5.Bölüm "Duygular"

4.6K 312 26
                                    

Ensar'dan..

"Annem,ben fabrikaya gidiyorum. Var mı bir emrin?"

"Yok oğlum, kazasız belasız git gel yeter,işin hayırlı olur İnşallah, Allah'a emanet."

Allah'a emanet...

İlk veda cümlemiz...

En küçük bir şey bile bana onu anımsatmak için yeterli oluyor.


Bakarsın, kaybolursun onun benliğinde...Daha çok bakmak gelir içinden..Ama yapamazsın,Allah ın yasakları durdurur seni..Çünkü baktıkça kendini alamazsın...Bir şeyler hissetmeye başlarsın..

Aşık olursun...

En çok da bundan korkuyorum . Birine aşık olup, kendimi muhafaza edememekten,günahlar içinde boğulup cehenneme bir adım daha yaklaşmaktan korkuyorum.

Ne diyor Efendi Hazretleri (k.s):

Harama bakma görürsün,

Görme konuşursun,

Konuşma buluşursun,

Buluşma helak olursun.

Denedim..Defalarca denedim kendimi ondan çekip almayı..Bakışlarımı kurtarmayı denedim..Ama olmuyor...Nefsimle yaptığım savaşta yenik düşüyorum bir süre sonra..

Bakmaya da kıyamazsın bazen. Onun güzelliğini,masumluğunu kirletmekten korkarsın. Ama başkaları ,edepsizce,hayasızca gözleriyle yer bitirir bakmaya kıyamadığını..

Bakarken kıyamamak mı, yoksa baktıkça doyamamak mıdır Aşk?

-Özdemir ASAF

Bu sözü bir kitapta okumuştum ama hiç şimdi olduğu kadar anlamlı gelmemişti...

Onun gibisiyle hiç karşılaşmadım ben. Bir erkek gördüğünde yüzü hayâ ile örtünen, bakışlarını çeviren, şu zamanda iffetini bu kadar koruyabilen birini görmedim. Okula gittiğimde bana dik dik bakan, bundan da zerre kadar rahatsızlık duymayan o kızların arasında pırlanta gibi parlıyor...

Sesimi duyunca nasıl da şaşırdı? Kız haklı tabii,benim de aklıma gelmezdi karşılaşacağımız. Gördüğümde ben de küçük çaplı bir şok geçirdim ama çabuk toparlandım neyse ki.

Soruyu çözmek için o kadar uğraşıyordu ki ben de dayanamayıp yanına gittim. Gitmese miydim yoksa? Ya arkadaşları onunla konuşunca yanlış anladılarsa? Onu zor durumda bırakmak istemem. Bak aklıma takıldı şimdi. Şu an vicdan azabına doğru emin adımlarla ilerliyorum. Gerçi onların dikkati daha çok benim üzerimde toplanmıştı ama... Neyse.

Ben niye durup durup aynı şeyleri düşünüyorum ki? Sürekli aklımda.Onda, Bahar'da bir şey var ama ne olduğunu bilmiyorum. Beni kendine çeken ,düşüncelerime hakim olan bir şey. Basit bir şey değil ama..Öyle bir şey işte.

Ne düşünürsem düşüneyim,en sonunda hepsini aynı sonuç altında toplanmış buluyorum. Onun hakkında söyleyebileceğim en kesin şey :

"Tam Evlenilecek Kız..."

Ama kiminle?

.°.°.°.°.°.°.°.°.°.°.°.°.°.°.°.°.°.°.

Bahar'dan..

"Abla, Sevde'nin soyadı neydi?"

"Karatut olması lazım, o nereden aklına geldi?"

"Abisinin sosyal medya hesaplarına bakacağım. Adı Ensar dı değil mi?"

SON BAHARHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin