soixante et un

3.5K 341 32
                                    

Jag vaknade upp och hörde julmusik spelas i huset, min dörr stod öppen på glänt och jag kunde känna doften av pepparkakor och lussekatter. Jag vände mig om i sängen och sträckte mig efter min telefon och satte på den.

08:24 Ogge: God jul världens finaste flickvän

Jag flinade när jag läste smset, han vet hur han får mig på bra humör genom att bara skicka ett enkelt sms.

09:12 Ebba: God jul världens finaste pojkvän

Jag lyfte på täcket och tog benen över sidan och satte ned dem i mina tofflor och ställde mig upp. Jag tog på mig min julmorgonrock som jag hade fått igår av Katia i tidig julklapp för att hon ville att jag skulle ha den på morgonen. Den var röd med massa jultomtar på, gick till halva låren hade volang på sig, den var riktigt söt. Efter att jag borstat håret, varit på toa och haft på deoderant så gick jag ned till köket för att äta frukost och säga god jul till Katia. På vägen ned fick jag även ett sms från Ogge.

09:21 Ogge: när kan jag komma och lämna paketet?

09:22 Ebba: de andra kommer vid 11 så du kan väll komma då om du kan ?

09:22 Ogge: vi ses klockan 11 min söta lilla tomtemor

09:22 Ebba: det där var den konstigaste saken du sagt

09:23 Ogge: haha ja jag insåg det när jag hade skickat det

Jag skrattade lite åt Ogge medan jag gick in i köket. I köket möttes jag av Katia som stod och hade på glasyr på pepparkakorna, hon var mjölig i ansikte och hår och såg ganska rolig ut faktiskt. Vi sa god jul till varandra och jag tog lite av den varma gröten som stod på spisen.

"Så, när kommer killarna?" frågade Katia medan hon hade på glasyr på den sista pepparkakan.

"De kommer vid 11" svarade jag och Katia nickade instämmande. Vid två skulle Katias mamma komma, min moster, och Katias syskon så då ska vi äta jullunch. Katia undrade om jag hade velat åkt till Karlstad för att hälsa på mammas grav idag, ta tåget dit, åka till graven och sedan åka tåg hem igen, men det ville jag inte. Jag fortsatte att äta upp min gröt, prata med Katia och sedan öppnade vi varsin julklapp för det hade jag alltid gjort i min barndom. Jag fick alltid öppna ett paket på morgonen och sedan resten på kvällen. Katia fick öppna sitt först, hon fick ett presentkort på NK av mig då jag visste att det fanns en väska där hon ville ha men den var lite för dyr för mig att köpa då jag inte hade de pengarna, så då fick hon presentkort där istället.

"Åh tack så mycket" sa hon och kramade mig. Sedan fick jag mitt paket som var fyrkantigt. Jag öppnade det och såg att det var en ny iPhone 6+ som jag hade önskat mig då min iPhone 4s inte funkar som den ska. Jag tackade så jättemycket och gav Katia en kram innan jag plockade in disken och gick upp till mitt rum och började göra mig iordning för dagen.

Jag öppnade garderoben och kollade vad jag skulle ha på mig. Det fick bli en vit kjol med ett vinrött linne som slutade strax över naveln. Jag älskade den färgkombinationen. Jag fortsatte till smink och hår som fick bli lockad hår med en enkel sminkning med mascara och eyeliner. Simpelt men fint. Jag kollade på klockan, 10:57, killarna bör vara här snart. I väntan gick jag ned till vardagsrummet och kollade twitter och instagram. Jag tweetade en God jul tweet och laddade upp en bild på instagram och skrev God jul där också. Så där lagomt mainstream som precis alla människor gör när det är någon högtid, men ibland är det okej att vara mainstream.

Ringklockan ringde och dörren öppnades. Ett God jul ropades i hallen och både jag och Katia ropade god jul tillbaka. Jag ropade även att de kunde komma in till vardagsrummet eftersom det var där jag var. Medan jag väntade på att killarna skulle komma så letade jag reda på deras paket under granen och tog fram dem och Katia kom med glögg och lussekatter.

