, men det är ett säkert kontrakt, både killarna har skrivit på och Katia jobbar ju här. Jag lämnade fram papprena till Daff och han tog glatt emot dem.

"Välkommen till Artist House Stockholm Ebba" sa han och log, jag svarade med ett lågt tack. Wow, jag har verkligen signat med ett skivbolag. Jag har ett skivkontrakt.

"Vi börjar att spela in låten i övermorgon så Ebba, du behöver träna in din del så mycket du bara kan, killarna kan hjälpa dig" sa Katia och gav mig ett par papper med en text på. Jag kollade ned och log. Jag ska verkligen göra detta. Jag ska verkligen spela in min första låt, tillsammans med mina bästa kompisar, jag har precis skrivit på ett skivkontrakt och det känns just nu som om livet inte kunde bli bättre. Bara mamma och pappa kunde varit här och sett mig.

o.m | Ditt nummerजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें