A Diggory-lány [hungarian HP...

By NiinaNena

41.3K 2.9K 238

Margaret Diggory. Egy angol lány egy francia iskolában. Az egész Beauxbatons felbolydul, mikor kiderül, hogy... More

Cedric és Margaret
1. fejezet
2. fejezet (Kings' Cross)
3. fejezet (A kis csapat)
4. fejezet (Az emlék a múlté már)
5. fejezet (Spontán erdei iszogatások)
6. Egy beosztás a Beauxbatonsban
7. Egy parti robbantós snapszli
8. A tűz serlege
4. A négy bajnok
10.
11. fejezet
12. A pálcák próbája
13. (Philippe Rafael Korbin)
14. fejezet (... a nők védelméről)
15. (Veszekedés)
16. (Roxmortsban)
17. (A sárkány, az sárkány)
18. (A győzelmi bulik)
19.
20. (A három grácia)
21. (Elemek játéka)
22. A tojás titka
23. (Égtem, mint a Reichstag)
24. (A karácsonyi bál)
25. Karácsony - George szemével
26. (Just keep swimming)
27. (Betörők)
28. (Túszdráma)
29. (A négy bajnok reggelije)
30. (A titkos misszió)
31. Kivetett
32. (Főbenjáró átkok)
33. (Kegyesség és illemtudás)
34. (Etiam post mortem)
35. (Diggory-lány)
36. (Handabanda)
37. Vissza a temetőbe
39. Csokibéka reggelire
40./I. Bajnoki összetartás
40/II. Bajnoki összetartás II.
42. Eggyel több beszéd
43. A bizottsági határozat
44. Szökési kísérlet
45. Dudley barátnője
46. Valér
47. A maga módján különleges
48. Az első vallomás
49. Az első vacsora
50. Könnyek és szavak
51. Moziplakát, keringő és egy jóképű fiú
52. Méreg
53. A bácsikám nem hirtelenharagú!
54. Tizennyolc nap a Black-házban
55. Nem napirendi dolgok
56. Hugrabug vs. Griffendél
57. Small Talks
58. A Fekete Penna
59. Noah Hannover
60. Roxmortsi légyott Hermione Grangerrel I.
61. A légyott horrorja
62. Teadélután hármasban
63. Kakaót piros pöttyös bögréből
64. Klubhelyiségben ücsörgős-elmélkedős
65. Átlagos szerda II/I.
66. Borsóka
67.
68. Csakis az igazat!
69. Évadnyitó kviddicsmeccs
70. Hagrid visszatérése
71. A téli szünet küszöbén
72. Teliholdas éjszaka
73. (Zűrös karácsony I.)
74. Pechesek pechese
75. "Jó hírek"
76.
77. Leszel a Valentinom?
78. Miniszteri teázás
79. A rossz sajtó átka
80. fejezet (Azok a csendek...)
81. fejezet: Büszkeség és csótánycsokor
82. Gyilkossági kísérlet
83. A Tekergők örökösei
84. Weasley-féle Futótűz Fantázia
85. Diggory-féle logikus gondolkodások
86. Árnyék és fény
87. Búcsú a szerelmedtől
88. Lee és én
89. Haláli gondolatok
90. (A türelem Margarétát terem)
A Diggory-lány II.
II/1. (A nagy tervek...)
II./2. Oly távol vagy tőlem...

38. Visszképek

361 30 7
By NiinaNena

Dumbledore nézett engem félhold alakú szemüvegén át. Csak nézett legalább egy percig, míg én megpróbáltam magam összeszedni. Az emlékek láttán mintha újraéltem volna az este minden egyes pillanatát, és szinte újra perzselt a bőröm a megerőltetéstől. Mégis kihúztam magam, és a könnyeim kézfejemmel letöröltem. Csak ezután, egyenes háttal és enyhén piros szemekkel álltam tekintetét. Elvégre, Cedric él - persze az első dolgom lesz bátyámat lecsekkolni, amint visszaérek a gyengélkedőre, tudtam jól. De mindhárman életben maradtunk valamilyen módon, és csak ez számított.

Az igazgató úr közben leült íróasztala mögé, és papírzsepit nyújtott felém. Némán vettem el, és míg megtöröltem az orrom, ő mélyet sóhajtott.

- Mélységesen sajnálom, hogy csak most tudunk sort keríteni a beszélgetésre - ismételte magát-, mert így a fájdalom, amit át kellett élned abban a Little Hangleton-i temetőben, kínzóbban tér vissza. De látom, kemény fából faragtak téged Miss Diggory, és bátrabban helyt álltál ebben a helyzetben, mint bárki el tudta volna képzelni rólad. Felnőtt boszorkányok és varázslók súlyát vetted a válladra, és felelősségteljesen cselekedtél. Harry már elmesélte nekem mi történt az éjszaka folyamán, de szeretném, ha tudnád, hogy a te emlékeid is rendkívül hasznosak. Szeretném hát megosztani veled a teljes történetet, hogy egyben lásd. Fontosnak gondolom, hogy tudd te is mi történt veletek és miért.

Szomorúan elmosolyodtam, és bólintottam az igazgató szavaira. Minden erőmre szükségem volt, hogy felfogjam mondandója értelmét. Dumbledore megerősítette, hogy a szüleim Little Hangleton-ban haltak meg, legalább is a faluba vezető úton. Azt is hozzátette, hogy az egyik Kupor volt, aki részt vett a csapda felállításában és véghez vitelében, azaz egyike volt azoknak, akik a szüleim halálért felelősek. Amiket elmondott még Kuporról, azok már mind ismerősek voltak valahonnan, és eszembe is jutott, hogy mielőtt elájultam, ezeket a lebuktatott halálfaló mind elmondta. Most, másodszor hallva mégis jobban megmaradt az emlékezetemben, hogy Kupor évekig az Imperius átok hatása alatt állt, majd Féregfark és Voldemort közreműködésével feladatott kapott a nagyúrtól: gondoskodnia kellett róla, hogy Harry Potter eljusson abba a bizonyos temetőbe.

Megtudtam azt is, hogy Féregfark igazi neve Peter Pettigrew. Pillanatok alatt lesápadtam.

- De hát Pettigrew meghalt! Amikor a Potter házaspár halála után Sirius Blacket kereste, hogy megtorolja Harry szüleinek halálát... - tiltakoztam, ösztönösen. - Bár apa azt mondta, hogy szerinte Black ártatlan volt. - Dumbledore szomorúan bólogatott, nekem pedig ez elég volt hozzá, hogy elhallgassak.

- Te magad láttad a férfit a temetőben - intett figyelemre. A temető említése elég volt, hogy végigfusson a hátamon a hideg. Az igazgató úr mégis joggal említette. - Sajnálatos módon nemcsak arról van szó, hogy Potterék régen a rossz emberben bíztak meg... - kezdett bele megint, így megismerhettem Harry szüleinek történetét is. Elszorult a szívem, hogy milyen rosszul választották meg a titokgazdájukat, és végül ez lett a vesztük. - Bizonyára tudod, hogy édesapád kiemelkedő tanuló volt a Roxfortban. Néhány évvel James és Sirius felett járt ide, és a kviddicsben is szép eredményeket ért el. Barátsága azután sem szakadt meg a négyessel, miután letette a RAVASZ vizsgáit, így elképzelhető, hogy a saját megérzéseiben bízott, és bizonyítékokat keresett Mr. Black ártatlanságára. Utóbbira nem találtunk nyomokat, de előbbiben teljesen biztos vagyok. Ő mindig is impulzív ember volt, és közel mindig megsúgta a szíve mi a helyes lépés. Sirius Black esetében is így volt ez, mint mondtam az előbb, hiszen a férfi ártatlan.

- De, ha jól értem, akkor elő kéne kerítenünk Féregfarkat vagy elő kéne csalnunk Voldemortot hozzá, hogy Sirius ártatlansága kiderüljön. Nem lehetne valamit tenni érte? - Ahogy az igazgatóra néztem, félig jobbra döntött fejjel, mintha egy halvány mosoly suhant volna át az arcán.

- Mit gondolsz, Voldemort meg akarja mutatni magát? - kérdezte, és mivel úgy éreztem számít mit gondolok, alaposan és próbáltam olyan röviden, amennyire csak lehetett, átgondolni az egykori sötét nagyúr mondatait. Egyszerűen csak megráztam a fejem. - Úgy gondolom, nem lenne bölcs döntés megmutatkozásra bírni őt. El fog jönni annak is az ideje, de egyelőre háttérben szeretne maradni. És van egy nagy előnyünk vele szemben: tudjuk, mire készül, így felléphetünk ellene. Ráadásul, amíg a miniszterelnökünk is tagadja a nyilvánvalót... - nem fejezte be a mondatát, de szerintem azt akarta mondani, hogy elég kevés rá az esély, hogy Voldemort magától felbukkanjon.

- Tehát, nem tehetünk semmit - summáztam.

- Ez így, ebben a formában nem igaz - javított ki -, hiszen hála a szerencsés megmeneküléseteknek, és annak, hogy szétkürtöltétek a visszatértét, ismerjük a terveit. Így azok a varázslók, akik szintén átlátják majd az igazságot, felvehetik a küzdelmet ellene. - Megértésem jeléül bólintottam. Hallottam róla, hogy annak idején volt egy társaság, amely Dumbledore vezetésével Voldemort ellen harcolt. Az édesapám is tagja volt ennek, így még az is megeshet, hogy ezt alakítja újjá. Ha így is lesz, én mindenképp szeretnék a részese lenni, viszont volt más dolog, ami jobban foglalkoztatott. Például, hogy mi történt Harryvel, amíg én eszméletlen voltam, és még egy...

Az igazgató úr elmesélte nekem a fiú pálcájával történteket, a varázsvisszajátszás jelenségét, amiről már sokat hallottam. A Voldemort pálcájából kilépő árnyalakok segítették Harryt abban, hogy meg tudjon menekülni. A történet hallatán elszorult a szívem, hiszen a fiúval valamilyen szinten úgy éreztem, hasonlít a sorsunk. Ő, csak úgy, mint én, nagyon kevés, sőt még nálam is kevesebb időt tölthetett a szülei körében, így sejtettem, mennyire letaglózta őt a viszontlátás. A visszkép szóra azonban felcsillant a szemem.

- Akkor tehát az én szüleim is ilyen visszképek voltak?

- Igen - bólintott felcsillanó szemekkel. - Bár a két helyzet oka teljesen más volt. Harrynél az azonos pálcamag okozta a jelenséget, míg nálad inkább egy vízióról beszélhetünk. Margaret, ha megbocsátasz a tegezésért, a szüleid ott élnek benned. Láthatod őket, ha a tükörbe nézel, de a mozdulataidban és a szívedben is megtalálod őket. A szeretet, amit tőlük kaptál, még akkor is, ha csak két-három évig tartott, hatással volt rád. Az, hogy beszélhettél velük, azt mutatja, hogy a szíved mélyén emlékszel rájuk. Mégis, a szituáció annak a védőbűbájnak a hatása volt, ami elkíséri a családod már évszázadok óta.

- Akkor... ez az egész nem is volt valóságos? Csak az emlékezetem játszott velem, professzor úr?

- Hogy ne lett volna valóság? A fejedben történt, az igaz, és az emlékeidből táplálkozott, de attól még megtörtént.

Néhány percig emésztgettem a szavait, és rá kellett jönnöm, hogy megkönnyebbüléssel töltött el, amit hallottam. Ezek szerint mégsem vagyok bolond, és nem kell beutaltatnom magam a Szent Mungóba. Azért a nagybátyámnak nem fogom elmesélni ezt, mert ő nem igazán ért a mágia ezen ágához, így képes lenne kivizsgálást intézni nekem.

- Professzor úr... lenne itt még valami.

- Igen?

- Nem is tudom, hogy mondjam el ezt... de apa említett valamit nekem abban a hintóban. Azt mondta, hogy nekik nem volt feltett szándékuk a Beauxbatons-ba küldeni engem. Tudom, hogy ritkán fordul elő, amit kérdezek, de lenne rá mód, hogy a hetedik évemet a Roxfortban végezzem el? - Olyan félősen tettem fel a kérdésem, hogy én magam sem hittem el. De a velem szemben ülő hajdani tanár elmosolyodott, és derűsen nézett rám.

- Valóban nem hiszem, hogy ilyen történt volna, amióta én vagyok az igazgató itt. -Hajaj, témánál vagyunk. Most fog elutasítani... - Mi okom lenne rá, hogy átvegyelek?

Hú, meg kell győzni őt. Hát rajta, Margaret! Biztattam magam, és reménykedtem.

- Először is, az unokabátyám idejár, és szeretnék a közelében lenni. Főleg az elmúlt éjszaka eseményei döbbentettek rá, mennyire, de az évek alatt mindig is hiányzott nekem. - Vártam egy kicsit, hátha mond rá valamit, de figyelemmel hallgatott. - Másrészt, kiváló a tanulmányi eredményem - kihúztam magam-, és biztos vagyok benne, hogy itt is remekül és hamar megtalálnám a helyem. Harmadrészt pedig, imádtam itt lenni az elmúlt évben mindennek dacára. Ha a nagybátyámék adtak volna választást, akkor idejártam volna első évtől kezdve.

A gyengélkedőre menet a sok megbeszélt, súlyos dolog még mindig ott kavargott a fejemben, a lelkem viszont könnyebb volt, úgy éreztem magam, mint egy hattyú, ami gond nélkül siklik a vízben.

Cedric ágyához léptem volna, azonban bátyám már nem volt a szobában. Ijedten néztem a javasasszonyra, mire sietett is a magyarázattal.

- Mr. Diggorynak a fáradtságon kívül más gondja nem volt, így miután kipihente magát, elengedtem.

- Életben van? - kérdeztem rá azért.

- Természetesen - válaszolta Madame Pomfrey, miközben visszatuszkolt az ágyba. Kötést cserélt rajtam, de a kérdésem óta arcán ülő elképedés akkor is rajta ült, amikor visszavonult a szobájába.

Mielőtt elnyomott volna a megnyugvás okozta álmosság, még fáradtan gondoltam bele, mi vár rám: beszélnem kell Cedric-kel, Harryvel, George-dzsal is. De nem lesz könnyű beszédet tartani francia társaimnak sem, illetve szembe kell néznem Madame Maxime-mal is. Biztosan nem örült neki, hogy mi hárman döntöttünk róla, ki nyerte a bajnokságot, de ami mindennél nehezebb lesz, megmagyarázni neki, miért kezdem a hetedik évemet a Roxfortban, és nem az ő vezetése alatt álló varázslóiskolában. Dudley mellettem horkantott egyet, a mugli fiúra még nem is gondoltam.

Na, szép kis órák, napok előtt állok! 

Continue Reading

You'll Also Like

8.9K 756 9
"Van, hogy egy nőnek, nem a méhéből, hanem a szívéből születik gyermeke." "Egyedül Chiara tart még életben." Köszönöm a borítót és a GIF-et @BlueBeli...
14.7K 1.1K 26
Odett legjobb barátnője, Szandra randizgat valakivel de titokban tartja. Ő ezt nagyon furcsálja de nem is zargatja vele a lányt, úgy van vele hogyha...
16.1K 1K 49
A 17 éves Brooklyn Carson-Grant élete egy csapásra megváltozik, mikor szemtanúja lesz családja lemészárlásának. 3 évet szentel a gyilkos felkutatásár...
14K 504 29
Az igazság olykor fájdalmas. Nem mindig azt kapjuk, amire számítottunk, vagy reméltünk. Elina Potternek pontosan ezzel kellett szembesülnie. A szüle...