"God jul Ebba" sa Felix och Oscar och kramade om mig när de hade kommit in i vardagsrummet. Jag kramade om de också och hälsade dem god jul tillbaka även om vi redan hade skrikit god jul till varandra för mindre än 2 minuter sedan.

"God jul snygging" sa Ogge och kollade på hur jag såg ut. Jag rodnade och pussade honom lätt på läpparna innan vi satte oss i soffan och började äta lussekatter och öppna paket. Som jag trodde så var Felix som en femåring och rev upp sitt paket från Oscar och Ogge, de hade köpt ett tillsammans till honom. Han öppnade det och han hade fått kläder från Last Kings, hans favoritmärke.

"Tack hörrni" sa han och gav killarna en varsin kram. Därefter öppnade han min present som bestod av ett armband i läder som satt ihop med en musiknot.

"Åh tack Ebba, den är jättefin" sa han och satte på sig den med en gång. Jag kom ihåg att Felix hade pratat om en sådan för länge sedan, att han tyckte dem var jättecoola och ville ha en sådan, så då fixade jag en åt han. Därefter öppnade Oscar sina presenter, han fick några böcker av Felix som handlade om någon artist och av Ogge fick han ett halsband.

"Här" sa jag och sträckte fram kuvertet till Oscar. Jag var så spänd på hur han skulle reagera när han såg sin present. Han öppnade kuvertet och tog ut biljetten och kollade vad det var.

"Skämtar du med mig?" sa han och jag skakade på huvudet, han ställde sig upp och kramade mig. "Du äger fan Ebba, tack så jättemycket." Han visade biljetten för Ogge och Felix och de nickade som svar. Då var alltså inte Gavin DeGraw biljetterna så dumma som present alltså.

"Jag har den andra biljetten så jag tänkte att du och jag skulle gå" sa jag och han sken upp i ännu ett större leende. Därefter öppnade Ogge sina paket, av Felix fick han ett halsband och utav Oscar fick han ett par hörlurar. Han tog mitt paket, jag var ganska nervös över vad han skulle tycka. Han öppnade paketet långsamt, log åt mig. När han såg var det var sken han upp i ett leende.

"Ska vi på dansföreställning?" sa han och log stort mot mig. Jag nickade på huvudet och Ogge tackade så mycket och gav mig en puss. Det var någon grupp som Ogge tyckte om som skulle ha en föreställning i höst här i Stockholm, biljetterna skulle tydligen vara ganska svåra att få tag på men jag hade lyckats att få tag på två stycken. En till Ogge och en till mig.

"Här" sa Felix och räckte över en present till mig. Jag öppnade den och log när jag såg vad det var. Jag hade fått en bok om hur man skriver texter och en ny skrivpenna. Pennan har jag önskat mig ganska länge, det är en av bättre kvalité och bläcket ska hålla längre än vad en vanlig penna gör. Jag tackade så mycket och öppnade därefter Oscars paket. Av han fick jag spotify premium då mitt hade gått ut, jag kramade om honom och tackade honom. Sist öppnade jag Ogges present, den var ganska stor. En stor kartong. Jag började öppna och när jag öppnade kartongen insåg jag att hela kartongen var fylld med kläder från Last Kings. Killarna har börjat få mig att gilla deras kläder och jag är helt kär i dem. Jag tog upp varenda plagg och kollade på dem, de var så snygga. Jag tackade Ogge och gav honom en puss.

Vi satt i soffan och pratade ett tag innan det ringde på dörren igen, det var då jag kom ihåg att min moster skulle komma. Vi reste oss upp och gick ut i hallen där min moster stod och mina andra kusiner. Jag hälsade på dem och sa även hejdå till killarna och tackade ännu en gång för presenterna.

• • •

Okej, ni klarade 150 röster igår, KLARAR NI 200 RÖSTER IDAG SÅ FÅR NI ETT TILL KAPITEL ?

o.m | Ditt nummerOnde histórias criam vida. Descubra agora