vingt-deux

3.7K 188 39
                                    

"Men denna då?" Oscar kom ut för femtielfte gången ut ur provhytten med en annan tröja på sig. Han hade provat ett flertal tröjor men kunde inte bestämma sig vilken han skulle köpa.

"Den där är också jättesnygg Oscar" han suckade och försvann in i provhytten igen. Hans telefon började ringa bredvid mig, han skrek åt mig att svara.

"Hallå?" svarade jag i hans telefon

"Hej" sa en tveksam röst som tillhörde Omar i andra telefonen.

"Hej Omar"

"Åh, hej Ebba, är Oscar där?" Omar lät inte alls glad i telefonen över att prata med mig.

"Han provar kläder, ska jag be honom ringa när han har tid?" Omar svarade ja och lade sedan på. Jag tror verkligen inte att han tycker om mig, fast av det vi har umgåtts så har vi inte klickat speciellt bra. Det blir alltid stelt mellan oss.

"Vem var det som ringde?" frågade Oscar när vi kom ut ur affären, han hade slutat med att köpt varje tröja han hade provat bara för han inte kunde bestämma sig.

"Omar, du skulle ringa när du hade tid" Oscar nickade som svar och vi gick genom Gallerian. "Jag tror inte Omar gillar mig"

"Om jag ska vara ärlig så tror inte jag det heller" svarade Oscar och jag skrattade lite.

"Vi klickar inte så bra" sa jag innan vi gick in i nästa affär. Det enda Oscar gjorde var att skaka på huvudet och skratta lite. Vi började titta bland olika kläder när någon började skrika, en suck från Oscar hördes och sekunderna efter sprang några tjejer fram till mig och Oscar. Foooers. De började genast prata med Oscar, tog kort. Jag stod i klungan av tonårstjejer och försökte komma därifrån, en lucka uppstod och jag gick ut.

Jag grankade tjejerna från sidan av gatan, fler och fler tjejer kom och man kunde se hur lycklig Oscar var av att stå där, omringad av fans. Omringad av kärlek. Omringad av sin familj. Familj. Mamma. En ensam tår letade sig fram i mina ögon och jag tog snabbt upp handen och torkade bort den, ville inte visa någon. Jag har inte gråtit mycket sedan mammas olycka, nästan inga tårar alls. När jag känt mig ledsen har jag börjat dansa och det har hjälpt mig. Tack Ogge. Någon ropade på mig, jag kollade upp och såg att Oscar började röra sig ut ur klungan mot mig.

Han kom fram till mig och tog om min handled och började gå mot tunnelbanan. Några av fansen började följa efter oss ner i tunnelbanan och sedan på samma tunnelbana som vi tog. De satte sig vid oss. En av tjejerna kollade konstigt på mig, som om hon kände igen mig.

"Vem är du?" frågade tillslut tjejen och jag tog ett andetag innan jag svarade.

"Ebba" hon försökte placera mig, det såg jag i hennes blick men hon fick inte riktigt till det. "Jag är Katias kusin"

"Och min bästa kompis" flikade Oscar in och jag log. Tjejerna log också och tog ett flertal kort mer innan vi ställde oss upp och gick ut. Vi började gå mot Oscars hus, fortfarande förföljda av tjejerna.

"Känner du någon av de andra killarna?" frågade en annan tjej som hade kommit upp på min sida nu. Jag nickade som svar och hennes blick avslöjade att hon var avundjsuk. Hon skulle precis säga något mer när någon bakom oss skrek.

"Men vänta, du ser ut som tjejen som var på Ogges senaste instabild" skrek en tjej bakom mig, jag fick panik. Vad skulle jag säga ? Oscar förstod att jag fick panik för han bad nu tjejerna att sluta följa oss och tog tag i min arm och började gå fortare. Minuter senare var vi i Oscars hus och jag gick till köket och satte mig. En av Oscars hundar kom till mig och jag började klappa den.

"Är du okej?" jag nickade som svar. Oscar satte sig på golvet bredvid mig och kollade på mig.

"Vad?" frågade jag och började skratta. Oscar kollade på mig och flinade. Jag ryckte på axlarna och försökte få fram det han ville säga.

"Berätta om hur det var med Ogge" jag bröt ut i skratt. Ville han seriöst prata om detta ? Oscar skrattade till lite. "Seriöst, jag antar att du skulle ha pratat om detta med Elinor men nu är det bara jag här, så spit it out" Jag tog ett djupt andetag och började berätta.

Han hade ju faktiskt rätt, om Elinor hade varit här så hade jag suttit och pratat om detta för fulla muggar med henne, men nu var Oscar bara här och då fick jag väll prata med honom om det. Min telefon plingade till och jag tog upp den.

18:39 076-*******: bara för att du bor i Stockholm nu gör det inte omöjligt för dig att komma till min säng och mysa lite

Jag rös till. Emil. Varför kan han inte bara låta mig vara ifred ? Oscar såg att jag blev irriterad och lade en hand på min arm och kollade på mig.

"Vad är det?" frågade han. Jag berättade allting om Emil, hur jag trodde han var mitt livs kärlek men att han sedan var otrogen. Det var skönt att prata ut med någon om det. Elinor blir alltid så arg varje gång vi tar upp det ämnet.

"Vet du vad du borde göra?" Oscar kollade på mig men en glimt i ögat, jag skakade på huvudet. "Du borde skicka ett svar och skriva att om han är ute efter din oskuld så är han försent ute" Oscar log ett stort leende och jag log också. Jag tog upp min telefon och knappade in det Oscar hade sagt att jag skulle skriva. Det dröjde inte länge förrän Emil hade skickat tillbaka.

18:57 076-*******: vafan Ebba?!

• • •

Detta kapitlet sög verkligen, sry "bout that.

o.m | Ditt nummerWhere stories live. Discover now