7.Bölüm "Yusuf ile Züleyha"

4K 358 43
                                    

Selamünaleyküm ve Hayırlı Cumalar arkadaşlar! Sizi sıkmak istemiyorum,o yüzden İnşallah çok yakında olaylar gelişmeye başlayacak. Bölümler geç geliyor farkındayım ama size en güzel şekilde yazmaya çalışıyorum. Aslında bu biraz da sizin isteğinize bağlı. Oy ve yorumlarınızın bunda çok payı var.

Lütfen bu bölüme en az 40 Oy ve 40 YORUM gelsin. Onlar arttıkça yazma aralığım sıklaşıyor.

İnşallah beğenirsiniz,Keyifli okumalar!

***

Sohbet yoluna çıktığımızda hala annemlerin halini düşünüp gülümsemekle meşguldüm. Derya da bunu fark ediyor ki ters ters bana bakıyordu. Onu umursamadan cama dönüp, geçtiğimiz yolları izlemeye başladım.

Sohbet yerine geldiğimizde, babam önden gitti ama biz biraz beklemek zorunda kaldık. Kapıda birkaç erkek vardı. Onlar içeri girince biz de arkalarından girdik. Annem merdivenlerden çıkarken "Kızım Yasin suresini bugün sen oku ."dedi. Ben de tamam anlamında başımı salladım. Kalabalık ortamlarda okumaya pek alışkın değilim ama okuya okuya çekingenliğimden kurtulmam lazım. İlk okuduğum zamanı hatırlıyorum da sesim titreyerek okumuştum ama daha sonralarında toparlamıştım.Uyuz Derya da benimle dalga geçmişti.

İçeri girdiğimizde her zaman olduğu gibi selamlaştık. Çok kalabalık değildi.
O yüzden sureleri okumak için biraz daha bekleyelim dedik. Millet de bu süreyi fırsat bilip konuşmaya başladı. Tabi şeytan boş durur mu? Dedikodu yapmaya başladılar. Bari burada yapmayın şu işleri ya. Şeytan dedikodu yapanların ağzına bal sürermiş.İnsanın konuştukça daha da konuşası gelirmiş.

Şekil A.

Konuşulanları duymak ve onlara katılmak istemediğimden başka şeylere dikkatimi vermek istemiştim ki hemen yanımızdaki Gülseren Abla elini kolumun üzerine koyarak konuşmaya başladı:

"Bahar kızım senin bu sene sınavın var değil mi?"

"Evet abla son senem."

"Kızım okuyacaksın tamam da başka bir şehirde bir başına ne yapacaksın? "

"Başka bir şehire gitmeyeceğim zaten abla,burada okuyacağım İnşallah. "

"İyi bari. Millet kapınızı çalmaya başlamadan okulunu bitirirsin İnşallah. "

Bu neydi şimdi? Görücüleri mi kast etti? Gülseren Abla'ya 'ne demeye çalışıyorsun?' bakışı atarken annem konuşmaya el koydu:

"O işlerde acelemiz yok Gülseren Hanım. Hele bir okulunu okusun da hayırlısı neyse o olsun."

"Olsun tabii olsun da, o zamana kadar sizin kızı bırakırlar mı bilmem,Maşallah'ı var."

Tövbe tövbe.

Annemin konuyu uzatmak istemediği her halinden belliydi. O yüzden seslenmedi. Gelen bayağı olmuştu. Ama Ayşe Teyze ve Sevde hala ortada yoktular. Annem bana dönüp okumaya başlamam için işaret verdi.

İlk önce Kur'an-ı Kerim okumadan önce okunan duayı sesli bir şekilde okudum. Kur'an-ı Kerim okuduğumuzda normalde her harf için 10 sevap alırken, okumadan önce bu duayı okursak, her harf için Allahü Teala 50.000 iyilik sevabı veriyor.

Dua'dan hemen sonra besmele çekerek Yasin-i Şerif'i okumaya başladım.

***

Ensar'dan..

Bu mahallenin nüfusu mu arttı yoksa sohbete gelenlerin sayısı mı ? Bu ne kadar araba kardeşim park yeri bulamıyoruz. Mahalleye sığamaz olduk.Geç geldik sohbete zaten.

SON BAHARWhere stories live. Discover now