|| 30. Fejezet ||

6.8K 646 77
                                    


A fiú

...............................................

Viktor Salmander kérésére párja keresésébe kezdett, de sehogy sem bukkant a nyomára, már a családját is végigkérdezték, de senki nem szolgált értelmes válasszal. Sóhajtva dőlt a fehér falnak és hajába túrt, ami már elvesztette kezdetleges formáját. A szemeimbe bámult, ki akart lépni a hidegbe és rágyújtani, még ha nem is volt láncdohányos, néha azért jól esett neki is egy-egy szál.

- Mégis hova tűnhetett? Baszki, csak nekem van rossz érzésem emiatt?

Megráztam a fejemet és a lányokra néztem. Teressára, aki valamilyen ok folytán próbált egyre csak közelebb férkőzni hozzám, amiket csókokban akarta közölni, de közeledését nem viszonoztam. A családja előtt hagytam, hogy az ajkaimra tapadjon, de több csókot nem kértem tőle, egyáltalán nem hasonlított Abby-ére.

- Mindenki párokba! – kiáltotta el magát a nő. Szépen lassan összerendeződtünk. – Ha előkerül ez az Ellire, két ujjammal megfojtom, Viktor akkor te kimaradsz a táncból, bocsánat.

Viktor lazán megvonta a vállát, de az arcán láttam egy aprócska fájdalmat, ő is velünk akart lenni, hisz végül is mindenki a táncparkettre vonult és, ahogy a próbákon észrevettem a fiú szeretett táncolni.

Sóhajtva megfogtam Teressa derekát és a zene kezdő ritmusára mind bevonultunk. Szemem sarkából láttam Abby párosát, arca aggodalmas volt, erősen szorította Todd ujjait, de a fiú egyetlen rossz szót sem szólt miatta. Megforgattam a szemeimet és hagytam, hogy a keringő szépen leperegjen. Alig tűnt pár másodpercnek, minden túlságosan gyorsan váltakozott. Alig vettük észre és a táncból már nem maradt semmi, a nézők hangosan megtapsoltak minket, majd mind levonultunk a színpadról és utat engedtünk a végzősöknek, akik azonnal el is árasztották a parkettet. Mosolyogva hallgattam Teressát, ahogy arról csacsogott, hogy mennyire izgult, a szavai mégsem bírtak teljes mértékben lekötni, figyelmem minduntalan arra a lányra terelődött, aki háttal állt nekem. Ruhája kecses íve, mely az idomaira simult, kívánatos hátának látványa életre lobbantotta a vágyamat. Lüktettem a lányért.

Végül megelégelve a fanyar tekintetemet elszakadtam Teressától és Abby felé vettem az irányt, egy habzó, arany pezsgővel teletöltött poharat szorított. Vörös ajkaihoz illesztette és halkan felkuncogott barátnője szavai hallatán. Sokan leléptek és egy after buli reményében mindenki szétszéledt, ám voltak olyanok is, akik még maradtak és sóvárogva nézték a végzősöket, persze kilehetett szúrni pár alsóbb évest is.

Abby vállát megkocogtattam, a fények kívánatosan csöppentek az arcára, gyönyörű kontúrt varázsolva így is szép orcájára. Szemöldökét felvonta, az aranyos szeplők az orrán vörös pöttyökként ragyogtak, ahogy selymes haja.

- Szia! – köszönt halkan, Daria lazán a falnak dőlt, ami ebben a ruhában eléggé furcsán nézett ki. Óvatosan megragadtam a csuklóját, ahol még mindig ott virított Todd csokra, túlságosan passzolt a lányhoz.

- Táncolunk?

Daria észrevétlenül elfordult és eliszkolt mellőlünk Viktorhoz és fivéremhez csatlakozva. Abby elkeseredetten nézett a hátam mögé, sejtettem, hogy ki lehetett ott, nehéz pillantását a vállamon éreztem.

- Teressa? És végül is ez nem a mi bálunk, nem akarok bepofátlankodni – rázta meg makacsul a fejét, lehúzta a pezsgőjét. Szemei ragyogtak, nem volt részeg, de józan se.

- Teressa nem érdekel – súgtam a fülébe, éreztem, hogy megremeg a teste. – Te kellesz nekem, egy táncba belehalsz? Ha már nem az én párom voltál, hagy élvezzem a tested ívet egy kicsit!

Bíborfény | ✓Where stories live. Discover now