vingt-sept

4K 209 29
                                    

- Ebbas perspektiv -

Vi stod vid tågstationen, jag, Oscar och Elinor. Jag var bakis som bara den men att inte följa med och säga hejdå till Elinor fanns inte på världskartan. Jag kramade om henne och kollade på klockan som fanns bakom henne. Om 3 minuter skulle tåget åka ifrån perrongen och jag skulle inte se Elinor på länge. Hon har sitt jobb som hon har tills skolan slutar och jag vet inte om jag har orken att åka till Karlstad och uppleva alla minnen där med mamma.

"Jag kommer sakna dig, hör av dig så fort du kommer hem okej?" sa jag när jag släppte kramen och Elinor nickade innan hon gav Oscar en kort kram och gick ombord på tåget. Vi vände oss om och gick därifrån i tystnad. Gårdagen hade varit suverän. Killarna och Elinor hade verkligen lagt ned sig och vi hade hur kul som helst, även om det slutade med att jag nu har världens bakfylla och mår skit.

"Vad sägs om min säng, pizza och prata skit?" sa Oscar och tog sig för pannan, även han mådde skit. Jag nickade som svar och vi gick raka vägen till närmaste buss som skulle ta oss hem till Oscar. Min telefon plingade till, Katia dök upp på displayen.

15:32 Katia: pizza är bästa botemedlet mot bakfylla

15:33 Ebba: och det är precis det jag och Oscar ska käka nu

Jag skrattade till lite och gick på bussen som precis hade kommit till busshållplatsen. Oscar gick till närmaste plats som var ledig och jag satte bredvid honom. Han frågade om jag skulle ha det vanliga och jag nickade medan han ringde pizzerian och beställde en varsin pizza åt oss. Min telefon plingade till igen men denna gång syntes Felix på displayen.

15:40 Felix: påminn mig att aldrig bli full igen

15:40 Ebba: bakfull du med ?

15:42 Felix: ja för första gången och det suger

15:43 Ebba: käka pizza, det ska jag och Oscar göra.

Vi gick av bussen efter en liten stund och gick mot pizzerian innan vi gick mot Oscars hus. Som tur låg pizzerian inte alls långt ifrån huset så vi slapp vara ute och gå värst länge.

Oscar slängde sig i sin säng och satte sig sedan i kors med benen och öppnade sin pizzakartong, detsamma gjorde jag och tog en bit från pizzan. Den var god. En hederlig kebabpizza med mildsås slår ingenting, speciellt inte just nu. Som vanligt började jag och Oscar prata om allt möjligt, allt från hur ödlar föds till min skrivbok. Jag förklarade vad som hände för några år sedan och varför jag inte tycker om att visa min skrivbok och Oscar förstod allt. Han är ganska förstående, det gillar jag verkligen med honom. Vi började även diskutera olika teorier om varför Omar och jag inte klickar speciellt bra med varandra men ingen slutsats drogs. Jag tog upp en pizzabit och tog en tugga. Oscar hade redan ätit upp sin. En vibration från min telefon kändes i min bakficka och jag tog fram telefonen och kollade.

17:46 Katia: sover du hos Oscar inatt ?

17:47 Ebba: japp, åker med han till studion imorgon

17:49 Katia: okej ses imorgon, älskar dig

"Så, hur känner du inför Ogge?" Oscar tittade in i mina ögon och jag rodnade. Han skrattade lite åt mig. "Du är kär va?" Allt jag gjorde var att nicka som svar. Jag är verkligen kär i Ogge, och jag är inte kär i Oscar Molander från The Fooo Conspiracy utan jag är kär i Oscar Molander.

"Har han sagt någonting om mig?" frågade jag försiktigt och Oscar skakade på huvudet. Jag suckade. Såklart han inte hade, varför skulle han det ?

"Jag skulle kunna ringa honom just nu och fråga" jag kollade snabbt upp mot Oscar som log. Jag nickade som bara den i huvudet. Oscar tog upp sin telefon och letade upp Ogges nummer. Han tog telefonen till sitt öra.

"Hej Ogge... jag med du... men du får jag fråga dig en sak" jag lyssnade noga på vad Oscar sa. Jag kunde inte höra någonting av det Ogge sade.

"Vad tycker du om Ebba... seriöst... okej... nej... jag lovar det" han la på och kollade på mig. Han rörde inte en fena. Pokerface. Jag kollade förväntansfullt på honom men han gjorde inte en minsta rörelse.

"Så?" jag kollade på Oscar och han ryckte i axlarna. "Vad sa han?"

"Nej han sa att du var en bra vän och sådant" mitt humör sjönk. Givetvist så kände Ogge mig bara som kompis, hur kunde jag ens tro något annat. "Och sedan sa han att du är den första personen han blivit kär i".

Jag kollade upp mot Oscar, är han seriös?. Oscar kollade allvarligt på mig och jag slängde mig över honom och kramade om honom. Han började skratta åt mig men kramade mig tillbaka. Jag drog mig tillbaka och Oscar började skratta lite mer åt mig.

"Men om vi säger att jag och Ogge blir tillsammans i fritiden, måste vi hålla det hemligt för fansen då?" Oscar skakade i huvudet. Det var någonting jag hade fruktat, tvingas hemlighetshålla mitt förhållande. Det är någonting jag absolut inte vill göra. Jag vill kunnde gå ute på stan och hålla hand utan att folk ska sprida rykten, ta kort och kasta hat mot en. Men det är väll något som ingår i paketet om man blir tillsammans med en offentlig person.

"Nej, inte om ni inte vill det såklart. Det är inget vi har skrivit kontrakt på direkt" Oscar log mot mig och jag sprack upp i ännu ett till leende. Jag åt upp min sista pizzabit innan jag lade kartongen på golvet och satte mig bredvid Oscar och vi både kollade på hans telefon när han höll på. Han tweetade och lade upp en bild på instagram. Fansen har förstått att jag är kompis med killarna nu och frågorna har slutat kommat inrullande på både min och killarnas sociala medier. Min telefon plingade till och Ogges namn dök upp på displayen.

18:17 Ogge: if i was your toiletpaper i could touch your butt

18:18 Ebba: härma Oscar mer då!

• • •

Hörrni, nu kommer jag vara utan internet i ett par dagar så det kommer inte komma upp kapitel förrän jag har internet, så ni vet. Men läs gärna några av mina andra berättelser om ni inte redan gjort det!

Och tack till er som förstår att jag inte kan lägga ut kapitel precis hela tiden.

o.m | Ditt nummerWhere stories live. Discover now